Uchisar utazás: látnivaló és szállás Törökország

Uchisar vagy Üçhisar

Szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt, szálloda előfoglalás, egyénileg foglalhatóak: Uchisar szállások, minden ajánlat ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház, kemping-üdülő és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. Museum Hotel 30 db, Rox Cappadicia 6 db olcsóbb szobája sok egyéni vendég örömét szolgálta. Ingyenes Wifi, kiváló személyzet és tisztaság jellemző ezekre a helyekre. A Cappadocia Symbol Hotel is egyre több vendéget nyűgöz le.

Kaymaklı és Derinkuyu után tett kirándulásokban Törökország kedvelt utazási helye Kappadókia, itt található Göreme város közelében Uchisar ősi sziklavárosa, ahol mesterságes barlanglakások találhatóak. A göremei völgytől keletre található fennsíkon találjuk. Göreme Nemzeti Park, aminek a részét képezi Uchisar és a hozzá hasonló, a világon egyedülálló szikla látnivalók. Éles kanyarok, meredek lejtők, az emberi kéz munkájának meglepő formái. hatalmas és ősi, sziklába vájt házak és alagutak találhatóak szerte a régióban, melyek felkeresése páratlan kirándulási lehetőséget nyújt a látogatóknak. E látnivalók egyik legszebbje Uchisar ősi sziklavárosa, vagy más elnevezéssel „Uchisar Fellegvára”. – A látogatásáért belépőjegyet szednek a helyszínen.

A feljutás a csúcsra lépcsővel biztosított, ami biztonságos és rövid feljutást tesz lehető, néhány része megterhelő, nem teljesíthetetlen. Ám mint minden ilyen kirándulóhely óvatosságot és fegyelmet igényel a testi épségünk védelmében. Omlásveszély több helyen is lehet az erózió következtében.

A Fellegvárban sziklába vájt szobák vagy egy és többszintes barlanglakások, különböző helyiségek találhatóak, amik a régmúlt idők ámulatba ejtő emberi teljesítményét bizonyítja a jelen kor emberének. A csúcsra jutva, a magaslatából páratlan kilátás nyílik a régió egészére, mely lenyűgöző élményt nyújt mindazoknak, akik vállalkoznak a feljutása.

A sziklaváros környékén pedig kellemes éttermek és különböző vendéglátóegységek találhatóak az idelátogatók igényeinek kiszolgálására. Valamint a közelben található Guvercinlik (Galamb)-völgy tovább színesítheti a kirándulást, ha vállalkozunk a környék felfedezésére. A völgyben további kisebb-nagyobb természetes és emberi sziklaképződmények figyelhetőek a panoráma mellett.

Uchisar környéken lévő városok, távolságuk kb.: Göreme (5km), Nevşehir (8km), Ürgüp (10km). Nevşehir-ben forgalmas autóbusz állomás és egy repülőtér található a turistaforgalmat és a közlekedést kiszolgálandó. Nevşehir egyben az azonos nevű tartomány székhelye, ahol Uchisar található. Az útikönyvek ajánlása szerint érdemes Üçhisarból tovább haladni Avanos és például Cavuşin irányába felfedezve a jellegzetes tájakat. Illetve Zelve sziklába vájt templomok és kolostorok mellett természeti kincseket is tartogat, a szikla, kőomlások miatt itt is több helyen érdemes nagyon elővigyázatosnak lenni. Itt található egy sziklába vájt malom is.

Közeli települések, környéke szállás ajánlóval és tovább látnivalókkal: Göreme, Ürgüp, Avanos, Çavuşin, Nevşehir, Ortahisar, Ayvalı, Derinkuyu, Mustafakemalpaşa, Kaymaklı, Gülşehir, Akköy és Hacıbektaş.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók: [geo_mashup_map]

A Nevsehir repülőtér (NAV) távolsága 27,7 km a belváros központjától.

Hivatalos török weboldal, angolul is működik: www.uchisar.bel.tr.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.