La Laguna, város Tenerife központi részén csodás tájakon

La Laguna

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

7.42 km2-es területű önkormányzat, állandó lakosú település.

San Cristóbal de La Laguna-ban a végletekig el vagyunk kényeztetve szállások terén Tenerifén, az elit luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát filléres szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel. Korábban csak vásárolni jártam ide, vagy átutazóban voltam. A jövőben szeretnék sport, kulturális és egyéb rendezvényeken, közösségi terekben is aktívan részt venni.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: La Laguna szállások ITT. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben. Az internetes egyéni és kis csoportos utazási iroda szállás csomag/napi árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerből, teljes foglalható szálloda lista. Wifi internet szinte mindenütt van, remélhetőleg az utcán is, mert nincs mindig kedvem beülni egy kávéra, vagy a mobil netet használni

Néhány új és régóta működő helyet kiemelünk:
Large Villa Close To UNESCO with BBQ ITT (2018. októbertől, 200 m², négy hálószobás, üdülés három hálószobás üdülő ház kerttel, címe: Hermandad 11, 38108 Las Chumberas)
Casa Lagunera ITT (10 m²-es tiszta szoba zuhanyzóval, franciaágyas, a repülőtér közelében, € 37 euró/éj, 6 euró takarítási díj külün fizetendő)
Mi Rincon en La Pedrera ITT (2017. októbertől, egyik legolcsóbb hely, Tejina La Laguna, 8 m²-es pici szoba saját fürdővel, kedvezményes napok, külső teraszra ki lehet ülni, ahol van kilátás)
Apartamento Con Vistas Al Mar ITT (másutt van, a tengerre, óceánra, a kikötőre néz a közelben, Santa Cruz de Tenerife, Avenida de Anaga Edificio Bahía, 45 m²-es lakásban 1-2-3 fős elhelyezés, sajnos magas a takarítás díja, plusz € 40.00 tartózkodásonként, 2017. decembertől online)

Fontos kereskedelmi, közlekedési, oktatási és kulturális központ. Egyetemi város, ahol sok fiatallal találkozhatunk, ami jó érzés. Kevesen gondolnák ma, hogy egy nagy területe egy lecsapolt mocsárvidékre épült, a mai napig vannak erre utaló jelek, de ma már nagyon magas a beépítettség, és kevesebb a csapadék is, mint régen. A lakossága sokat növekedett az elmúlt évtizedekben, 2017-ben már 153 ezer fő fölé nőtt, 1991-ben még csak 111 ezer fő volt a teljes 102,6 km²-es területén.

Közigazgatási területe, részei, kerületei és külterületei: La Verdellada, Viña Nava, El Coromoto, San Benito, El Bronco, La Cuesta, Taco, Tejina, Valleguerra, Bajamar, Punta del Hidalgo, Geneto, Los Baldios, Guamasa, El Ortigal, Las Mercedes, El Batan, Las Carboneras, San Diego és Las Gavias.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online és a turisztikailag kiemelt települések távolsága kilométerben: Adeje 57,1 km, Playa de las Américas 62,2 km, Los Cristianos 62,1 km, El Médano 53,3 km, Puerto de la Cruz 24,3 km, Santa Cruz de Tenerife 6,2 km, Icod de los Vinos 41 km, San Miguel de Abona 51,8 km, Callao Salvaje 59,5 km, Candelaria 15,3 km, La Orotava 22,7 km, Bajamar 5,8 km, Tegueste 5 km, La Esperanza 6,1 km, La Caridad 4,9 km, Las Mercedes 4,9 km, Barrio Nuevo 5,2 km, La Cuesta 3,7 km, Las Chumberas 2,5 km és Pedro Álvarez 3,7 km.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Tenerife Norte repülőtér (TFN) és 2,9 km Tenerife déli repülőtér (TFS) 54,8 km.

La Laguna környéke

Egyeteme weboldala: www.ull.es/en/.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Ahogy írtam fentebb is, itt minden bevásárlást el lehet intézni. Kis és nagy Supermarket-et, zöldség-gyümölcs piac. óriási pláza (bevásárlóközpont), kínai bolt, sport, autószerelési, festék és műszaki bolt, nem kell messzire mennünk, ha keresünk valamit. Amikor autó alkatrész boltot kerestem először Tenerifén (Kanári-szigetek központja, autóbérlési időszak közepén), akkor persze nem voltam elkényezetetve a kínálattal.

Aktuális időjárása, hőmérsékletek, szél, csapadék és páratartalom adatok: en.eltiempo.es/san-cristobal-de-la-laguna.html. Az átlagos hőmérséklet kellemes, a páratartalom extra magas. A mért maximum hőmérsékletektől nem kell megijedni, ritkán volkt 40 C közelében a hőmérséklet.

Sok adattal a Wikipedia szolgál, San Cristóbal de La Laguna angolul: en.wikipedia.org/wiki/San_Crist%C3%B3bal_de_La_Laguna.
óceánjáró, kilátás óceánra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük