Pantelleria szállás: utazás, hajózás tipp Szicílián is túlra

Pantelleria

Európa és Afrika között, de már inkább Afrikában van Pantelleria szigete. Igen, a magyar utazók szeretik az ilyen eldugott nyaralóhelyeket. Igen mondhatjuk, hogy garantáltan tetszeni fog a hely, a vélemények a fórumokon se oszlanak annyira meg (mint. pl. a közeli Málta kapcsán). Itt télen és nyáron egyaránt lehetséges üdülni, nyaralni.

Nézzen körül a szállás ajánlatok között! Pantelleria összes szállás ajánlatai összegyűjtve ITT. Kattintson az előző piros linkre! Luxus szállodák, kis hotelek, apartmanház, vendégház, 2-3-4-5 csillagos szálloda kereshetően egy helyről. Az elit luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden.

Szálláshelyek ajánlatai magyarul, szinte minden egyes Hotel és apartman jó leírással és fotókkal: Pantelleria városa és környéke hotel ajánlatai ITT – a környék a kínálatban Szicília.

álomszép tengerparti lakosztályok

álomszép lakosztályok

Itt a szigeten teljesen elkülönült részen is tudunk házat (villát) bérelni, ami tényleg elvonulást jelent a mozgalmas élettől. Tengerparti, strandhoz vagy kikötőhöz közeliek kicsivel magasabb áron természetesen.

patio árnyékban a magasbanItt kiadják az emberek a kisebb és nagyobb házaikat a turistáknak (teljesen felszerelt apartmanok, magánszállás konyhával, B&B szobák): Dammuso Gelsomino house (2 fős); Dammuso Giummara (4-6 fő). Közvetlenül a tulajdonosoknál tudunk érdeklődni. Kellemes úszómedence, pálmafák teszik üdítővé az időtöltést.

Települések: Pantelleria, Scauri, Tracino és Kamma.

Zoomolható térképe, a várostérkép és a környék – igen, a térképen ilyen picike:

Híres és szép látkép:

Pantelleria szigete[/caption]

Időjárása, aktuális és előrejelzések, hőmérséklet, szél, csapadék és páratartalom adatok: www.ilmeteo.it/meteo/Pantelleria.

Repülőtér infó: kisgépes társaságok repülőjáratai Palermo és Trapani városából érkeznek ide: www.aeroportodipantelleria.it. Hajóval az érkezés sokkal romantikusabb természetesen. A kikötő sok kis hajót tud fogadni, helyet előre tudunk foglalni, ha a csúcsszezonban érkezünk.

Látnivalók, történelem: en.wikipedia.org/wiki/Pantelleria, a mindössze kb. 7000 fős lakosságú szigeten. Éghajlat, állatvilág, kirándulások és élővilág: www.pantelleria.com/english/pantelleria/fauna.asp. Télen szintén nagyon kellemes hőmérsékletek, amikor nem esik az eső, akkor bizony csoki-barnára sülhetünk gyorsan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.