Szarajevó szállás, hotel ajánlat foglalás tippek

Szarajevó (Sarajevo, Сараєво)

A főváros, Bosznia-Hercegovinai Föderációnak és hivatalosan a Szerb Köztársaságnak is. Egy hely, ahol szabad ágyat találni szinte minden nap könnyű, csúcsszezonban és hétvégén egyaránt.

Szálláshely keresés és foglalás, egyéni vendégeknek igazán kiváló lehetőségek. Olcsó és luxus kategória, apartmanok és szállodák garantáltan kedvező ajánlatokkal: Szarajevó szállások ITT, árak, magyar leírások és vendég vélemények együtt – hotel szoba, kemping-üdülő és konyhás apartman (kiadó ház, lakás vagy nyaraló villa rövid, közép és hosszútávra) ajánlatok. Kisebb csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat egyéni, gyors online ügyintézéssel. Turista- vagy diákszállás, munkásszálló, hostel vagy kollégiumi ágy szinttől a 4-5 csillagos luxus szálloda lakosztályig mindenkinek.

Ha tényleg mindenkitől az olcsóbb napi árakat, legjobb ajánlatokat akarjuk begyűjteni Sarajevo-ban, akkor nézzük meg a következő linket: szarajevói szállások ITT. Minden online szállás foglalási rendszer árai összegyűjtve. A fenti és az oldalsó szálláskereső, szállásfoglalási oldal hasznosak. Angolul Sarajevo-t kell beírni a város nevéhez. A központi elhelyezkedésű szállások ára kedvező sok esetben, a nagy kínálat itt csökkentette az árakat, sok az akciós ajánlat. Garantáltan kedvező egyéni árak a felsorolt szállásokon. Szállás élménybeszámolók és értékelések a piros linkekre kattintva. Leírások és vélemények részben magyarul.

A szarajevói vendég-fórum vélemények alapján népszerű szállások, kiemelten kedvelt hotelek:
– Europa Hotel 5***** (drága 170 szobás ház nagyon jó helyen a központban)
– Hotel Central *** (saját medence és relaxációs hely)
– Halvat Hotel *** (a kiváló helyen lévő vendégház sokak kedvence, egyedi dizájnú szobák)
– Hotel Bristol Sarajevo **** (Miljacka-folyó jobb partja, kb. 3 km-re az óvárosi, központi városrésztől)
– Jók még a Hotel Boutique 36****, Michele****, Pansion Harmony ****, Merona ***, Art***, Old Town***, Octagon ***, Olcsó szobák: Telal Hotel (panzió) egy takaros vendégház, új és szerény belvárosi helyen elfogadható árakon. Olcsóbb ágyak (turista vagy munkásszálló kategória a Tower House * (jó helyen egy domboldalon közel a belvároshoz).
– Másik öt csillagos szálloda a Radon Plaza, tiszta, kényelmes, de kevéssé jó helyen található és méregdrága.

szállás

Luxus Hotel - Radon Plaza 5*****

Europa Hotel - modern szálloda dizájn 5*****

Nevezetességei és látnivalók, leírás a városról útikalauz bővebben:
A figyelmünket elkerülhette ez a közeli vidék, mert nem tartozik a fő utazási célpontok közé, illetve a gyermekkori földrajzi tanulmányaimat azóta felülírták a történelmi és politikai viharok. A város újjáépítése rögtön a háborút követően megindult, és a következő évtized közepére egyrészt be fejeződött (~ 2005).

Fájdalmas történelem, háború és boszniai magyarok:
1992. április 6-án a boszniai szerb hadsereg körülzárta Szarajevót, ezzel megkezdődött a város 1995 októberéig tartó ostroma, amelyben a Jugoszláv Néphadseregnek kulcsszerepe volt. Az ostrom alatt kb. 12 ezer ember halt meg, és további 50 ezren sebesültek meg. Ezek után még 1996-ban sem mentek haza a külföldi magyar évfolyamtársaim az egyetemről, volt aki egy év után tért csak haza, hogy találkozzon a rokonaival. Ők azóta nagyrészt Magyarországra költöztek, ill. kevesek nemzetközi karriert futottak be, akik a nyelvtanulás terén is jeleskedtek. Az egyetem weboldala, Univerzitet u Sarajevu
www.unsa.ba, a felsőoktatással párhuzamosan természetesen kulturális központként nagy jelentőségű a város.

A Szerelmem, Szarajevó című színes, feliratos, horvát-osztrák-német filmdráma (2006) bepillantást enged a mai világba és a közelmúltba: www.youtube.com/watch?v=OURDk9fnt6k – Grbavica – Sarajevo ljubavi moja – The Land of My Dreams. Hosszabb utazás esetén tanuljunk meg pár helyi kifejezést (szerb és horvát), amivel jobban boldogulunk, illetve segíthetjük az ottaniak életét!

Budapest és Szarajevó távolsága kb. 576 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával (légvonalban 409 km). Az utazási idő kb. 7 óra az autópályákat kihasználva (~2 óra).

Sarajevo, Szarajevó zoomolható térkép, a belváros és a környéke, GoogleMaps műholdképeken a közeli városok és települések:

Környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Ilidža, Pale, Stup, Vogošća, Banja Ilidža, Velešići, Hrasno, Slatina, Miljatovići, Bare, Bačevo és Osijek.

Ez volt a szarajevói belvárosi és üzleti szép hotelek, apartman szálláshelyek foglalása blog fórum bejegyzés, minden kategóriában szálládai szobák olcsón, nevezetességek és érdekességek. Hasznos oldalak, útikalauz, látványosságok utazási tervek összeállítása: A város oldalai még több turisztikai információval: www.sarajevo.ba/en/, www.sarajevo-tourism.com/eng/. Látványosságok, látnivalói több nyelven az online útikalauzban.

Még több link, hasznos oldalak: szarajevo.lap.hu.

Repülőtér: www.sarajevo-airport.ba. Saját repülőtér távolsága a központtól : Sarajevo (SJJ) 5.0 km. Közeli még a Mostar (OMO) 76.4 km-re.

Időjárás és előrejelzés: news.bbc.co.uk/weather/forecast/169.

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz