Signes: Provence, Alpok déli alja szállások

Signes

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Signes szállások, minden ajánlat ITT. A város és környéke, hotel, kis szálloda, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. A térség kiváló kempingeket rejt, amiket direktben tudunk foglalni a weboldalukon keresztül, sátor helyek, mobilházak és faházak, lakóautó parcellák vannak bőségesen.

Utazás képek, kedvcsináló fotók, élménybeszámoló és szállás:

.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni? A közeli kirándulóhelyek, túra útvonalak felsorolása helyett mindössze néhány apróságot sorolunk fel alább.

Signes egy kis, idős, több mint százharminchárom négyzetkilométeres település Franciaország Provence-Alpes-Côte d’Azur régiójának Var megyéjében. Az élénkzöld dombok és hegyek között megbújó település atmoszférája sajátos, utcáin körbenézve az öreg épületeken, a fakó háztetőkön érezhető az idő múlása. Alacsony a területe népsűrűsége.

Franciaország közkedvelt turista úti cél, turista forgalma a fővárosára, Párizsra koncentrálódik, a divat fővárosán kívül is érdemes körbe tekinteni. Az ország gyönyörű, zöld, dombos-hegyes tájakkal büszkélkedik, és a nemzeti konyhája égtájanként változó, északról az Atlanti-óceán, délről pedig a Földközi tenger határolja homokos és sziklás strandokat biztosítva a napimádóknak és a vízi sportok kedvelőinek.

Provence-Alpes-Côte d’Azur régió a Földközi tenger partján, harmincegyezer-négyszáz négyzetkilométeren terül el, tájai színesek, sokfélék, érdemes vetni rájuk egy pillantást. Nyugati részén a terep viszonylag lapos, rajta fut keresztül a Rhône és mellékfolyói, mint az Aygues és a Durance. Lépten-nyomon tavak és legelők keresztezik az utunkat, bármerre járjunk.

A középső és a felső Provence-ot az Alpok alkotja, hegyei a Ventoux és a Lure csak arra várnak, hogy megmásszák őket. Délebbre dombság húzódik, részei a Luberon, az Alpilles, a Mont Sainte-Victoire és a Sainte-Baume. Keleten, a dombvidék lábainál kezdődik a Földközi-tenger, amely hétszáz kilométer hosszan húzódik lépten nyomon homokos stranddal szolgálva a pihenni vágyóknak.

Provence-Alpes-Côte d’Azurt területét mediterrán éghajlat jellemzi. A nyár forró, a tengerparton júliusban a hőmérséklet kellemes átlagosan huszonhárom °C körül mozog árnyékban, a szárazföldön nagyon forró, akár harmincöt fok fölé is emelkedhet. A hűsölni vágyók a nyári vakációt az Alpokban tölthetik, ahol a napi átlaghőmérséklet tizennyolc-húsz fok környékén mozog az erdős részeken.

Ezen a területen, a Földközi tenger közelében, tehát az enyhébb, mediterrán területen épült Signes, kedves kisváros, amely mellett egy repülőtér kapott helyet, ezzel lehetőséget biztosítva az extrém sportok kedvelőinek például az ejtőernyős ugrás gyakorlására, és a kevésbé profik kipróbálhatják szakértő ejtőernyősök szárnyai alatt a tandemugrást.

A kevésbé extrém alkatok felfedezhetik maguknak a város korával járó értékeket, mint például a tizenkettedik századból szármató várromok, és a régi falu maradványai, vagy a tizenharmadik században épült Notre-Dame-l’Eloignée kápolna.

Egyházi jellegű látványosság még a Saint-Pierre plébániatemplom, amely eredetileg román-gótikus jegyeket hordozott magán. A templom a tizenharmadik században épült, és a tizenhetedik században újították fel, ekkor vált provence-gótikus stílusú építménnyé, amelynek három hajós alaprajzához, gótikus íveihez robosztus harang és hangulatos vízköpők társulnak. A templom belsejében szép famunkákkal, és egy orgonával találkozhatunk, a karzatképek a tizenhetedik-tizennyolcadik századból származnak, melyek közül az egyiket Parrocel-nek tulajdonítják.
A falu központjában áll a Saint-Jean kápolna, ahol sok érdekes relikviát őriznek fogadalmi ajándékoktól kezdve a csodával határos módon felrobbant puskáig.

Signes piacterén több látványosságot fedezhetünk fel magunknak, itt áll ugyanis a helyi óratorony, egy 1444-ből származó, gyönyörű, kovácsoltvas harang és egy 1555-ből származó műemlék szökőkút, amely nyolcszögletű medencéjével, központi oszlopával és szimbolikus szobraival a boszorkányoktól hivatott védeni a helyet.

Utcáin sétálva egyéb apróságokba lehetünk figyelmesek, a hely ugyanis bővelkedik a szökőkutakban, és az olyan ősi utcákban, mint a rue Droite, a rue Rompicul és a rue des Fours. A rue du Portail-on járva gyönyörű tornácok és boltíves átjárók keresztezik az utunkat. Találunk még régi, több száz éves szentélyeket és öreg malmokat, mint a Raby, a Latay vagy a Gapeau.

Ha meguntuk a városnézést, egy napot rászánva, autóba ülve leugorhatunk a tengerpartra, ugyanis a Földközi-tenger mindössze néhány órányira található innen. A homokos parton napozhatunk, kikapcsolódhatunk, belevethetjük magunkat a vízi sportokba, vagy egyszerűen csak úszhatunk egyet a sós tengervízben.

A városban a francia konyha remekeit kóstolhatjuk meg, ezen a helyen ugyanis több kiválósági tanúsítvánnyal rendelkező étterem üzemel. Ezek közül a legkedveltebb a LE CLOS DES ACACIAS, ahol az ízek mellett a művészi tálalásra is odafigyelnek.

Szintén kedvelt hely a La Marmite De Mathilde, amely gyönyörű kerttel, hamisítatlan francia hangulattal és finom ételekkel fogadja a vendégeket.

A La Table du Chateau terméskő falaival, halványkék spalettáival első ránézésre kissé robusztusnak tűnik, de konyhája és hangulata nem marad le az első kettő mellett, sőt! Étlapjain a tipikus francia ételek mellett egyéb mediterrán fogásokat fedezhetünk fel.

Signes földrajzilag kissé távol esik a turisztikailag divatos Párizstól, de megéri az utazást. Történelmi emlékei, a minden utcát átható szellem máshol nem tapasztalt hangulatba hozza az embert, és ha egy idő után elégnek érezzük mindezt, modernebb szórakozási lehetőségeket is kereshetünk.

Környéke, környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Le Beausset, La Cadière-dʼAzur, Nans-les-Pins, Le Castellet, Tourves, Solliès-Toucas, La Roquebrussanne, Belgentier, Garéoult, Néoules, Plan dʼAups és Saint-Zacharie.

Helyi, signesi szálláshelyek neve pl.: Le Clos Des Acacias, Le Domaine De Manon (nagy 134 szobás szálloda csoportoknak, mégis jó a maga nemében egyéni utazók részére is, komplett berendezett lakások, mini apartmanok és klasszikus szálloda szobák egy komplexum területén, rendezvényterem és étterem, wellness szolgáltatások szintén).

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum: Signes szállások, hotel és apartman árak összegyűjtve az internetről leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping, panzió és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló. Kis 10-20-50 fős csoportok részére a hotelkereső kínál szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálloda, szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive üdülés / nyaralás csomagok.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók:

Budapest központja és Signes távolsága kb. 1413 km autóval, közel 14 órás út, érdemes két napra beosztani. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: Google, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a leggyorsabb utak feltérképezésére.

Repülőtér távolságok a központtól légvonalban: ToulonHyères repülőtér (TLN) 31,4 km és Marseille Provence repülőtér (MRS) 54,6 km.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.