Tolmin szállás keresés, túra, látnivaló és nevezetesség

Tolmin útikalauz

Tolmin tájkép

A kirándulóhely feltehetőleg egyre ismertebb, népszerűbb lesz a magyar utazók körében. Van abban igazság, hogy Szlovéniában a természeti szépségek megismerése után a hazai apró kincseknek is jobban tudunk örülni, a nálunk meglévő méretében kisebb hegyi patakok, vízesések, erdők, mezők és völgyek területén barangolva. Visszatérve Tolmin és környéke felfedezésére, itt közel vagyunk az olasz határhoz, ahol sokan beszélnek 2-3 nyelven. Van itt olyan település, művészfalu, ami a szlovéniai szíveket is megmelengeti. A TV-ben bemutattak egy juhászt, aki errefelé modern ruhában, mobiltelefonnal és tábla számítógéppel (tablet) a kezében tereli a nyáját a sziklás hegyoldalon, a családi vállalkozásuk a juhsajt, túró és bárányhús eladásából meg tud élni, önellátóak, és nem maradnak le tudásban sem a városi emberektől.

Szállás ajánlatok keresése, összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Tolmin szállások, ajánlatok ITT. Részletes leírások, árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza.

A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Apartment Soca Tolmin ITT (tágas 70 m²-es apartman 8 főig, mondanom sem kell, 2 főre is nagyon olcsó lehet, 3 hálószoba+nappali)
Farm Stay Siroko ITT (vendégház családi gazdaság részeként, 2-3 fős szoba és apartman, reggeli kérhető)
The Blue House **** ITT (szép egyágyas és kétágyas szoba reggelivel, stílusos fagerendás vidéki vendégház)

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Összes ár, ajánlat, szálláshelyek listájával: Tolmin hotel, privát, magán-szállások: apartmanok ITT kereshetően – az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, ténylegesen foglalható szálloda lista.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Bledi-tó 35 km-re, Bohinji-tó, Kranjska Gora, Bovec, Kobarid, Cerkno, Radovljica, Most na Soči, Grahovo, Gabrje, Podmelec, Kamno, Slap ob Idrijci, Kambreško, Ročinj, Volče és Idrija pri Bači.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Trieszt repülőtér (TRS) 44,8 km – Olaszország, Brnik repülőtér (LJU) 55,8 km – Ljubljana és Klagenfurt repülőtér (KLU) 69,1 km – Ausztria.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Időjárása, aktuális hőmérséklet és előrejelzések, szél és csapadék értékek, napfelkelte és naplemente ideje, páratartalom: www.vrijeme.net/slovenija/zakraj-tolmin.

Budapest és Tolmin távolsága kb. 564 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 6 óra 20 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 9 és fél óra (572 km).

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

kiadó ház

Hegymászó, túrázó fesztivál: www.dolina-soce.com. Helyi weboldal szlovénül még több útikalauz infóval: www.tolmin.si.

A folyóvölgyben van az egyik legszebb túra útvonal (Tolmin Gorge, belépő 4 euró felnőttként, 3 euró tanulóknak, 2 euró gyerekeknek), de a helyi gazdálkodók birtokán, birtokai mentén is sok szép dolgot láthatunk. A Triglav Nemzeti Park legdélebbi, legalacsonyabban fekvő pontjáig itt juthatunk el. Ezen a részén érdemes körbejárni, több napig csodálni az ember és a természeti környezet harmonikus együttélését. Zadlaščica szurdok, barlangok, hidak (pl. Hudičev most) és szakadékok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.