Bora Bora hotel, nyaralás szállás, luxus szálloda tipp

Bora Bora

A cápákkal és az akciós repülőjegyekkel óvatosan! Egy Világkörüli hajós út során természetesen itt is álljunk meg. A világ másik fele, mégis kerek a föld.

A Csendes-óceán egyik legromantikusabb, a turisták által látogatott drága szigete Francia-Polinéziában. A luxus szállodák mögött persze ott van a visszataszító szegénység és kegyetlenség (cselédek, rabszolgák), ez a világ egyik vége :). A sziget 230 kilométerre fekszik Papeetetől, lagúna és korallzátony veszi körül. Közepén egy kialudt vulkán két csúcsa emelkedik a Mount Pahia és a Mont Otemanu, melynek legmagasabb pontja 727 méter. Nászútra és luxus utakra érkeznek ide viszonylag sok helyről a világból.

Minden ajánlat online összegyűjtve Bora-Borán, egyéni és kis csoportos utazóknak. Nézd meg pár dátumokra a kínálatot! Bora Bora szállások, hotel árak ITT, képek, jó fotók és leírás a vendég értékelések, vélemény fórum mellett. Minden szálláshely típus (all accommodation). Kattints egy linkre és nézd át a fotókat és a leírásokat az árak mellett! Az itteni luxus szálloda kínálat tényleg a gazdag, csúcs, elit közösségeket célozza meg.

A piros linken keresztül megkapjuk az egyénileg foglalható bora-borai szálláshelyek listáját magyarul: bora-borai szállások, hotel és apartman lista ITT – szálloda, kemping és apartman (kiadó ház, lakás vagy nyaraló villa) ajánlatok. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat.

Település, sziget nevekre lebontva: Motu Tape 8, Vaitape 2, Motu Piti Aau 2, Motu Tofari 2, Motu Tevairoa 2, Faanui, Mai Moana Island és Motu Ome.

A fenti linken vendég élménybeszámolók, jó napi és csomag ajánlatok sora vár. Reggelis, félpanziós, teljes ellátásos, all-inclusive és ultra-all-inclusive luxus lehetőség van.

üdülés Bora Bora

A sziget eredeti neve tahiti nyelven inkább Pora Pora lehet, mely jelentése „Elsőszülött”, s azt a legendát támasztja alá, miszerint Bora Bora az első szigetek között volt, amelyek kiemelkedtek a vízből. A legnagyobb település, Vaitape, a sziget nyugati partján fekszik, szemben a lagúnába torkolló legfontosabb csatornával. A sziget lakossága 2007-ben 8800 fő volt.

Története, nevezetességei – fórum vélemények, útikalauz részlet, látnivalói magyarul:

Területén először a polinézek telepedtek le a 4. században, ekkor a szigetet Vava’unak hívták. James Cook, aki a  „A Csendes Óceán gyöngyszemének” nevezte a szigetet, 1777-ben kötött ki itt. A britek 1820-ban érkeztek és egy protestáns templomot alapítottak a szigeten 1822-ben. 1842-ben Bora Bora francia protektorátus alá került. Mikor 1941-ben a japánok megtámadták Pearl Harbourt, az Egyesült Államok is belépett a második világháborúba, Bora Borát választva dél-csendes-óceáni katonai bázisuk székhelyéül. Ezt követően olaj-lerakót, felszállópályát, hidroplán bázist és védelmi erődítményeket építettek a szigeten. A bázist 1946-ban zárták be, de az amerikai legénység zöme annyira beleszeretett a szigetbe és a helyi lakosságba, hogy nem akart távozni. Az egykori védelmi erőd jelenlétéről ma már csak 3-4 védőlöveg és a térség legkorszerűbb repülőtere árulkodik. Jelenleg a sziget főképp turizmusából él. Az elmúlt néhány évben több üdülőközpontot létesítettek a lagúna körüli kis szigeteken.  Ne nagy épületekre gondoljunk, a szállodák pálmatetős, légkondicionált bungalók csupán, általában a tengerre építik őket, melyek között olcsóbbakat és az igen költséges, luxushelyeket megtaláljuk. A legkeresettebb turisztikai célpontok vízközpontúak, de a szárazföldön találhatunk látványosságokat, mint például a második világháborús ágyúkat. A 7 óriási ágyú körül időnként a helybeliek összegyűlnek mulatni. Érdemes felkeresni továbbá a kastélyszerű Otemanu hegyet, mely az eget karcolja, és a sziget a parton is változatos, a tengerből magasra nyúló vulkáni hegy, a buja zöldek, és a virágok végeláthatatlan gyűrűje mindenkit ámulatba ejt.

Bár a helyiek elsősorban franciául és tahiti nyelven beszélnek, azok, akik kapcsolatot ápolnak a turistákkal, többnyire az angolt megértik. A legtöbb látogató Amerikából, Japánból és Európából érkezik a szigetekre.

A szigeten a tömegközlekedés korlátozott, egyetlen buszjárat van, ami körülbelül óránként fordul. Érdemes tehát kerékpárt bérelni, vagy Vaitapéban kisautót.

Repülőtere a Motu-Mute (BOB), erre a nemzetközi repülőtérre egyénileg tudunk járatokat keresni.

A sziget és környéke, zoomolható térkép, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók kereshetőek kiváló minőségben:

Bora Bora igazi búvárparadicsom, a szabadtüdős merülés igen elterjedt a lagúnákban, ahol rengeteg cápával és ördögrájával lehet találkozni. A főattrakció az együtt úszás a 2-3 méteres óriás rájákkal, vagy a korallzátonyon kívül egy delfincsapattal. De a tengeri halászatot és az ülős kenuzást kipróbálhatjuk, ha elég vastag a pénztárcánk. Az egzotikus Bora Bora Lagunáriumban lehetőségünk nyílhat megérinteni a lagúna teremtményeit. De kipróbálhatjuk az aquascope-ot, azt az egyedi vízijárművet, melyet a híres Jacques Cousteau közeli barátja és munkatársa tervezett. További hasznos tudnivalók és adatok: hu.wikipedia.org/wiki/Bora_Bora.

luxus szálloda Bora Bora

Fotógaléria nagy felbontású, HD, HQ fotókkal:

Webkamera, ‘élő’ képek:
www.royalcaribbean.com/cruise-to/bora-bora-french-polynesia. Egy egész másik időzóna, ezt itt tekinthetjük meg, a helyi, az ottani idő, 12 órával mögöttünk járnak: www.timeanddate.com/worldclock/french-polynesia/vaitape-bora-bora, Vaitape (Bora Bora), Tahiti, Francia-Polinézia.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.