Slovenske Konjice látnivalói és szálláshelyek

Slovenske Konjice

Egy szép, élettel teli vidék része, a lakosság is stabil, lassan erősödött az elmúlt évtizedekben a lélekszám, szépült a város. A kisváros a körzet (Dravinja völgy) kulturális központja. Egyértelműen érezhető itt a kultúrák keveredése (német, osztrák múltbéli hatás). A hegyek között itt sok évszázada aktív az élet, sajnos a hódítók komoly rombolást végeztek, ami után újraépült a város nagy része. Vára híres, kastélyában számos híres uralkodó volt. Érdemes egy sétát tenni a felújított belvárosban, és kipróbálni a legvonzóbb helyeket (amiket egy helyi ember vagy a szívünk javasol). A helyi gyümölcsök, mézek és borok megkóstolása mindenképpen javasolt. A térségben jellemző változékony időjárás, egy-egy óriási jégeső komoly károkat tudott okozni, de láthatjuk, hogy haladnak előre szépen.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Slovenske Konjice szállások, ajánlatok ITT. A város és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. A helyi nagy borász vendégházát szerették eddig a legjobban a vendégek, ilyen tájakon ez nem csoda, a Wine Grower’s Mansion Zlati Grič apartmanjai kényelmesek, és elérhető áron kínálták, golfpálya is színesíti a kikapcsolódási lehetőségeket.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Zreče, Cilli, Resnik, Slovenska Bistrica, Šmarje pri Jelšah, Dobrna, Oplotnica, Loče pri Poljčanah, Nova Cerkev, Lukanja, Planina pod Sumnikom és Šentjur.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Graz repülőtér (GRZ) 73,4 km, Brnik repülőtér (LJU) 75,4 km – Ljubljana, Zágrábi repülőtér (ZAG) 82,9 km és Klagenfurt repülőtér (KLU) 91,4 km.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Budapest és Slovenske Konjice távolsága kb. 372 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 3 óra 30 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva 5 és háromnegyed óra (380 km), sok lakott településen keresztül, ami egy csendes hétvégén még oké.

A hely hivatalos weboldala: www.slovenskekonjice.si. Iskolai élet, humoros videó: youtu.be/4GJFZeb4zkc, a már említett szorgos méhek, méhészek is láthatóak.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük