Medjugorje szállások és látnivalók a zarándokhelyen

Medjugorje

Medjugorje az a hely, amiről annak ellenére jókat mesélnek, hogy egy mesére építette fel a turizmusát. Utána persze a valóság is hozzá fejlődött, és amikor a barátaid vissza érkeznek onnan, te is kíváncsivá válsz, hogy mit tudnak ott.

Egy borvidéken túrázni általában kellemes élmény, itt ennek van egy iskolapéldája. A TV újra és újra hosszú mű-műsorban mutatja be, ahogy világhírű zarándokhely lett a semmiből, a nyári szezonban kimondottan népszerű. Szálláshelyek keresése és foglalása gyorsan egyénileg, ebben segítünk, kis csoportok tudnak online foglalni pár szép panzió szobát, alább piros linkre kattintva díjmentesen. Kis szállodák, minden hotel, apartman és kis családi panzió magánszállás alább.

A szálláskereső, jó árak, minden ajánlat a turista olcsó kategóriától a luxusig: Medjugorje szállás ajánlatok keresése és díjtalan foglalás lehetőség ITT. Magyarul, magyar leírással egyre több kiadó ház, Airbnb privát szoba, vendéglátó helyek és akciós internetes árai télen-nyáron, kényelmes és gyors internetes szálláshelyfoglalás egyénileg kis és közepes csoportoknak.

A Medjugorje szállás vendég-fórum vélemények alapján népszerű szállások, kiemelten kedvelt hotelek, vendégházak:
B&B Villa Flowers ITT (2016.-tól foglalható újdonság, modern 12 szobás hotel, ingyenes Wifi, az üzleti utazók és a zarándok csoportok egyaránt kedvelik)
– Hotel Marconi (2014. óta online, 55 szobás nagy szálloda, egyéni és csoportos vendégek egyaránt kedvelik, párok és családosok kedvence)
– Az olcsó Pension Barac, a kis panzió a népszerűbb szállások egyike.
– A Globtour Inn Medjugorje egy kicsivel drágább és szebb szálláshely.
– A Ruza Hotel szép és új épület.
– A Hotel Brotnjo Medjugorje **** volt az egyetlen négy csillagos szálloda sokáig.
– Hotel Grace **** – 4 csillagos ház, a helyi panzió áraknál drágább, reggeli és helyi illeték (idegenforgalmi adó) az árban benne van itt.
– Pansion Pero Elez – Krizevac-hegy lábához közel, 15 percnyi sétára a Szent Jakab templom.
– Pansion Ivan – sok-sok akciós ajánlat nyári napokra, tiszta szobák, a kirándulók egy kedvence
– Pansion Alfa – új családi panzió, olcsó szállás, ami kiváló 1-2 éjre, kis gyermekeknek ingyenes pótágy a megfelelő méretű szobákban.
– Villa Petra – a Jelenések hegyének közelében
– Pansion Modana (jó személyzet, elfogadható árak, tiszta; – „lehetne kényelmesebb az ágy”

Magánszállás, kiadó olcsó szoba, luxus villa, ház és lakás 1-2-4-7-8-10-12 főre: Keresés akciós, napi árakkal több nyelven ITT – ezt az oldalt ajánljuk, ha gyorsan akarnak foglalni. Egyszerű hotelkereső, a olcsóbb szállás árak. Ilyen könnyen lehet most foglalni a Magyarországhoz közeli világcsodánál, a vallásos kirándulóhelyen.

Last minute utazás, akciós árak az ajánlott szálláshely foglalási oldalakon: hotel árak, legjobb családi szobák, olcsó magánszállás, apartmanok (kiadó lakások, szobák, házak és olcsó ágyak hosszútávra), kis szálloda, lakosztályok, hostel, vendégház és turista- vagy diákszállás kategória kereshetően. Kedvező árak online. Önellátó, reggelis, félpanziós, all-inclusive csomag ajánlatok központi, belvárosi házakban étteremmel.

Panzió Hamburg Medjugorje

További fotók, élménybeszámoló szöveg, leírások helyett:

Látnivalók, érdekességek:
Međugorje [ˈmɛdʑuɡɔːrjɛ] (magyarul: „Hegyközti“) egy helység Bosznia-Hercegovina. Međugorje a Čitluk körzetben van, Hercegovina többségében horvátok által lakott területén találjuk. A városka a világ minden tájáról vonzza a fiatalokat. Minden nyáron megrendezik a Međugorjei ifjúsági fesztivált, erre több ezer fiatal érkezik, Japántól Brazíliáig mindenhonnan.

Megjelent nekik Szűz Mária. Van itt még vallásosság :). Lehet, hogy kevesebbet kellene inni alkoholt a fesztiválozóknak?

Évi egy alkalommal maratont rendeznek Grudetól Ljubuškin át Međugorjeig. Ennek a mottója „Gospához futunk“.

Budapest és Medjugorje távolsága 735 km. Ez egy nap alatt megtehető távolság jó időjárási és útviszonyok között. Ez a kb. 10 órás út az átlagosnál jobb vezetőknek kellemes utazás lehet. Persze mindig figyeljünk oda, a legváratlanabb helyen lehetnek úthibák vagy keresztirányú forgalom.

Zoomolható GoogleMaps műholdkép és térkép sok információval:

Ez volt a szálláshelyek keresése és foglalása gyorsan Medjugorjeben egyéni és kis csoportos utazóknak. Hotel, panzió és apartman kínálat. Mindenki árakkal egy helyen a szabad szobák, utazás vélemények, élmények. A Pax Hotel időnként foglalható volt az interneten, online régebben.

Városok a környéken, jó és közeli online árak, Medjugorje környéke szállások, ajánló: Čitluk 4.8 km 2, Čapljina 9.4 km 2 Ljubuški 10.4 km 1, Vid 13.4 km 1, Višići 14.7 km 1, Blagaj 18.7 km 3, Mostar 19.7 km 29 (ahol az UNESCO Világörökség része a híres híd), Široki Brijeg 21.9 km 1, Ploče 24.9 km 3, Gradac 28.7 km 5, Neum 30.7 km 11 és Podaca 31.4 km 1. A jobb fenti oldalsó keresővel listázhatóak települések szerint.

Repülőterek távolsága: Mostar (OMO) 17.0 km, Bol (BWK) 81.1 km, Dubrovnik Airport (DBV) 85.5 km és Sarajevo (SJJ) 88.0 km.

Zarándoklat, rendezvény videó élménybeszámoló: youtu.be/EOo1ql1uavs.

Időjárási adatok és előrejelzések: IDŐJÁRÁS angolul itt, kevés adat, most, ma és kis előrejelzés.

Még több információ elérhetőségei: medjugorje.lap.hu – kapcsolódó weboldalak, linkek. A vallási emlékek szent helye Magyarországhoz közel.

Zarándok utak, élmények, tippek Európában: sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2016/02/11/10-europai-zarandokhely-ahova-hivek-szazezrei-latogatnak-el/. Szűz Mária üzenetei, találkozások stb…

2 hozzászólás a(z) “Medjugorje szállások és látnivalók a zarándokhelyen” bejegyzéshez

 1. Horváth Judit

  A FESZTIVÁLOZÓK NEM AZ ITALTÓL MÁMOROSAK, HANEM AZ ISTEN SZERETETÉTŐL, Az ÉLŐ ISTEN MEGTAPASZTALÁSÁTÓL !! EZ NEM SZIGET FESZTIVÁL!!! A „MARATON” PEDIG BÉKEMENET!!

  Medjugorje
  Medjugorje világcsoda. Sokan ezzel az egy szóval minôsítik azokat az eseményeket, amelyek 1981. június 24.-től ebben a kis hercegovinai
  falucskában történnek.

  templom”Medjugorje szakadatlan felhívás; egyúttal az isteni élet és béke ígérete a hit, a megtérés és az ima segítségével;
  mindez beláthatatlan következményekkel jár az Egyház és az egész világ számára.” Ezekkel a szavakkal foglalta össze a medjugorjei üzenetek lényegét dr. Ljudevit Rupcic professzor 1985 őszén a jugoszláviai püspöki kar számára.

  Medjugorje Mostar közelében, Citlukhoz mindössze öt kilométerre, a keresztény és mohamedán világ találkozása mentén fekszik. Környezete Fatimáéhoz és Garabandaléhoz hasonló. Megragadóan szép, hegyes, köves, homokos, de szegény vidék. A szétszórt házakból álló település lakói szűkös életüket a szőlő- és dohány termesztésből tartották fenn. A jelenések után tíz évvel a falucska ugyancsak kiépült. Az egész vidék vendéglátásra rendezkedett be.

  Összesen nyolc medjugorjei gyermek látta a Szűzanyát, de ketten közülük (Milka Pavlovic és Ivan Ivankovic) csak az elsô jelenés alkalmával. A többi hat látnok naponta találkozott, vagy még ma is találkozik a Szent Szűzzel. A hat látnok életkorban így következik egymás után: Vicka Ivankovic (szül.: 1964. júl. 3.), Mirjana Dragicevic (szül.: 1965. márc. 18.), Marija Pavlovic (szül.: 1965. ápr. 1.), Ivan Dragicevic (szül.: 1965. máj. 25.), Ivanka Ivankovic (szül.: 1966. ápr. 21.), Jakov Colo (szül.: 1971. jún. 3.)

  A Medjugorjei történések megértésében nagyban segít bennünket dr. Frane Franic spliti érsek egyik, 1983-ban tett kijelentése, miszerint a medjugorjei esemény két év alatt nagyobb hatást fejtett ki a hitéletre, mint a háború után eltelt 40 év „szokványos” lelkipásztori mûködése. Tizenöt évvel az események után beszédes statisztikát is felállíthatnánk: közel húszmillió zarándok, a tömegkommunikáció, többféle újság, telefonszolgálat, videoszalagok, rengeteg könyv áll a medjugorjei események szolgálatában, s ezek szerte a világban terjesztik a Szent Szûz üzeneteit, s egyre bővül azoknak száma, akik nyitott lélekkel rezonálnak a Boldogasszony szavaira, s igyekeznek követni útmutatásait. Úgy tűnik, a Szűzanya kézbe vette és irányítja a világ evangelizálását.
  Négy medjugorjei üzenetről tudunk: a béke, a megtérés, az imádság és a böjt. Égi anyánk ,,Béke Királynéjának” nevezte magát, s munkáját azzal kezdte, hogy az emberek számára egyértelművé tette a szív békéjének fontosságát. A Szentírásban igen sokat olvasunk a lélek, és a szív békéjérôl. A liturgiában, különösen a szentmisében gyakran találkozunk ezzel a fogalommal. A Bibliából tudjuk, hogy Jézus Krisztus ránk hagyta békéjét (Jn 14,27). A hívő ember megérti, hogy a lélek krisztusi békéje az Isten hatékony munkálkodásának alapja. Ebből a békéből növekedhet a krisztusi szeretet, az egység, ebből merít erőt a tanúságtevő keresztény, ez a béke segítheti elô a szívek, a nemzetek, az etnikumok és az Egyházak egymásra találását és alkotó együttélését. ,,Isten békéje, amely minden értelmet meghalad, megőrzi szíveteket és elméteket Krisztus Jézusban” (Fil 4,7). A lélek békéje nélkül nem növekedhetünk a hitben, nem lehet bensőséges kapcsolatunk az Istennel. A tanúságtevő, komoly erőfeszítésekre és cselekvő szeretetre képes élet feltétele a béke. (Az időközben lezajlott délszláv háború egészen sajátos fényben világítja meg Medjugorje békére szóló felhívását.)

  A Szent Szűz ez alkalommal nem csupán figyelmezteti és kegyelmi ajándékaival árasztja el a világot, de immár másfél évtizede közöttünk maradt, hogy tanítson és neveljen bennünket, s ez igen feltűnő Medjugorjéban. A Boldogasszony immár csaknem két évtizede nap mint nap eljön. Tanít, mit kell tennünk, s üzeneteit havonta szétküldik szerte a világba. Lehetetlen észre nem venni a pedagógiai szándékot. A Szent Szűz — mint jó anya a gyermekeit — úgy vezet, irányít és segít bennünket. Tudja, hogy a nevelői munka hosszú idôt vesz igénybe, de végzi ezt a munkát hősies türelemmel, és gyönyörû virágoskert nyílik körülötte. Ez a virágoskert egyre színesebb, nagyobb és gazdagabb lesz, s illatozása reményt kelt bennünk, hogy a Napba Öltözött Asszony mosolya előbb-utóbb beragyogja a Földet (Szeretetláng).

  A medjugorjei nevelés sikerének titka a napi imarend kialakítása, a rendszeres böjt és a szívós következetesség a lelki életben. A Szűzanya négy évi időtartamra önként jelentkező fiatalokból közösséget hozott létre. Bárki tagja lehetett ennek a közösségnek, de feltétel volt a Szent Szűzre való teljes ráhagyatkozás az életmód tekintetében.
  Úgy tűnik — s ez a közösség programjából is látnivaló — ezzel a néhány emberrel az Egyház Anyja egyrészt rá akart mutatni a kis közösségek jövőbeli hivatására, léleképítő munkájára.

  A közösség programja igen kemény volt: napi háromórai ima, heti két napon (szerda és péntek) böjt kenyéren és vízen. A böjti napok száma gyakran háromra növekedett. A négyéves munka természetesen maga után vonta az élet teljes átrendeződését. Emellett nyilván a rendszeres szentmisehallgatás, a szeretet és alázat gyakorlása és a heti egy, kettô, majd három imádságos találkozás is feladata volt a közösségnek. A medjugorjei fiatalok közössége 1983. június 24-én kapta meg a szabályzatot. A Szent Szűz elsődleges törekvése az volt, hogy ezeket a fiatalokat megtanítsa az elmélyült imára, mert amint mondta: egy kereszténynek mindennél fontosabb az elmélyült imaélet elsajátítása.

  Már most megjegyezzük: égi anyánk Medjugorjéban nagyon ajánlja a közösségi imát. (Evangelizációs közösségek.) Ezzel a szándékával pedig értésünkre adja, hogy az Egyház lelki újjászületésének eszközei az imádkozó kisközösségek. Ezekben formálódnak a hiteles tanúságot tevő apostolok, akik az Egyházzal együttműködve keményen dolgoznak önmaguk megszentelődésén, és kitartóan könyörögnek és munkálkodnak nem hívő embertársaik megtéréséért, valamint örök boldogságáért. Medjugorjéban egyértelművé válik a Mária-korszak ismételten megfogalmazott célja, hogy megtisztuljon a föld, s az emberiség kiengesztelje az Istent. Ezért a megtisztulásért — s itt újra utalnunk kell La Salette-re — nagy árat kell fizetnie a világnak, ha nem hallgat Isten szavára. La Salette szerint Isten akkor is megtisztítja a földet, ha a végső eszközhöz (nevezzük nevén: a fizikai megsemmisítéshez) kell folyamodnia a megátalkodottakkal szemben.

  Az események természetesen Medjugorjéban is megosztották az embereket. A látnokokat itt is meghurcolták, sok tortúrának tették ki valamennyit. A támadás azokat az egyháziakat sem kímélte, akik hitelt adtak a jelenéseknek.

  A jugoszláviai szörnyűségek láttán sokakban felvetődik a kérdés: időben és kellő alapossággal történtek-e a jelenésekkel kapcsolatos vizsgálatok? Az mindenképpen elgondolkodtató, hogy a Szent Szűz, aki minden jelenési helyen más néven mutatkozott be, miért éppen Medjugorjéban használta a „Béke Királynôje'” nevet, s miért szólít fel 1981-től szinte naponta a békéért való imádságra? A háború és a medjugorjei titkok kapcsán Petar Ljubcic ferences atya a következő nyilatkozatot adta az Echo von Medjugorje c. lapnak: „Négyszemközt beszéltem a látnokokkal. Szerintük nincs kapcsolat a titkok és a jelenlegi események között. Azt mondanám, hogy előfutár jelekről van
  szó. Valószínűleg az Ég utolsó felhívása az emberekhez, hogy térjenek meg.” (1993. 04. 8. p.)

  Miközben részt veszünk egy medjugorjei zarándoklaton, vagy informálódunk az eseményekről, fontos a Szent Szűz szándékára figyelni: „A szavak, amit a világ tudtára adok: térjetek meg. Kérem Szent Fiamat, hogy a világot ne büntesse, de ti térjetek meg. Azt, amit Isten küld a világra, nem tudjátok, nem is fogjátok tudni és nem is tudhatjátok; de meg kell térnetek. Mondjatok le mindenrôl, legyetek mindenre készen! Mindaz, amit a világnak mondani akarok: térjetek meg!” Egy másik helyen így szól az Istenanya: „Én mindig mondtam: térjetek meg, térjetek meg, térjetek meg. A megtéréstôl függ a jövőtök.” Ez a sürgetô kijelentés az egész medjugorjei jelenséget világossá teszi, s alátámasztja, amit korábban (La Salette
  tárgyalásánál) már mondtunk: az ember választás előtt áll. Vagy megtér, vagy nem lesz jövője. Ezt tetszés szerint magyarázhatjuk, de a jelek szerint nincs harmadik lehetőség.
  A Szent Szűz — úgy tűnik — átvette a medjugorjei plébánia lelki életének vezetését, s egyben az üzenetek által egyre hatékonyabban formálja az egész világ lelkiségét is. Újra és újra biztat az imára és a böjtre. Ezek nélkül képtelenség megtérésről beszélni. A böjt fogalma többé-kevésbé világos az ember elôtt. (A Boldogasszony szerdán és pénteken kéri a kenyéren és vízen való böjtöt.) Az ima művészetének megtanulása már sokkal nehezebb. A Szűzanya sok tanács mellett itt is ajánlja a rózsafüzért. A Szent Szűz arra biztatja gyermekeit, hogy „állandóan égő kívánságot és vágyat érezzetek Isten után”, és „imádkozzatok, amikor tudtok, imádkozzatok, ahogyan tudtok, de imádkozzatok egyre többet.”

  Feltétlenül észre kell venni a szüntelen imádságra (1 Tessz 5,17) való felhívást. Égi anyánk nagyon sok imát kér a példamutató keresztényi élet megvalósításán túl is. Legalább félórát reggel és este. Ez az ima legyen mélyen átélt. Napközben is keressük Istennel a kapcsolatot, amikor csak lehetséges. A Szent Szűz a sok imádság egyik akadályát a televízióban látja. Ezért fontos az okos időbeosztás. Az ima idejét soha ne rövidítsük meg. Az imádság legyen életünk középpontja.

  A Mária-jelenések során a Boldogasszony szinte minden alkalommal titkokat bíz a látnokokra. Medjugoréban is így van. Ezek egy része
  személyükre, a másik a világ sorsára vonatkozik. A medjugorjei gyerekek tíz titkot fognak kapni a világ jövőjével kapcsolatban. Egyesek már valamennyit megismerték, mások még nem. A titkokról annyit lehet tudni, hogy adott időben a Szűzanya után szép, állandó és
  elpusztíthatatlan jel fog maradni Medjugorjéban a jelenés hegyén.
  Addig az idő a kegyelem ideje lesz. A jel feltűnése előtt három nappal a látnokok három titkot (ez három figyelmeztetés az emberiséghez) nyilvánosságra hoznak. A figyelmeztetés, valamint a jel után — ha még mindig nem fordul a világ Isten felé — büntető ítélet következik be.
  Mirjana szerint bár a büntetés enyhíthető, de biztosan bekövetkezik, mert nem képzelhető el, hogy az egész világ meg fog térni. A medjugorjei események, üzenetek, jövendölések sok tekintetben hasonlítanak Garabandal üzenetéhez.

  A Szent Szűz szerint a huszadik század a sátán hatalma alatt van: „Amikor a rátok bízott titkok megvalósulnak, az ô hatalma megtörik. A sátán agresszívvé vált, mert hatalma veszendőben van. Szétrombolja a házasságokat, viszályt szít a papság között… Éppen ezért védjétek magatokat imádsággal, böjtöléssel, de mindenekelőtt közösségi imával. Újra kezdjétek el használni a szenteltvizet, hordjatok magatoknál megszentelt tárgyakat, és helyezzétek el azokat lakásaitokban.”

  Igen gazdag informálódási lehetőségeink miatt nem beszélünk a két évtized történetéről, nem járunk utána a gyógyulásoknak, a legkülönfélébb orvosi vizsgálatoknak, amelyek meglepő eredményeket hoztak. A fényjelenségekre sem kívánunk kitérni.
  A Medjugorjéba zarándoklóknak a templomi eseményeken túl két fontos célpontjuk van: az elsô jelenés helye és a Krizevac, ill. annak tetején felállított hatalmas betonkereszthez vezetô keresztút. Ez a keresztút a világon talán a legnehezebben végigjárható. Ennek ellenére örömmel, élménnyel és áldozatvállalással járják végig a zarándokok milliói. (Az éles köveket a lábak már simára csiszolták.) Akiknek szerencséjük van, találkozhatnak Vickával vagy egy másik látnokkal.
  Szóvá kell tenni a hely szentségét, amelynek valamennyi nyitott lelkű zarándok hatása alá kerül. A Medjugorjét megjárt ember szinte kivétel nélkül meghatottan beszél lelki élményeiről, és visszavágyakozik a kegyhelyre. Szoktuk néha emlegetni a ,,kiimádkozott tér” fogalmát, ami áhítatra indít. Ehhez hasonló élmény érinti meg az emberi lelket Medjugorje ege alatt. Ez az, ami visszahívja.

  Befejezésül megemlítünk egy kevésbé ismert jelenséget az Életünk c. katolikus újság 1987. szeptemberi számából. 1985. márciusában amerikai mûszerekkel megmérték a kegyhely ion-sugárzását. A következô eredményre jutottak: az elsô jelenés helyén 500, a templom előtt 2000, a templomban 5000, a szentmise alatt 20 ezer, a jelenések szobájában 100 ezer. Ez a sugárzás — jegyzi meg a lap — nem lehet nukleáris eredetû, mert ezerszer meghaladja azt a mennyiséget, amelyet egy élôlény egy nap kibírna.

  A jelenések még nem fejezôdtek be, ezért végleges vizsgálati eredmény sem született. Az illetékes vizsgálóbizottság 1995-ben hivatalos nyilatkozatot adott ki a medjugorjei jelenésekkel kapcsolatban. A dokumentum szerint a bizottság nem tapasztalt természetfölötti eseményre utaló jeleket, de azt engedélyezi, hogy Medjugorje kiemelten az imádság helye legyen. Ezt a hírt a magyar katolikus sajtó ismételten leközölte. Örvendetes, hogy II. János Pál pápa is hitelt ad a jelenéseknek. Gray bíboros errôl Glasgow-ban így nyilatkozott: ,,Tudom, hogy magánszemélyként a pápa elfogadja a medjugorjei eseményeket…, mert erre a jelenések gyümölcsei a bizonyítékok.”
  Nyomtatható nézet Nyomtatható verzió
  Kapcsolódó weblapok: Medjugorje infolap
  Kapcsolódó üzenetek: Szűz Mária üzenete

 2. zhammer

  Csatlakozom Judit megjegyzéséhez! Bár megértem az utazásszervezőt is, hiszen valószínűleg nem ismerheti a medjugorjei lelkiséget és szeretne megfelelő hirdetéssel szolgálni szó szerinti turistáknak (nem zarándokoknak).

  A lelkiséget figyelembe véve én inkább egy szolidabb panziót javasolnék, ahol családias hangulat fogadja a zarándokokat – hazai készítésű ételeket készítenek – olyan áron, melynél olcsóbban már tényleg nem lehet. Az árból látszott, hogy nem a haszonszerzés a céljuk, hanem az egyszerűbb megélhetés biztosítása: Glória panzió (http://www.glory.ba/eng-index.html)

  A család helybeli és ottlétünk során szívesen beszélgettek a jelenések kezdetéről, a két háború alatti eseményekről és, hogy lelkileg mennyire változtatták meg őket az események.

  Egy fontos dolgot azért megjegyeztek: a csodát magunkban kell keresnünk – az bennük valósul meg – hiszen történhet akár ezernyi csoda is, nem ér semmit, ha belül nem változunk meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük