Szarajevó szállás, hotel ajánlat keresés/foglalás tipp

Szarajevó

Szarajevó (Sarajevo, Сараєво)

Szarajevó, a fővárosa Bosznia-Hercegovinai Föderációnak és hivatalosan a Szerb Köztársaságnak is. Egy hely, ahol szabad ágyat találni szinte minden nap könnyű, csúcsszezonban és hétvégén egyaránt. 141.5 km²-es belső városi területén az állandó lakossága 275 ezer fő volt 2013-ban, az agglomerációval együtt 489 km²-en közel 400 ezer fő. Mikor kerül fel a turisztikai térképünkre újra, az jó kérdés, Európa sokoldalúságához és a történelem megértéséhez hozzá tartozik szorosan.

2018-ra 1700 fölé nőtt az online foglalható szálláshelyek száma. A keresés és a foglalás gyors, egyéni vendégeknek igazán kiváló lehetőségeket kapnak. Olcsó és luxus kategória, apartmanok és szállodák garantáltan kedvező ajánlatokkal: Szarajevó szállások, árak, leírások és vendég vélemények együtt ITT – hotel szoba, kemping-üdülő és konyhás apartman (kiadó ház, lakás vagy nyaraló villa rövid, közép és hosszútávra) ajánlatok magyarul. Kisebb csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat egyéni, gyors online ügyintézéssel. Turista- vagy diákszállás, munkásszálló, hostel vagy kollégiumi ágy szinttől a 4-5 csillagos luxus szálloda lakosztályig mindenkinek. Privát szoba árak kb. 4000 Ft/éj ártól

A szarajevói vendég-fórum vélemények alapján népszerű szállások, kiemelten kedvelt hotelek:
– Europa Hotel 5***** (drága 170 szobás ház nagyon jó helyen a központban)
– Hotel Central *** (saját medence és relaxációs hely)
– Halvat Hotel *** (a kiváló helyen lévő vendégház sokak kedvence, egyedi dizájnú szobák)
– Hotel Bristol Sarajevo **** (Miljacka-folyó jobb partja, kb. 3 km-re az óvárosi, központi városrésztől)
– Jók még a Hotel Boutique 36****, Michele****, Pansion Harmony ****, Merona ***, Art***, Old Town***, Octagon ***, Olcsó szobák: Telal Hotel (panzió) egy takaros vendégház, új és szerény belvárosi helyen elfogadható árakon. Olcsóbb ágyak (turista vagy munkásszálló kategória a Tower House * (jó helyen egy domboldalon közel a belvároshoz).
– Másik öt csillagos szálloda a Radon Plaza, tiszta, kényelmes, de kevéssé jó helyen található és méregdrága.

Ha tényleg mindenkitől az olcsóbb napi árakat, legjobb ajánlatokat akarjuk begyűjteni Sarajevo-ban, akkor nézzük meg a következő linket: szarajevói szállások ITT. Minden online szállás foglalási rendszer árai összegyűjtve. A fenti és az oldalsó szálláskereső, szállásfoglalási oldal hasznosak. Angolul Sarajevo-t kell beírni a város nevéhez. A központi elhelyezkedésű szállások ára kedvezményes sok esetben, a nagy kínálat itt csökkentette az árakat, sok az akciós ajánlat. Garantáltan jó egyéni árak a felsorolt szállásokon. Szállás élménybeszámolók és értékelések a piros linkekre kattintva. Leírások és vélemények részben magyarul. Magánszállás, Airbnb privát lakás/szoba.

szállás

Luxus Hotel - Radon Plaza 5*****

Europa Hotel - modern szálloda dizájn 5*****

Nevezetességei és látnivalók, leírás a városról útikalauz bővebben:
A figyelmünket elkerülhette ez a közeli vidék, mert nem tartozik a fő utazási célpontok közé, illetve a gyermekkori földrajzi tanulmányaimat azóta felülírták a történelmi és politikai viharok. A város újjáépítése rögtön a háborút követően megindult, és a következő évtized közepére egyrészt be fejeződött (~ 2005).

Fájdalmas történelem, háború és boszniai magyarok:
1992. április 6-án a boszniai szerb hadsereg körülzárta Szarajevót, ezzel megkezdődött a város 1995 októberéig tartó ostroma, amelyben a Jugoszláv Néphadseregnek kulcsszerepe volt. Az ostrom alatt kb. 12 ezer ember halt meg, és további 50 ezren sebesültek meg. Ezek után még 1996-ban sem mentek haza a külföldi magyar évfolyamtársaim az egyetemről, volt aki egy év után tért csak haza, hogy találkozzon a rokonaival. Ők azóta nagyrészt Magyarországra költöztek, ill. kevesek nemzetközi karriert futottak be, akik a nyelvtanulás terén is jeleskedtek. Az egyetem weboldala, Univerzitet u Sarajevu
www.unsa.ba, a felsőoktatással párhuzamosan természetesen kulturális és kereskedelmi központként nagy jelentőségű a város.

A Szerelmem, Szarajevó című színes, feliratos, horvát-osztrák-német filmdráma (2006-2008) bepillantást enged a mai világba és a közelmúltba: www.youtube.com/watch?v=OURDk9fnt6k – Grbavica – Sarajevo ljubavi moja – The Land of My Dreams, a 2010-ben feltöltött videó/kisfilm részlet örökké akuális. Hosszabb utazás esetén tanuljunk meg pár helyi kifejezést (szerb és horvát), amivel jobban boldogulunk, illetve segíthetjük az ottaniak életét!

Környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Ilidža, Pale, Stup, Vogošća, Banja Ilidža, Velešići, Hrasno, Slatina, Miljatovići, Bare, Bačevo és Osijek – Eszék.

Ez volt a szarajevói belvárosi és üzleti szép hotelek, apartman, szálláshelyek foglalása blog fórum bejegyzés, minden kategóriában szálládai szobák olcsón, nevezetességek és érdekességek. Hasznos oldalak, útikalauz, látványosságok utazási tervek összeállítása: A város oldalai még több turisztikai információval: sarajevo.travel/en, www.sarajevo-tourism.com/, szerb és angol nyelven. Látványosságok, látnivalói több nyelven az online útikalauzban. Wikipedia utazás oldal, útikalauz leírás és adatok angolul: wikitravel.org/en/Sarajevo. Magyarul: hu.wikipedia.org/wiki/Szarajev%C3%B3.

Még több link, hasznos oldalak: szarajevo.lap.hu, sok jó weboldal egy helyre összegyűjtve a témában.

Repülőtér: www.sarajevo-airport.ba. Saját repülőtér távolsága a központtól : Sarajevo (SJJ) 5.0 km. Közeli még a Mostar (OMO) 76.4 km-re.

Aktuális időjárás és előrejelzés 14 napra: www.bbc.com/weather/3191281, hőmérséklet, szél és csapadék értékek.

Budapest és Szarajevó távolsága kb. 576 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával (légvonalban 409 km). Az utazási idő kb. 7 óra az autópályákat kihasználva (~2 óra).

Sarajevo, Szarajevó zoomolható térkép, a belváros és a környéke, GoogleMaps műholdképeken a közeli városok és települések:

Szarajevó este

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük