Provence kertjei, nyaralási útvonal ajánló

Provence tengerpartjaitól befelé haladva a szárazföldön elkápráztatnak kertjei, szőlők, gyümölcsösök és konyhakertek, az érintetlen sziklák és hegyi erdők pedig a természet csodáinak sorát gazdagítják.

hegyek

A hitetleneknek a StreetView fotók sora segíthet a kétségeket eloszlatni, ide kirándulni jó, a természeti környezet az állandó lakosságot felemelte, boldogság és tudás áramlik a ‘levegőben’ több helyen.

Amikor örök életre szóló élményt keresünk, akkor egy idő után Dél-Franciaország is feltűnik a térképen a terveink között, sokszor hamar az első köré kerül, ha pár élménybeszámolót hallunk a témában egy igényes borvidék apró falujáról.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, foglalás lehetőség díjmentesen egyénileg: Provence szállások, minden ajánlat ITT. Ha később sikerül döntenetek, akkor gyere ide vissza a weboldalra, és innen indítssd a keresést/foglalást. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni.

Gyümölcsös rozé bor, amely típus hazánkban is egyre népszerűbb (pl. szekszárdi), a Marseille-től keletre lévő terület növényzete sok völgyben csodaszép. A tengerpartokon gyakran elképesztő drágaság vár, a sztár világ és fél Párizs itt van július végén és augusztusban. Igazi mesés helyek általában a középkori falvak, Gassin, Ramatuelle, Le Castellet, Bormesles-Mimosas a tengerpartoknál, és a tengerpartoktól távolabbi falvak még nagyobb vendégszeretet érzéssel.

Utazás képek, kedvcsináló fotók, élménybeszámoló és szállás:

Az Aranypart, a Côte d’Azur öblei, a sziklás hegyek és termékeny völgyek elsősorban autós turistákkal telítettek, üdülővárosok sora van itt. Itt nagyon magas a napsütéses órák száma, a friss levegő és az éghajlat sokáig kedvező volt a szőlőbirtokok számára.

Egy jó terv, ha Keletről haladunk nyugatra. Csillagtúra útvonal és egy hárömszög is bejárható a terveinkhez passzolóan. Indulás és/vagy végállomás: St-Tropez és Cassis, távolságuk 201 km. Az utak jók, a terepviszonyok és a forgalom függvényében érdemes nagyon odafigyelnünk. A május vége és a június ideális lehet az utazásra, mert júliustól a tömegek mindent ellepnek. Ugyanígy ideális lehet egy szeptember végi, szüreti időszak is. Vannak klasszikus piacnapok, amiket mindenképpen ajánlunk. Különösebben nem kell aggódnunk a vásárlás miatt, a nagy bevásárlóközpontok bőséges termék kínálattal rendelkeznek.

Nagy rendezvények például: Színház és Jazz-fesztivál, bor- és gasztronómiai fesztivál, Regatta. Kultúrális fesztiválok, Harley találkozó. A nyitott ünnepek és zenés programok mindenki örömét szolgálják.

A szabadtéri programok kedvelői rengeteg csodás kertet és erdőt tudnak felkeresni. Egy-egy csendesebb strandot is találhatunk előszezonban, főleg hétköznap.

Cassis-tól Marseille mindössze 27 km-re található. Csodálatos, zöld kirándulóhelyeket és pazar sziklákat találunk útközben, pl. a híres Les Calanques.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók:

Kiemelt nagyobb települések bőséges szálláshely kínálattal: Marseille, Avignon, Aix-en-Provence, Grimaud, Fréjus, Saint-Cyr-sur-Mer, La Ciotat, Six-Fours-les-Plages, Toulon, La Seyne-sur-Mer, Vitrolles és Martigues. Kisebbek Hyères (Toulon repülőtér), La Londe-les-Maures, La Garde, Giens peninsula, Carqueiranne, Le Pradet, La Crau, Solliès-Pont, Pierrefeu-du-Var, La Farlède, Costebelle, La Madrague és Solliès-Ville.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük