Szállások, zsebkendőnyi olasz köztársaság

Urbino némi távolságban fekszik az Adriai-tengertől. A napsütötte partvidéken gyümölcsösök sorakoznak, ahol exportra szállított körte és nektarin terem; és persze egymást követik az elmaradhatatlan strandok és szállodasorok. Ezt látják majd, ha ellátogatnak a San Marinói Köztársaságba, az egyetlen olasz városállamba, amely 1600 éve sikeresen őrzi függetlenségét. Talán a bélyeggyűjtők hallottak a legtöbbet San Marinóról, mert a köztársaság nagyméretű, különleges alakú bélyegeket bocsát ki; ezeket a filatéliai csodákat bélyegmúzeumok őrzik.

A következő piros linken keresztül megkapjuk a jó áron és ténylegesen foglalható szálláshelyek listáját magyarul. Garantáltan a legolcsóbb árak a felsorolt szállások esetén. Urbino és környéke szállások, hotel és apartman akciós árak leírással ITT – szálloda, kemping-üdülő és apartman (kiadó ház, lakás vagy nyaraló villa) ajánlatok is. Egyénileg és kis csoportok részére a szálláskereső kínálja a szabad szobákat. Diákszállás a nagyobb városokban van. Tippek és vélemények több nyelven fórum véleményekkel olvashatóak.

A városállam a Monté Titano ormára épült, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik Riminire és a tengerre. A falakat körbejárva keressék fel a bástyákban elhelyezett kis múzeumokat, meg azt a kicsinyke épületet, ahol ennek a zsebkendőnyi köztársaságnak a képviselőháza ülésezik.

San Marino nyugati határában áll Federico hegyi erődje, a San Leó; az ország egyik legfestőibb nevezetessége. Ide zárták a 18. században az alkimista Cagliostrót; a látogatók megtekinthetik a külön neki kialakított cellát.

Városok, környékbeli települések további szállás, jó hotel ajánlóval: Fermignano 5.7 km 2, Montecalvo in Foglia 9.8 km 2, Urbania 10.9 km 2, Acqualagna 11.5 km 2, Colbordolo 13.0 km 1, Rio Salso Di Tavullia 13.3 km 1, Fossombrone 13.9 km 2, Montegridolfo 16.5 km 1, Bargni 18.2 km 1, Montecchio 18.3 km 1, Montefiore Conca 18.7 km 1 és Montelabbate 20.0 km 1.

Repülőtér távolságok: Federico Fellini (RMI) 34.1 km – Rimini, Falconara (AOI) 59.7 km, Sant’Egidio (PEG) 69.8 km és Forlì Airport (FRL) 70.1 km.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük