Tolmin szállás keresés, túra és nevezetesség útikalauz

Tolmin

Tolmin tájkép

A kirándulóhely feltehetőleg egyre ismertebb, népszerűbb lesz a magyar utazók körében. Van abban igazság, hogy Szlovéniában a természeti szépségek megismerése után a hazai apró kincseknek is jobban tudunk örülni, a nálunk meglévő méretében kisebb hegyi patakok, vízesések, erdők, mezők és völgyek területén barangolva. Visszatérve Tolmin és környéke felfedezésére, itt közel vagyunk az olasz határhoz, ahol sokan beszélnek 2-3 nyelven. Van itt olyan település, művészfalu, ami a szlovéniai szíveket is megmelengeti. A TV-ben bemutattak egy juhászt, aki errefelé modern ruhában, mobiltelefonnal és tábla számítógéppel (tablet) a kezében tereli a nyáját a sziklás hegyoldalon, a családi vállalkozásuk a juhsajt, túró és bárányhús eladásából meg tud élni, önellátóak, és nem maradnak le tudásban sem a városi emberektől.

Szállás ajánlatok keresése, összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Tolmin szállások, ajánlatok ITT. Részletes leírások, árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza.

A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Apartment Soca Tolmin ITT (tágas 70 m²-es apartman 8 főig, mondanom sem kell, 2 főre is nagyon olcsó lehet, 3 hálószoba+nappali)
Farm Stay Siroko ITT (vendégház családi gazdaság részeként, 2-3 fős szoba és apartman, reggeli kérhető)
The Blue House **** ITT (szép egyágyas és kétágyas szoba reggelivel, stílusos fagerendás vidéki vendégház)

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Összes ár, ajánlat, szálláshelyek listájával: Tolmin hotel, privát, magán-szállások: apartmanok ITT kereshetően – az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, ténylegesen foglalható szálloda lista.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Bledi-tó 35 km-re, Bohinji-tó, Kranjska Gora, Bovec, Kobarid, Cerkno, Radovljica, Most na Soči, Grahovo, Gabrje, Podmelec, Kamno, Slap ob Idrijci, Kambreško, Ročinj, Volče és Idrija pri Bači.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Trieszt repülőtér (TRS) 44,8 km – Olaszország, Brnik repülőtér (LJU) 55,8 km – Ljubljana és Klagenfurt repülőtér (KLU) 69,1 km – Ausztria.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Budapest és Tolmin távolsága kb. 564 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 6 óra 20 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva 9 és fél óra (572 km).

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

kiadó ház

Hegymászó, túrázó fesztivál: www.dolina-soce.com. Helyi weboldal szlovénül még több útikalauz infóval: www.tolmin.si.

A folyóvölgyben van az egyik legszebb túra útvonal (Tolmin Gorge, belépő 4 euró felnőttként, 3 euró tanulóknak, 2 euró gyerekeknek), de a helyi gazdálkodók birtokán, birtokai mentén is sok szép dolgot láthatunk. A Triglav Nemzeti Park legdélebbi, legalacsonyabban fekvő pontjáig itt juthatunk el. Ezen a részén érdemes körbejárni, több napig csodálni az ember és a természeti környezet harmonikus együttélését. Zadlaščica szurdok, barlangok, hidak (pl. Hudičev most) és szakadékok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.