Klosterneuburg szálláshely és látnivaló idegenvezetés

Klosterneuburg

Bécs közvetlen szomszédja, a Duna menti kerékpárút egy érdekes állomása, a bécsi belvárosából elindulva északnyugat felé, Nussdorf irányába, majd a Duna jobb partján végighaladva a B14-es úton érjük el Klosterneuburgot. Ez a kb 26 ezer lakosú kisváros Bécs környékének legszebb, műemlékekben leggazdagabb települése, kellemes kirándulóhely. Bécs belvárosától mindössze 13 km-re található.

Last minute és előfoglalás, utazás, szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt: Klosterneuburg szállások minden ajánlata ITT. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás ITT kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok.

Nézzen körül percek alatt az összes lehetséges szoba ajánlat között! Ez a rendszer kigyűjt mindent: Szállás Klosterneuburg, összes szálloda ajánlata konkrét dátumokra kereshetően ITT. Garantáltan kedvező egyéni online árak. Erről győződjön meg a saját szemével! Kis családi panziók, csoportoknak nagy szállodák a közelben.

Népszerű, ismertebb szálláshelyek Klosterneuburgban: Park Inn Klosterneuburg **** (4 csillagos szálloda), Hotel Residenz Schrannenhof ****, Hotel Anker *** (három csillagos belvárosi), Hotel Buschenreiter ** egyszerűbb két csillagos. Egyéb: Hotel Alte Mühle, Hotel Höhenstrasse vagy apartmanokkal az Appartementhaus Andrea, itt csendes, belvárosi, teljesen felszerelt konyhás lakások rövidebb vagy hosszabb távra egyaránt kiadóak. Szép önellátó apartman a Villa Kreuthhof. Egyéb szálláshelyek még a Familie Auer, Familie Frömpter, Helene Richter, Friederike Wallentin, Rosemarie Wimmer vagy a Haus Zuber kiadó szobája. A közelben több kemping lehetőség elérhető a nyári szezonban.

Apartment Hotel Höehenstrasse 3***A fentieken túl sok klosterneuburg vendégház és szoba (Zimmer frei) vár minket. Pl.: Bürgerhaus Salmeyer, Hauerhof Ferienappartments, Zum alten Café (szép új szobák), Café Konditorei Kranister, Haus Lechner, Weidlinger Krauthahn, Weingartner és a Gaubitzer Elfriede is egész olcsó 2-4-6 fős szobákkal/apartmanokkal. Egyszerű szállás a Helmuth Wurm és a Familie Fux. Privatzimmer B&Vegan, Haus im Grünen és Haus Wasserzeile.

Klosterneuburg és környéke szállások települések szerint: Greifenstein 7.2 km 1, Stetten 8.9 km 1, Unterkirchbach 10.0 km 1, Bécs 11.0 km 537, Stockerau 11.9 km 3, Mauerbach 14.4 km 2, Gablitz 15.4 km 3, Purkersdorf 15.7 km 2, Wolkersdorf 17.5 km 1, Deutsch-Wagram 18.5 km 2, Tulln 20.1 km 4 és Vösendorf 20.4 km 4.

Repülőterek távolsága a város központjától légvonalban: Bécs (Schwechat) repülőtér (VIE) 27.0 km Pozsony M. R. Štefánik nemzetközi repülőtér (BTS) 67.8 km Brno Turany repülőtér (BRQ) 98.8 km

Érdekességek, a város története:

Az itt épült kolostorcsoport nemzetközi hírűnek mondható, mindenképpen érdemes rászánni egy kis időt a megtekintésére.

Az egykori Szt. Márton-templom volt a központja a XI. század első évtizedeiben kialakult településeknek, mely a következő évszázadban már a Babenbergek egyik tulajdona volt, fejlődést ettől az időtől számítják. A niszatia egyik tagja, III. Babenbergi Lipót őrgróf alapította a híres kolostort, melyet máig láthatunk, az alapítót pedig szentté avatták. Román, gótikus elemek egyaránt vannak az egyébként barokk Miasszonyunk-templomban, mely a több évtizedes építkezés és csinosítás után 1730-ban nyerte el a végső formáját. A bazilika és a Szt. Lipót-kápolna mellett nézzük meg a XIII. sz.-ból maradt szép kerengőt és a gótikus nagytermet. A gyönyörű barokk apátsági épületeket (Das barocke Stift) 1730-tól 1742-ig építették, a nagy munkában részt vett a kor leghíresebb és legsikeresebb építésze, Fischer von Erlach. A gobelinteremben csodás, brüsszeli eredetű szőnyegeket és falikárpitokat őriznek, a klasszicista stílusú könyvtárteremben csaknem kétszázezer kötetet tartanak nyilván – ez a legnagyobb olyan ausztriai gyűjtemény, amely nem állami kezelésben van – a Márványterem pedig szintén megtekintendő, mert az egész épületegyüttes egyik legszebben kialakított belső tere. A kolostorok lakói egyebek között könyvkötészettel és borászattal foglalkoztak: pincéjük (Stiftskeller) a hatalmas hordókkal.

A B14-es úton haladhatunk tovább Tulln-ig, mely 14000 lakosú kisváros régi történelemmel – Comagenának hívták a római korban itt létesült települést -, szép templomaival (Szt. István-plébániatemplom és a minoriták XIII. században alapított, később gyönyörű barokká átépített karcsú tornyú temploma) és egy késő román korai gótikus stílusú csontházzal (Karner), ahol a Háromkirályok kápolnáján a gótikus építészet szinte valamennyi díszítőelemét felhasználták.

A Duna hídján jobbra áthajtva rákerülünk a b3-as jelzésű főútra, mely most már a folyó északi, tehát bal partján vezet bennünket tovább. A táj egyre szebb lesz: semmi kétség, ez már a Wachau kapuja…

További információk részletesen németül a hivatalos oldalon: www.klosterneuburg.at. Nevezetességei, a fent említett látnivalókon kívül több más érdekesség az oldalon. Éttermek, strandok és múzeumok a környéken. Bécs közelsége miatt ez a város még sokáig a kerékpáros turizmus egy fontos szereplője maradhat.

Zoomolható térképe, a várostérkép és a környék GoogleMaps műholdképekkel:

Klosterneuburg kastély kert

Klosterneuburg belvárosi katedrális templom

Turisztikai információk: info.klosterneuburg.net – magyar nyelven is. Városnézés, sport, kerékpáros utak, hírek, programok és események folyamatosan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.