Pessac szállás és látnivaló Bordeaux mellett

Pessac

Szálláshelyek összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Pessac szállások, minden ajánlat ITT. A város és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. A szállás kínálat nagy a térségben, kisebb olcsó panziók, vendégházak és kiadó magánszállás vendégszobák, kempingek sorát előre érdemes foglalni a telítettebb főszezoni napokra és hétvégékre. Nagyobb városokban kerületek, városrészek szerint is tudunk keresni. All Suites Appart Hôtel Pessac, a Campanile Bordeaux Sud 3*** például és borvidék 16 századi alapokkal rendelkező kastélya, a Château Pape Clément, kiadó öt szobája kiemelten népszerű.

Campanile Bordeaux Sud Hotel

A franciaországi település az ország nyugati partjának közelében az Aquitania régióban Gironde megyében található. Franciaország főleg Párizs miatt látogatott, node ez egy óriási ország, vidéki településeit, változatos domborzatú és éghajlatú tájait, homokos déli, mediterrán tengerpartjait szintúgy érdemes megtekinteni, hogy magunkba szívhassuk az ország valódi hangulatát. A tenger, illetve az óceánpartokon a hőmérséklet kellemes huszonhárom fok körüli, amíg a szárazföld belseje felé haladva harmincöt fokig felmelegedik nyáron a levegő.

Az Aquitania régió az ország délnyugati partján terül el több mint negyvenegyezer négyzetkilométeren, így ez a terület az ország harmadik legnagyobb szárazföldi régiója. Keleten a Francia-középhegység, délen a Pireneusok vonulatai, amíg nyugaton az Atlanti-óceán részét képező Vizcayai-öböl határolja. A parthoz közeledve területének nagy részét alacsonyabb fekvésű síkságok uralják. A régió legmagasabb pontja a kettőezer-kilencszázhetvennégy méter magas Pic Palas, továbbá jelentősebb hegycsúcsai még a Pic du Midi d’Ossau és a Pic d’Arriel, mind alkalmasak egykiadós hegyi kiránduláshoz.

Pessac az Atlanti-óceán közelében fekszik, így ha egy kis óceánparti napozásra, fürdőzésre vagy egyéb vízparti tevékenységre vágynánk, elég autóba pattannunk, és kezdetét veheti a strandolós nap. A kultúra iránt érdeklődőknek érdemes tovább maradniuk, és jobban körülnézni a településen, ugyanis több építészeti látványossággal büszkélkedik, illetve egyéb szórakoztató és pihentető lehetőségeket kínál a számunkra bőségesen.

A város központjában található az építészeti érdekességként számon tartott L’hôtel de ville, amely az ezernyolcszázas években épült, majd az ezerkilencszázas évek végén jelentős átalakításon ment át. Sajátos építészeti megoldásként az eredeti épület homlokzatát beleépítették az üveg és acél épületbe, így létrehozva a XIX. és XX. század építészetének különleges ötvözetét.

Egyházi jellegű építmény a L’église Saint-Martin, amelynek alapjai a tizenegyedik századból származnak. Az eredeti középkori épületből az átépítéseknek köszönhetően már csak kevés maradt fenn. A templom a mai formáját az ezernyolcszázas években nyerte el, belsejében egy gyönyörű faragásokkal ellátott, aranyozott, barokk stílusú oltárt csodálhatunk meg.

A Le moulin de Noès a tizennyolcadik századi francia gazdasági fejlesztés maradványai. A farm, amelyen a malom eredetileg állt, már nem létezik, de az épület felújítva várja az érdeklődőket.

A település történelmére kíváncsi turisták számára kötelező úri cél a L’Orangerie. A történelmi emlékként számon tartott épület belsejében ma egy múzeum várja a felnőtteket és gyerekeket egyaránt, hogy elmesélje nekik Pessac történetét.

A Pessacba látogató turisták egyik kedvenc látványossága a Château Pape Clément. A gyönyörű kastélyt egy bortúrával egybekötött sétán tekinthetjük meg, ahol az idegenvezetők angol és francia nyelven mesélik el a hely történetét, és bevezetnek a borkészítés rejtelmeibe. A kastélyt körülvevő gondozott kert látványa egy tündérmesébe repít el bennünket, az érzetre pedig az épület eredeti ólomüveg ablaki még ráerősítenek.

Kedvelt családi programot kínál a helyi állatkert, a Zoo de Pessac, ahol a kékszemű fehér tigrisektől, az oroszlánokon és a zsiráfokon át a teknősökig sokféle állat megtalálható. A hely kicsi, és jól megfér benne egy dinoszaurusz kiállítás.

Ha fürödni vágynánk, de messzinek érezzük az óceánpartot, helyben akad fürdési lehetőség. A Stade Nautique de Pessac a kültéri hullámmedencéjén kívül szaunával, csúszdákkal és jakuzzival kedveskedik a vendégeinek. Uszoda, strand és élményfürdő.

Ha egy kis nyugalmat vagy a természet közelségét és szépségét szeretnénk élvezni, látogassunk el az Ecosite du Bourgailh-be. A hosszú ösvény, bélyen bevisz minket az erdőbe, ahol egy egész napot eltölthetünk, és a hatalmas, fából épített kilátót igénybe vehetjük, ahonnan páratlan kilátás tárul elénk.

Pessacban több kényeztető programokat szervezhetünk magunknak, a hely ugyanis bővelkedik az ilyen lehetőségekben. Rendelkezésünkre áll a Cocoon’in és a La Villa Rouge Massage, ahol szakértő kezek masszíroznak meg bennünket, vagy elmehetünk a Centre de Bien-Etre Illis-be is.

Összességében egy kellemes francia városka, ahol a pihenésé a főszerep, és bőven akadnak egyéb, kulturális szempontból érdekes látnivaló. Az óceán közelsége különösen jó nyaralóhellyé teszi, mert bármikor kapjunk hozzá kedvet, azonnal leugorhatunk az Atlanti-óceánhoz.

Környéke, környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Bordeaux, Mérignac, Gradignan, Eysines, Talence, Le Bouscat, Villenave-dʼOrnon, Bègles, Canéjean, Cestas, Léognan és Le Haillan.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum: Pessac szállások, hotel és apartman árak összegyűjtve az internetről leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping, panzió és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló. Kis 10-20-50 fős csoportok részére a hotelkereső kínál szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálloda, szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive üdülés / nyaralás csomagok. Név szerint pl.: 90 szobás Holiday Inn Bordeaux Sud 4****, Prestappart (hat darab kiadó 1-2 hálószobás modern felszerelt lakás 4-5-6 főre).

Szálloda, hotel, jó szállás vélemények, utazás, kirándulási témában szólj hozzá! Kérdezzük és segítsük egymást, hogy könnyebben szervezzük az utakat!

Utazás képek, kedvcsináló fotók, élménybeszámoló és szállás:

.

Repülőtér távolságok a központtól légvonalban: Mérignac repülőtér (BOD) 6,2 km – Bordeaux és Bergerac – Roumanière repülőtér (EGC) 90,3 km.

Budapest központja és Pesssac távolsága kb. 1950 km autóval, közel 19 órás órás út. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: Google, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a leggyorsabb utak feltérképezésére.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.