Skagen szálláshely, hotel és látnivalók

Skagen egy város, dán nyaralóhely. Mint márkanév is nagyon ismert, ha a karórákra gondolunk, ékszer stílus, magas dániai árak, volt szerencsém az órák kereskedelmi elosztó központjában dolgozni pár hétig.

A Skagen szálloda ajánló, hotelek.

A Hotel Plesner a kikötőváros központjában egy nagyon kedvelt hely. Az egyik legforgalmasabb belvárosi ház a Hotel Petit***, 45 szobája ezernyi vendégnek nyújt szállást évente. Olcsó szálloda van-e? Nem, ide tényleg csak az üzletemberek és leginkább a gazdag turisták foglalnak. Olcsóbb vasútállomáshoz közeli helyre is csak a drágább és kényelmesebb házak telítődése után foglalnak jellemzően: Lásd. pl.: Skagen Sømandshjem*** vagy Foldens Hotel***. Családi szobák és gyerek kedvezmények természetesen vannak, azok fotóit és árait megtaláljuk online.

Ide jó előre érdemes foglalni, mert a magas árak ellenére gyorsan megtelnek a kis szálláshelyek. Itt betekintést nyerhetünk a fejlett nyugati gazdagságba, aki ezt már itthon ismeri/megéli, annak tartogat meglepetéseket Dánia. A foglalás elkezdésekor itt egy piros linkünkről induljon el! Ha később dönt, akkor mentse el a könyvjelzői/kedvencei közé az oldalunk most! Nyaralás, romantikus hétvége vagy dániai körutazás, ide ritkán jutunk el, de szinte biztosan szép emlékekkel térünk haza.

Képek, fotók:

Közeli települések szállás ajánlóval:
Ålbæk 159, Jerup 126, Strandby 46, Bindslev 44, Frederikshavn 31, Hulsig 30, Skram 16, Kandestederne 13, Rannerød 7 és Tuen

Skagen egy földnyelv és egy település Dánia északi részén, a Nørrejyske Ø (Jylland), a félsziget legészakibb pontján. Közigazgatásilag Frederikshavn községhez tartozik. Északi-tenger és a Dán szorosok közötti területen található vidék nem véletlenül lett híres. Festői tájak, vad hullámok vagy éppen a békés tenger csalogat ide sokakat. Minden évben sok turistát vonz a hely. Hiába csökken a turizmus az országban, ide szinte mindig egyre többen és többen érkeznek Németországból, Norvégiából, Svédországból és Hollandiából. A legtöbb vendég dán, de eljutnak ide amerikaiak, amit önmagáért beszél.

Budapest és Skagen távolsága 1709 km. Ez a kb. 16,5 órás út igazán megterhelő lehet, így kb. félúton érdemes egy nagy pihenőt tartani az autóval utazóknak. A luxus vagy nagy buszok utazói a spórolás miatt megtehetik, hogy nem szállnak meg egy hotelben útközben, igaz a drága dániai kisvárosokban egy nap alatt el tudják költeni ezt az összeget szinte észrevétlenül, ill. egy-egy ékszer ára ennek többszöröse lehet.

Skagen belvárosa és Göteborg repülőtér (Svédország) távolsága légvonalban kb. 77 km.

Látnivalók, nevezetességei, kulturális események, programok:
Férfi órák elit márka érzéssel vagy elegáns női órák? Még uniszex ékszer órák is, nézzen körül: www.skagen.com.

Múzeumai: www.skagensmuseum.dk, nyitvatartási idők, belépő díjak, csoportos kedvezményes árak.

Kávéházak, vásárlás és egy-egy kiállítás megtekintése teheti itt teljesség a programunk. Éttermekben is van zenés program, ahol így szintén még mélyebben beleláthatunk a helyiek életébe.

Időjárása és előrejelzések: news.bbc.co.uk/weather/forecast/2909.

Zoomolható GoogleMaps műholdkép és térkép sok információval:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük