Pafos nyaralás szállás tippek, utazás és hotel fórum

Pafos, Páfosz (mai magyar nevén) (Paphos) elbűvölő városa szintén a kulturális és természeti világörökség részét képezi. A sziget nyugati partján egy vonzó öböl köré épült, ahol színes halászbárkák és sétálóhajók horgonyoznak. A partot az öböl halételeket kínáló vendéglői szegélyezik. Pafost belengi a vakáció és a történelem szellemének keveréke. 2011-től gyakran, 2012-ben még főszezonban is olcsón elérhető akciós repülőjegy ajánlatokkal (normál és fapados, Pl. Ryanair).

Online foglalni megéri egyénileg az utazáshoz, atippek: szálláshelyek egyszerű kereshető listája ITT részletes leírásokkal. Kattintson ide az üdülés előtt!

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum: Páfosz szállások, hotel és apartman árak leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping, panzió és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálloda, szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok.

Elolvasva a fórumokat nyugodt szívvel tudunk dönteni. További szállás lehetőségek és távolságuk, települések a környéken itt: Coral Bay 9.8 km 3, Mandria 12.2 km 1, Peyia 12.4 km 3, Nikoklia 15.0 km 1, Kathikas 15.7 km 1, Kouklia 15.9 km 2, Miliou 18.8 km 1, Goudhi 24.1 km 1, Khrysokhou 25.5 km 1, Lyso 25.9 km 1, Pissouri 28.7 km 3 és Polis 29.0 km 7. A szép települések apartman házak és all-inclusive szállodák sorával büszkélkedhetnek. Reggelis, félpanziós és teljes ellátásos ajánlatok akciós, egyéni és normál kategóriában. 2-3-4 csillagos szállodák csoportoknak, kedvezményes, olcsó árakkal is a tengerpart, strandok mellett is. Továbbá: Korall öböl, Péjia, Mandriá, Tála, Episzkopí Páfu, Kolóni, Mésza, Cáda, Tími és Kalépia.

Milyen a szállás ajánlatod van az utazási irodától? Ha kérdéses, akkor küldd el itt a hozzászólások részben alább!

Repülőtér. repülőtere távolsága a belváros központjától légvonalban: Paphos Airport (PFO) 8.8 km – Paphos nemzetközi repülőtér.

Népszerű szálloda a jó vendég fórum vélemények alapján:
4 csillagos ****: Capital Coast Resort And Spa (kényelmes, tiszta és jó az ár)
5 csillagos *****: Elysium (++a személyzet és a szolgáltatások kiválóak, – kissé drága)
3 csillagos *** Vrachia Beach Resort (szép kert és környezet, kiváló elhelyezkedés, tiszta és tágas családi apartmanok)
Egyéb: Lefki Tree Tourist Apartments (szép 1 hálószobás apartman kedvező áron, tágas, erkéllyel ~ 60 nm) vagy például a Avillion Holiday Apartments.

Avillion Holiday Apartments hálószoba

apartman szállás kilátás - medence az udvaron - Ciprus

Útleírás:
Aki erre jár, a város dicső történelmével találkozhat, mely évszázadokon keresztül virágzott a világ e gyönyörű sarkában, mikor a tengerből kiemelkedő Aphrodité kultusza uralkodott itt. A hellén és római periódusban Pafos volt a sziget fővárosa.

A pafosi Szent Szolomoni templom eredetileg egy keresztény katakomba volt, ahol néhány 12. századi freskó maradt fenn. A templom bejáratánál álló szent fáról az a hiedelem járja, hogy annak, aki ajándékát az ágaira aggatja, elűzi betegségeit.

Kato Pafosban található a Panagia Chrysopolitissa templom és Kora-keresztény bazilika, melyet a 13. században emeltek a sziget legnagyobb kora bizánci bazilikájának alapjaira. Az épületben látható szent Pál oszlopa, melynél, a legenda szerint, megkorbácsolták Pált, mielőtt még áttért volna a keresztény hitre.

A Kato Pafos-i Régészeti Park 1980-as felvétele a világörökség listájára ébresztette a gondolatot a ciprusiakban, hogy készítsenek egy átfogó tervet, aminek fő célja a régészeti leletek megőrzése és rendben tartása, amely elősegítené, hogy a látogatóknak egységes egészként lehessen bemutatni ezeket. A régészeti park legtöbb lelete a római korból való. A nevezetes mozaikpadló e leletek csúcsa. A nemesek villáiban talált, 3. és 5. század közötti időszakból származó mozaikokat a legszebbek között tartják számon a Kelet-Mediterrán vidéken, nagyrészük görög mitológiai jeleneteket ábrázol.

A 2. századból származó Pafos-i Odeont mészkőből építették, nyaranta zenei és színházi előadásokat tartanak itt. Közelében emelkedik a régi városfal maradványa, a római Agóra és az Asklepios, a gyógyítás istenének szentelt épület.

Ugyancsak Pafos környékén találjuk a nagyra becsült Aphrodité szentélyt, mely a régi Pafos egyik leglátogatottabb zarándokhelye volt Cipruson az ókori görög világban, amikor még Pafos városállamként működött. Akiknek a Szerelem istennőjéből ennyi még nem volna elég, felkereshetik születési helyét, Petra Toy Romiout is, sőt Aphrodite Fürdőjéhez is elzarándokolhatnak, ahová az Akamasból induló túraútvonalak vezetnek.

Luxus hotel vagy szép és olcsó pafosi szállások: Népszerű szálláshelyek napi akciós árai. Főszezonon kívül sok-sok kedvezmény. Kattintson ide most, üdülés!

Időjárás, hőmérséklet előrejelzései oldal angolul, aktuális jelentések és webkamera: www.wunderground.com/global/stations/17600.html.

Zoomolható térkép, a város és környéke, egész Ciprus GoogleMaps műholdképei:

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz