Páfosz, Pafos nyaralás szállás tippek, utazás és hotel fórum

Páfosz luxus apartman villa szállás
Pafos, Páfosz (mai magyar nevén) (görögül Πάφος, Paphos angolul). Nekem 2018-ban sikerült megismerni, sok területét gyalog jártam be, volt olyan nap, hogy 20 km-t gyalogoltam a város széleit érintve. Elbűvölő város, a kulturális és természeti világörökség része lett. A sziget nyugati partján egy vonzó öböl köré épült, ahol színes halászbárkák és sétálóhajók horgonyoznak. Igazból megdöbbentő, hogy 2-4 napra előre filléres repülőjegy árakkal igyekeznek (igyekeztek 2018-ban) feltölteni a fapados repülő járatokat. A partot az öböl halételeket kínáló vendéglői szegélyezik. Páfoszt belengi a vakáció és a történelem szellemének keveréke. Régóta, 2011-től gyakran, 2012-ben főszezonban ugyanúgy olcsón elérhető akciós repülőjegy ajánlatok voltak (normál és fapados, Pl. Ryanair). Én röviden összefoglalva a lehetőségeket látom, mind sport, kultúra, turizmus és gazdaság terén. Jó műveletlen területek, elhagyott gyümölcs farmok, félbehagyott építkezések, rengeteg üres lakó- és gazdasági ingatlan.

Online szállás keresés: Szálláshelyek listája ITT részletes leírásokkal. Az utazáshoz rengeteg hasznos tippet kapunk a friss vendég véleményeket, friss értékeléseket olvasva.

Népszerű szálloda a friss vendég fórum vélemények alapján például:
Villa Vista ITT fotók/leírás (vízpart közelében 290 m²-es, hat hálószoba plusz nappalis modern épület; erkély, kültéri pihenősarok, tengerre nyíló kilátás, medence, hegyre kilátás, terasz, játékok, műholdas csatornák, játékkonzol, PS3, Nintendo Wii, széf, légkondicionálás, pezsgőfürdő, vasaló stb., 2018. április 5.-től elérhető újdonság)
Villa Vista tetőterasz
– Apartman, privát: Apollonia Holiday Apartments ITT részletes leírással (2011. óta kiemelkedő színvonalon, mini apartmanok 2 főre, illetve családosoknak két gyerekkel, illetve 50 m² és 80 m² 1/2 hálószobás tágas egységek egészen 5 főig)
– 4 csillagos ****: Capital Coast Resort And Spa (kényelmes, tiszta és jó az ár)
– 5 csillagos ***** luxus: Elysium (++a személyzet és a szolgáltatások kiválóak, – kissé drága)
– 3 csillagos *** Vrachia Beach Resort (szép kert és környezet, kiváló elhelyezkedés, tiszta és – – tágas családi apartmanok)
– Egyéb kategóriából: Lefki Tree Tourist Apartments (szép 1 hálószobás apartman kedvező áron, turista üdülő kategória, tágas, erkéllyel ~ 60 nm) vagy például a Avillion Holiday Apartments.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum: Páfosz szállások, hotel és apartman árak leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping, panzió és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálloda, szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok. A legolcsóbb lehetőség egy főre még mindig egy-egy Airbnb ágy (egy nagy lakás egy szobája/ágya), ha van egy kedvezmény kuponunk, így 9-10 euró/fő/éj áron tudunk a városban éjszakázni, a normál ár ennek átlagban a duplája, egy teljes privát lakás a négyszerese.

Avillion Holiday Apartments hálószoba

Elolvasva a fórumokat nyugodt szívvel tudunk dönteni. További szállás lehetőségek és távolságuk, települések a környéken itt: Coral Bay 9.8 km 3, Mandria 12.2 km 1, Peyia 12.4 km 3, Nikoklia 15.0 km 1, Kathikas 15.7 km 1, Kouklia 15.9 km 2, Miliou 18.8 km 1, Goudhi 24.1 km 1, Khrysokhou 25.5 km 1, Lyso 25.9 km 1, Pissouri 28.7 km 3 és Polis 29.0 km 7. A szép települések apartman házak és all-inclusive szállodák sorával büszkélkedhetnek. Reggelis, félpanziós és teljes ellátásos ajánlatok akciós, egyéni és normál kategóriában. 2-3-4 csillagos szállodák csoportoknak, kedvezményes, olcsó szállás árakkal a tengerpart, strandok mellett egyaránt. Továbbá: Korall öböl, Péjia, Mandriá, Tála, Episzkopí Páfu, Kolóni, Mésza, Cáda, Tími és Kalépia.

Milyen a szállás ajánlatod van az utazási irodától? Ha kérdéses, akkor küldd el itt a hozzászólások részben alább!

Repülőtér. repülőtere távolsága a belváros központjától légvonalban: Paphos Airport (PFO) 8.8 km – Paphos nemzetközi repülőtér. Durva, de igaz, hogy bizonyos részekre gyalog is eljuthatunk a repülőtérről, ez persze a sportos és erős embereknek tetszik, akik a taxin megspórolt összeget például inkább a piacon költik el egzotikus gyümölcsökre.

apartman szállás kilátás - medence az udvaron - Ciprus

Útleírás, útikalauz részlet:
Aki erre jár, a város dicső történelmével találkozhat, mely évszázadokon keresztül virágzott a világ e gyönyörű sarkában, mikor a tengerből kiemelkedő Aphrodité kultusza uralkodott itt. A hellén és római periódusban Pafos volt a sziget fővárosa.

A pafosi Szent Szolomoni templom eredetileg egy keresztény katakomba volt, ahol néhány 12. századi freskó maradt fenn. A templom bejáratánál álló szent fáról az a hiedelem járja, hogy annak, aki ajándékát az ágaira aggatja, elűzi betegségeit.

Kato Pafosban található a Panagia Chrysopolitissa templom és Kora-keresztény bazilika, melyet a 13. században emeltek a sziget legnagyobb kora bizánci bazilikájának alapjaira. Az épületben látható szent Pál oszlopa, melynél, a legenda szerint, megkorbácsolták Pált, mielőtt még áttért volna a keresztény hitre.

A Kato Pafos-i Régészeti Park 1980-as felvétele a világörökség listájára ébresztette a gondolatot a ciprusiakban, hogy készítsenek egy átfogó tervet, aminek fő célja a régészeti leletek megőrzése és rendben tartása, amely elősegítené, hogy a látogatóknak egységes egészként lehessen bemutatni ezeket. A régészeti park legtöbb lelete a római korból való. A nevezetes mozaikpadló e leletek csúcsa. A nemesek villáiban talált, 3. és 5. század közötti időszakból származó mozaikokat a legszebbek között tartják számon a Kelet-Mediterrán vidéken, nagyrészük görög mitológiai jeleneteket ábrázol.

A 2. századból származó Pafos-i Odeont mészkőből építették, nyaranta zenei és színházi előadásokat tartanak itt. Közelében emelkedik a régi városfal maradványa, a római Agóra és az Asklepios, a gyógyítás istenének szentelt épület.

Ugyancsak Pafos környékén találjuk a nagyra becsült Aphrodité szentélyt, mely a régi Pafos egyik leglátogatottabb zarándokhelye volt Cipruson az ókori görög világban, amikor még Pafos városállamként működött. Akiknek a Szerelem istennőjéből ennyi még nem volna elég, felkereshetik születési helyét, Petra Toy Romiout, sőt Aphrodite Fürdőjéhez zarándokolhatnak el, ahová az Akamasból induló túraútvonalak vezetnek.

Luxus hotel, elit szálloda, tágas privát villa medencével vagy szép és olcsó pafosi szállások (olcsó privát szobák): Népszerű szálláshelyek napi akciós árai. Főszezonon kívül sok-sok kedvezmény. Kattints ide most, üdülés foglalás díjmentesen!

Időjárás előrejelzései oldal angolul, aktuális jelentések és webkamera: www.wunderground.com/global/stations/17600.html. Szerencsére a félig-meddig görög nyelvű oldal tisztán olvasható, szél, csapadék és hőmérséklet, aktuális és jövőbeni jóslat: www.accuweather.com/el/cy/paphos/124968/daily-weather-forecast/124968. Itt a levegő páratartalma, az eső valószínűsége is szerepel: www.foreca.gr/Cyprus/Pafos/Paphos.

Zoomolható térkép, a város és környéke, egész Ciprus GoogleMaps műholdképei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.