On the Spot helyszín: Mauritánia

Az utolsó pillanatig kérdés volt, hogy a Spektrum Tv digitális riporterei, Cseke Eszter és S. Takács András elutazhat-e Mauritániába, hogy megmutassa az Európából nézve brutális nő-hizlalást és a még ma (2011-ben is) létező rabszolgaságot.

Miért ne lenne esélye megházasodni egy nyugati topmodellnek Mauritániában? Miért kell 3 hónapon át napi 20 liter tevetejet inniuk a fiatal lányoknak? Hogyan törhetnek ki a generációk óta állati sorban tartott rabszolgák, és van-e egyáltalán esélyük erre?

Szálloda ajánlat a fővárosban: Nouakchott: hotel, apartman. Kattintson az előző piros linkre!

Afrika elmaradott része talán nagyobb mint egész Európa. Sőt a szegénység olyan nagy, hogy egy szegény falusi kutya tányérja jobban mutat mint az ottani menü, írni és olvasni sem tudnak, sőt beszélgetni se nagyon tudnak a világ dolgairól. Ez nem is a legszegényebb, legelmaradottabb ország, Európához is közelebb esik, mégis hasít a sivatagi homok, nyomorúság, a butaság és az erőszak is a levegőben.

Az észak-nyugat-afrikai ország az al-Kaida miatt is a hírekbe került, egy terrorszervezet afrikai szárnya sorra rabolt el európaiakat, hogy váltságdíjat követeljen.

onthespot.spektrumtv.hu – egzotikus utak és a hátborzongató valóság.

Wiki magyarul: hu.wikipedia.org/wiki/Maurit%C3%A1nia

Mauritánia időjárása és meteorológia, hőmérséklet és csapadék előrejelzések: www.wunderground.com/global/MT.html – jól érthető hír rendszeren. Leírás még angolul: www.bbc.co.uk/weather/world/country_guides/results.shtml?tt=TT000400.

TV adás képek:

Mauritánia zoomolható térképe, a várostérkép és a környék:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük