Nova Gorica szálláshely és nevezetesség tippek

Nova Gorica

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

280 km²-es teljes területű önkormányzat, szlovén kistérség, 2018-ban 31638 fős állandó lakosa volt, korábban picit több volt. A belső, 3.5 km²-es belváros sűrűn lakott, ott 2018-ban 12968 fő élt. Közvetlenül az olasz-szlvén határon.

A Soča-folyó völgyének, a Vipava völgyének és a Trnovo fennsík találkozásának a helye. Részei a lakosság szerint: Nova Gorica, Solkan, Kromberk, Prvačina, Šempas, Rožna Dolina, Branik, Ozeljan, Dornberk, Grgar, Vitovlje, Gradišče nad Prvačino, Preserje, Zalošče, Osek, Pristava, Trnovo, Čepovan, Loke, Šmihel, Lokovec, Ajševica, Banjšice, Ravnica, Stara Gora, Tabor, Bate, Potok pri Dornberku, Grgarske Ravne, Saksid, Voglarji, Lokve és Spodnja Branica.

Szállás (hotel, üdülés) ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Nova Gorica szállások itt. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Kifejezetten jók, online egyénileg egyszerűen lefoglalható helyek:
Apartment Cristian itt (46 m²-es teljesen berendezett erkélyes városi lakás, hálószoba+nappali 2-3-4 főre)
Apartment Nova Gorica – Nočitve Falco itt (25 m²-es kiadó modern privát mini apartman 1-2 főre)
– Stonehouse * (kis hotel, kényelmes kétágyas és négyágyas szobák)
– Guest House Šterk *** (15 m²-25 m²-es szobák, kétágyas és háromágyas, reggeli 5€-ért külön kérhető, étterem és szálláshely)
– Vila Burbonka **** (szuper és modern, 2018. decemberétől foglalható, 40 m²-es deluxe studio, 2-3-4 főre, reggeli külön kérhető €7-ért)

Nem véletlenül vonzó terület ez, a megtalált őskori leletek alapján is ősi emberi civilizációknak a lakhelye. A jelenlegi modern mediterrán kertvárosi hangulata a legtöbbünket elcsábítani, szőlő, kivi lugasok, fügefák egymást érik, köztük óriási paradicsomok felkötözve. Még Szlovénián belül is, a belföldi utazók is szeretik, mert jobb a mikroklímája, mint sok más térségnek az országban. A Görzi grófság, Gorizai grófok egyik területe volt a 16. századig, olaszul Contea di Gorizia, németül Grafschaft Görz, szlovénül Goriška grofija, friuliul Contee di Gurize. Több háborús esemény itt zajlott, Habsburg, osztrák, francia és olasz hadsereg is átvonult rajta. A San Gabriele-hegy (Szent Gábriel-hegy, olaszul Monte San Gabriele, szlovénül Škabrijel) 646 méter magas hegy itt, az első világháborúban rendkívül véres csaták helyszíne volt. A mai város kifejezetten fiatal, a második világháború után Jugoszláviában alakult ki a határ viták lezárása után (1947 után), nincsenek történelmi műemlékei, azokat a közeli olasz Gorizia városában é más olasz városokban kereshetünk.

Gondoljunk bele milyen más lenne, ha Trieszt, Trieste után, Monfalcone környékéig terjedt volna ki a jugoszláv határ, a lakosság így is vegyes, de a kulturális hatások érdekesen átformálták volna ezt a keskeny tengerparti térséget és a Soča és Isonzó-folyó völgyét.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Podsabotin, Volčja Draga 3, Kojsko, Šempas 2, Šmartno 3, Dobrovo 15, Črniče, Lokve, Sela na Krasu, Branik 2, Komen 2 és Dolenja Trebuša 2. A távolabbi, turisztikailag kiemelt és fontos helyek: Bled, Portorož, Piran, Bohinji-tó, Izola, Koper, Bovec, Kobarid, Tolmin, Postojna, Miren, Grgar, Renče, Solkan és Voglarji.

A nagy repülőterek távolsága a központtól légvonalban is 100 km-nél több. Autóval Ljubljana Jože Pučnik Airport 116-128 km, 1 óra 20 perc 2 óra 20 perc, attól függően, hogy a hegyvidéken keresztül vagy az autópályán megyünk. Velence repülőtere is viszonylag közeli, Airport, Viale Galileo Galilei, 30/1, 30173 Venezia VE, Italy, 1 óra 28 perc, 134 km fizetős autópályán.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Budapest és Nova Gorica távolsága kb. 568 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 5 óra 11 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 9 óra (563 km).

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?
Részletes turisztikai portál, információs iroda és központ: www.novagorica-turizem.com. Kiemelt látnivalója a 17. századi Samostan Kostanjevica (Kolostor-templom, angolul Kostanjevica Monastery). Aki a tömegközlekedést használja, az a város legrégebbi épületét, az 1906-ban épült pályaudvart is érinteni fogja.

Nem mondhatnánk, hogy egy kiemelten híres borvidék, a jó minőséget megkaphatjuk, és érdemes keresni. Például a Vinoteka Solum egy jó forrás (címe: Bevkov trg 6, 5000 Nova Gorica, nyitvatartás délután 3-tól este 11-ig). Az igényes borozás, borkóstolás szerelmesei itt hosszasan el tudnak időzni.

A közeli kastélyok, villák, parkok, erdők és gyümölcsösök összességében kiváló pihenést, üdülés élményeket adhatnak.

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: www.vreme.us/vreme-15-dni-nova-gorica.html?ura=1411783441.

Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése másodpercek alatt: Nova Gorica szállások minden ajánlata ITT. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. A szép lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok ajánlatok az egész világból. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel. Aki az itteni árakat nem tudja megfizetni, annak a bázisa lehet Kozina vagy Cerkno (50 illetve 65 km-rel odébb). 2-3 főre a Panzió-restavracija&pansion UNA itt reggelivel olcsón, vagy a 3 fős teljesen berendezett apartman-üdülő Apartment Ozebek *** itt (19 m²-es turista házikó konyha sarokkal illetve egy 42 m²-es 4-5 fős hálószoba + nappalis kiadó lakás jó áron).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük