Tahiti szállás fórum, árak és látnivalók a távoli szigeten

Tahiti szállás

Tahiti Francia Polinézia legnagyobb szigete, a nyolcszögalakú, eredetileg Otaheite, a Csendes-óceánban fekszik, fővárosa Papeete. Egzotikus célpont ez. A Csendes-óceáni államok sorából a csak a szerelem szigeteként emlegetett Tahiti életszínvonala miatt kiemelkedik, mely messze itt a legmagasabb. A Gauguin festményeiről ismert ország kókuszolajt, narancsot, citromot és tahiti-gyöngyöt exportál, és gazdaságát tekintve turizmusa jelentős. Haiti, a földrengésekkel erősen sújtott terület teljesen máshol van.

Tahiti egyre több szálláshelye élménybeszámolókkal, árak összehasonlítva, jó online utazás keresés, előleg fizetés nélkül: : Tahiti hotel, szállás árak ITT – a drága szállodák, lakosztályok egy drága távoli világ, egykori adóparadicsom szigetvilágában. A Radisson Plaza Resort Tahiti egy kiváló lehetőség nyaralás helyszínként. Szállás 2-3-4-5 csillagos szálloda kategóriában, üdülő hotel wellness és apartmanház vagy különálló villa (ház) típusban. All-inclusive, önellátó, reggelis, félpanziós és teljes ellátásos csomagok nagyon rugalmasan foglalhatóak. Véleményeket, friss vendég értékeléseket fórum szerűen találunk a szállás listában. Az elit luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden.

A luxus hotelek egy része kiválóan működik, újra indulnak a charter járatok, illetve repülőjegyet tudunk menetrend szerinti járatokra keresni.

Települések és szigetek a térségben: Punaauia, Papeete, Papetoai, Fare, Vaitape, Tikehau, Avatoru, Teavaro, Faaa, Maharepa, Motu Tape, Uturoa, Bora Bora, Teahupoo, Opoa, Hauru, Pihaena, Pirae, Haapiti, Parea, Vaianae, Mai Moana Island, Tapu’ amu, Motu Tofari, Motu Tevairoa, Afareaitu, Tohautu, Motu Tautau, Faanui és Motu Ome.
Last minute és előfoglalási utazás ajánlatok összegyűjtése: Tahiti hotelek, minden szállás ajánlatai ITT. Szoba, olcsó magánszállás, kiadó szoba, lakások, apartman, kis hotelek, vendégház és diákszállás (hátizsákos turista stílus, hostel) kereshetően. Az egyéni árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok az egész világból.

Minden megtalálható top kategóriák mint kiadó olcsó konyhás lakás vagy munkásszálló.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni? Története, újkori történelem:

Noha a sziget 17. századi felfedezése a spanyolokhoz köthető, először mégis egy angol, Samuel Wallis kapitány kötött ki Tahitin, aki természetszerűleg Anglia számára követelte az államot. Mivel nem hagyott hátra helyőrséget, az egy évvel később érkező francia kutató, Bougainville jogot formált Tahitire, sőt birtokba vette a szigetet, melyet a görög sziget után Új-Cythérának nevezett el. A sziget felfedezőinek sorában Bougainvillét Cook kapitány követte, tőle származik a Szerelem Szigete elnevezés. A 18. század a helyi lakosság hittérítésére koncentrált, előbb az angolok, majd a franciák küldték misszionáriusaikat Tahitire. A lakosság lelkében így részint a katolikus, részint a protestáns hit gyökeret vert, a két tábor közötti ellentét pedig háborút szított a felek között. A két éven át folyó küzdelmek, végül Franciaország kezére játszották Tahitit a környező szigetekkel egyetemben. Az utolsó független király, 5. Pomaré, 1880-ban kénytelen volt átruházni országát a franciákra.

A sűrű őserdők és tropikus növényzet hazája, változatos partjaival, fehér- és feketehomokos strandjaival csábítja a turistákat. Tahiti tulajdonképp két kör alakú szigetrészből áll, a Tahiti Nuinek nevezett Nagy Tahitiből és a Tahiti Itiből, vagyis Kis Tahitiből. A két félszigetet a Taravao-fennsík földnyelve köti össze.

Tahiti s egyben Francia Polinézia nyüzsgő és modern fővárosa Papeete, 26 ezres lakossággal büszkélkedhet. Nevét, mely nem jelent többet egy vödör víznél, természetes forrásairól kapta.  A nyaralóközpont körül gyógyfürdőket, éttermeket, bárokat, butikokat szép számmal találunk, és a kormányzati hivatalok, a rendőrség és a bankok itt kaptak helyet. A legtöbb embernek mégis rögtön a piac, a Marché du Papeete jut először eszébe, ha szóba kerül a főváros. Nem véletlenül, hisz a reggel öttől este hatig üzemelő központi piac valóban szinte keresztmetszetét adja a szigetvilág életének. Míg az alsó szinten a zöldség és gyümölcsárusok kínálják színpompás portékáikat, a banántól az ananászon át a taro gyökérig bezárólag, az emeleten kézművesek sorakoznak fonott fejfedőikkel, kagylóból készült nyakláncaikkal és tifaifai paplanaikkal. A hölgyek füle mögött ott virágzik Tahiti virága, a tiare, melyből arra következtethetünk hajadonok, vagy férjezettek-e. A jobb fül mögé tűzött virág jelenti a szabadságot, a bal oldali a férjezett állapotot.

A polinéz társadalomban kiemelkedő szerep jut a templomoknak, elsősorban, ami az oktatást illeti. Ha Papeetebe visz jó sorsunk, feltétlen látogassuk meg a Miasszonyunk katedrálist, a Papara Szent-Mihály templomot és a Pappete-i Paofai templomot, valamint a fővárostól alig 20 kilométerre fekvő Arahurahu-templomot. A helyiek által csak maraének nevezett szent helyeket fekete lávafal övezi, melyet koralldíszítések lágyítanak, közepén lépcsőzetesen emelkedő oltárral.

Tahiti múzeumainak sorából elsősorban a Papeetetől egy órányira található Papeari-i Paul Gaugin Múzeum emelkedik ki, mely a legendás festő életéről és a szigetvilággal kapcsolatos élményeiről számol be nekünk a kiállított festményeken keresztül. Érdemes felkeresni továbbá a Tahiti és szigetei Múzeumot, mely Tahiti múltját eleveníti meg a polinéz történelmet és kultúrát bemutató tárlatain át. A szigeten ezenkívül, olyan érdekes múzeumokat találunk, mint a kagyló, vagy Gyöngy múzeum.

Családosoknak maradandó élményt jelenthet a Lagunárium felkeresése, mely a vízi állatkert és akvárium különleges habarcsa. A halakat víz alatti üvegfalak mögül leshetjük meg, de már önmagában a kiállító terem egyedi, egy cápa testét formázza, melybe a veszedelmes állat állkapcsán keresztül juthatunk be.

Ha a szigetország káprázatos növényvilágát szeretnénk egy kicsit behatóbban megismerni, remek alternatívát kínálnak Tahiti parkjai és botanikus kertjei, melyek egyik különlegessé az orchidea a változatos trópusi fajokon túl.

Ami a vásárlást illeti, a piacon kívül számos butikot találunk az országban, ahol a legkülönfélébb ajándéktárgyakat szerezhetjük be, legyen az akár egy híres, kézzel vésett Marquesas-i tál, vagy Tahiti nemzeti viselete, a „pareu”.

Ha pénztárcánk engedi, persze egy elit, aranyba foglalt, fekete Tahiti gyöngyből készült ékszerre beruházhatunk. A helyi, monoinak nevezett, virágokból készült parfümön túl, a francia kölnivizekhez itt juthatunk hozzá például valamivel olcsóbban.

Aki hajnalba nyúló szórakozást tervez, bátran keresse fel Papeete élénk szórakozóhelyeinek egyikét. A legfelkapottabbak a koktéljairól neves Le Chaplin’s, a párizsi hangulatot árasztó Le Retro a Vaima Centerben, illetve a Hotel Royal Papeeteben helyt kapott Le Tamure Hut, mely a helyiek és a turisták legnépszerűbb helye, ahol táncolni jót lehet.

Kis szerencsével egy tamarának nevezett, ünnepi lakomában részünk lehet, melyet a helyiek mára csak afféle turista látványosságként prezentálnak. A földbe vájt tűzhelyen banán és hibiszkuszlevélen sülnek az ünnepi malacok, készül a vadbanánból, édesburgonyából álló köret. A sültet fehér-mártással tálalják fel, mely fő összetevője a kókusztej. A jóízűen elköltött vacsora után, kötelező a tánc.

A fenti érdekességek, látnivalók és program ajánlók után induljon a parti! 🙂

A Diamond travel service last minute utazási lehetőségeit ajánljuk mindenkinek, jellemzően németországi indulással 30-50%-os kedvezményt elérhetünk, ami egy ilyen távoli, luxus nyaralás esetében akár 500.000 Ft-ot jelenthet.

Szállodakereső, Tahiti szálláshelyek, szállodák és luxus hotel: Hotelek, Ugrás az oldalra – Keressen vagy foglaljon magyarul!

Itt nincs olcsóság a nap alatt. Persze itt találhatunk vendéglátó családot, és munka lehetőségek vannak egyes területeken, amikben előny a kiváló szakmai, kommunikációs jártasság, jó nyelvtudás.

Ill a közeli Bora-Borán: Egyre több jó hotel, luxus üdülő-szálloda ajánlata ITT, Ugrás az oldalra.

Van-e itt földrengés és cunami Tahitin? Nem gyakori, és reméljük itt marad a nyugalom. Vagy mégis, mert a közelben nemrég erős rengések voltak.

Zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképek:

A képek magukért beszélnek. Aki ide utazik előtte jól gondolja meg!

Vagy ne gondolkodj, csak költs, költs sok pénzt, amiből sok adatott! Cikázz Bora-Bora stb. szigetek között kedvedre. Itt tényleg nincsenek határok, csak a csillagos ég.

Képek, kedvcsináló és élménybeszámoló fotók:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük