Funtana nyaralás szálláshelyek: tenger-parti szobák

Funtana

Holland, osztrák, magyar és német vendégek által kedvelt egyedi érzéseket hozó igazi kicsi üdülő, nyaraló település, ahol óriási a forgalom nyáron a főszezon legkeresettebb 5-7 hetében júliustól. A térség maga nekem régóta kedvenc, évről évre egy hétre visszamegyek, ismerősök is ugyanide mennek, volt olyan utazási irodai dolgozó, aki 25 éven keresztül a közeli Rovinj-ba ment pihenni, és nem bánta meg. Az önkormányzat teljes területe 7,947 km², ahol alig ezer fős állandó lakosság él. Szép zöld területek, erdők is találhatóak a közelbenm igazi gyöngyszem a békés sétákhoz is ez a térség.

Népszerű szálláshelyek magyarul, azonnali visszaigazolás díjmentesen a szállás adók minden közvetlen elérhetőségével: Funtana hotel és apartman szállás ajánlatai ITT. Nyaralás vélemények fórum a piros linkre kattintva érhető el a képek mellett. Egyre több foglalható szállás, ami az online közvetítő cégek versenyének is köszönhető (mint pl. az Airbnb, aki a magán szálláshelyek terén világelső vagy legalábbis top 3-as helyezett). Volt olyan szálláshely, amit már az első hónapban 50-80%-ban feltöltöttek ezek a közvetítő cégek.

Funtana

Funtana és környéke, a kínálatban, városok/ falvak, szállások távolsága – a jobb oldalsó fenti szálláskereső egyből adja az aktuális árakat: Vrsar 2.8 km 10, Poreč 5.8 km 34, Červar-Porat 10.8 km, Rovinj 10.9 km 45, Tar 14.1 km 6, Višnjan 14.5 km, Novigrad Istria 16.0 km 11, Bale 20.5 km, Brtonigla 23.1 km, Grožnjan 24.6 km, Motovun 25.1 km 2 és Buje 26.6 km 3. Itt minden szállás kategória megtalálható Isztrián, panziók, apartmanok és szállodák minden igényre. Olcsó, wellness és üzleti elegáns szállás csoportnak, konferenciás nagy rendezvényre, fesztiválokra.

Nagy, nemzetközi repülőterek távolság a központtól légvonalban: Portorož repülőtér (POW) 33.4 km, Pula (PUY) 39.6 km, Trieszt (TRS) 73.0 km és Rijeka (RJK) 75.6 km.

Funtana egy, a mezőgazdasági hagyományaira, a föld és a tenger termékenységére, a természet szépségére, a mezőgazdasági hagyományaira, valamint vendéglátásukra büszke város. A tenger mellett helyezkedik el egy Funtana nevű ivóvízforrás, amelyről a város a nevét kapta. Funtana és Porec kistérsége, a kis méretek ellenére az Adriai-tengeren kiemelkedő idegenforgalommal rendelkezik. A város Vrsar út mentén található, ami mellett nagyon sok családi ház található, amelyek szinte kivétel nélkül fogadnak vendégeket a nyári szezonban. Kizárólagos turisztikai sorsát számos étterem határozza meg ennek a tengerparti településnek. A part mentén, a környezetbe beleolvadó, szépen rendezett kempingek, szállodák találhatók. Egy napon húszezer vendéget tud fogadni Funtana, ami elsőre teljesen irreálisan magas számnak tűnik. A jachtkikötővel együtt egy szép napon mégis reális, hogy ilyen sokan megmozduljanak itt.

Főbb turisztikai célpontok közé tartozik a város temploma és vára, amely egy védett műemlék.

A híres szakács és halász helységben először hal specialitásokat szokás kérni a vendégeknek. Tényleg érdemes megkóstolni őket.

Funtanából indulva egy csodálatos utazást tehetünk Isztrián. Érdemes felfedezni a félsziget sok helyiségét.

Budapest és Funtana távolsága kb. 597-640 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával. Különböző útvonalakat választhatunk ízlésünktől függően. Buszos utazáskor olcsóbban tudunk kijönni a magas benzin árak miatt. A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók az interneten egyre jobb minőségben elérhetőek.

Funtana

Turisztikai segítség, központ címe: Bernarda Borisija 2 – 52452 Funtana
Telefon: (052) 445 119 Fax: (052) 445 124 – E-mail: tzm-funtana@pu.t-com.hr. Egy jó szállás és címe: Villa Linet – Ribarska 2, Funtana – utca, házszám és településnév, térképen megkereshető gyorsan.

Kempingek, köztük tengerparti nudista-naturista mini-paradicsom, Camping (kemping-üdülő) lista: funtana.com/en/accommodation/campings/. Árak, közvetlen elérhetőségek, sátor helyek, hírek, hajózás és hajó bérlés.

Akciós ajánlatok, olcsó magánszállások közvetlenül kérhetőek a szállásadóktól a kevéssé ismert helyeken. Szállások a helyi turisztikai irodai portálon keresztül: www.funtana.com, a közelben a nagy szállodák közül például a DELFIN ** foglalható egyénileg kevés éjszakára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük