Mostar szálláshelyek és látnivalók + élmény fotók

Mostar

Nagy öröm volt életemben először eljutni Mostarba, nyáresti hangulata megkapó volt, igaz nagyon kevés ember volt az utcákon. Óriási a fejlődés a háború (a szétrombolás) óta, szépen felújították a korábban rommá lőtt belvárost külföldi nagy támogatásokból, és küzdenek a helyi emberek is a fejlődésért kicsiben, az Európai Unió és a világ óriási pénzeket küldött ide, UNESCO Világörökség mentés és helyreállítás. Óriási élmény mások lelkes beszámolói után átélni egy kis időre, amit adni tud a hely és a helyi lakosság.

Panzió, olcsó szoba, nagy apartman és szép szálloda:

Mostar - 2014 június

Hotelkereső, szállások, mostari panziók, hostel ajánlatok: Hotelek keresése, apartman és szoba ajánlatok ITT. Kiadó szobák, lakások (konyhás magánszállás apartmanok) is a vendéglátók sorában.

Vendég fórum megjegyzések, jó mostari szállások:
– Guest Accommodation Oasis (3 csillagos *** vendégház 16 szobával, a repülőtér mindössze néhány km-re, míg az UNESCO által védett régi híd 5-10 perces autóútra található, autókölcsönzés, jó árak, tiszta szobák)
– A kicsike vendégház és étterem: Hotel Hum**, a kedvelt luxusszobák vendégháza: Bosnian National Monument Muslibegovic House, Étterem és szálloda a Kriva Cuprija stb. Kevesen gondolnák, hogy itt mesés éttermek és kiváló vendéglátás várja az ide látogatókat. Mogorjelo, Snjezna Kuca, egy-egy apartman vagy a Marco Polo Gradac városában is elérhető távolságra van Mostartól, ahogy Medjugorje vagy Klek is. Népszerűek még Mostarban: Bed and Breakfast Most (híd), Villa Anri vagy a Sann ***, vagy a Hotel Pellegrino **** 4 csillagos háza kiemelhető.

Szálláshelyek a városban és a közelben, települések, városok a környéken, jó online szállások száma: Blagaj 11.6 km 1, Čitluk 14.9 km 2, Široki Brijeg 18.0 km 1, Međugorje 19.7 km 9, Ljubuški 26.8 km 1, Čapljina 26.9 km 1, Višići 31.7 km 1, Vid 32.8 km 1, Konjic 35.9 km 1, Gradac 46.0 km 5, Podaca 47.6 km 1 és Zaostrog 48.0 km 1. Környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel továbbá: Ljubuški, Čapljina, Buna, Čitluk, Dračevice, Trišića Han, Žitomislići, Široki Brijeg, Drežnjak és Vinine.

Látnivalók, tudnivalók és nevezetességek:
Mostar (mosztár) város Bosznia-Hercegovina déli részén, Hercegovina-Neretvai kanton székhelye, Hercegovina legnagyobb települése, a boszniai horvátok kulturális, politikai központja. Az Öreg híd az UNESCO kulturális örökségéhez tartozik. A polgárháborúban lerombolták a hidat, 2005-ben régi alakjában építették újjá.

Repülőterek távolsága a mostari belvárostól, központtól: Mostar (OMO) 7.4 km, Sarajevo (SJJ) 68.2 km, Bol (BWK) 91.4 km, Dubrovnik Airport (DBV) 94.7 km.

A legismertebb látnivalók még: – Karađoz bég dzsámija, a legrégebbi hercegovinai dzsámi, – A ferences Szent Péter és Pál templom, ezt is lerombolták, majd újjáépítették, – A Bišćevića utca, híres török házakkal, – Brankovac falu, – Musala híd (1882), a Lučki híd (1913), – Mária katedrális Mostar székesegyháza. A harangtoronyban lévő harang Európa második legnehezebb harangja, – Az ortodox Gyülekező templom, – A Spanyol tér a város fő parkja, ahol a Mostar Gimnázium található. A tér a polgárháború alatt a bosnyákok és a horvátok közötti állandó konfliktus helyszíne volt, – A Zrinjevac városi park a város központi parkja. A Horvát nagyok tere és a Spanyol tér között található. 2007-ben fejezték be felújítását, – A Katolikus kereszt a Hum hegyen, amely 33 méter magas és a kereszténység 2000 éves megszületését szimbolizálja.

Képek, fotók, hotel szobák és látványosságok:

A Musala tér a város keleti részének a főtere, melyet az osztrák uralom alatt építették. Itt található a Neretva Hotel.

A háború sok kárt okozott a városban, itt a történelem különösen nagy port kavart régen és a közelmúltban is. A mai napig tartanak a helyreállítások, felújítások.

Mostar és Budapest távolsága 711 km, ami nagyrészt autópálya, így az út hosszúsága ellenére egy nap alatt oda tudunk érni, és egy kellemes vacsora után másnap megismerhetjük a város látnivalóit részletesen.

Zoomolható Mostar és környéke műholdkép / GoogleMaps térképe:
[geo_mashup_map]

Ez volt a fórum blogon az utazás Mostar bejegyzés: szálláshelyek keresése és foglalása olcsóbban az interneten. A hidak mellett a régi épületek hangulata és a kiváló éttermek is sokakat vonzanak ide újra. a város nevezetességei.

Időjárási adatok és előrejelzések: news.bbc.co.uk/weather/forecast/2654.

Átlaghőmérsékletek és minden másról bővebben: hu.wikipedia.org/wiki/Mostar. Időjárása és előrejelzések több angol oldalon.

1 thought on “Mostar szálláshelyek és látnivalók + élmény fotók

  1. Visszajelzés: Klek apartman és panzió szállás, nyaralás és túrázás Horvátország

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.