Handlová – Nyitrabánya kirándulóhely lett, azzá fejlődött

Handlová – Nyitrabánya és környéke

A város állandó lakossága 17 ezer fő feletti, 85.55 km²-es területén viszonylag nagy a népsűrűség, de még élhető, érdekes kirándulóhellyé nemesedett. A Prievidza kerület (Privigyei járás), Trenčín (Trencséni) régió, Közép-Szlovákia részén található. Neve németül Krickerhau, ami a történelmét végigtekintve lényeges információ. Az egykori bányászvárosok környéke most leginkább a sípályák és kirándulóhelyek vonzereje miatt kerülhet a figyelmünk középpontjába. Kis és közepes éttermek, kevés ember az utcákon, egyszerűség, mégis kedves összességében.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Handlová – Nyitrabánya és környéke szállások, ajánlatok keresése ITT. A település és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

2014-es autózás videó:

Régi útikalauz videó, kisfilm: youtu.be/F5fPcXPtImM.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Bajmóc, Stubnyafürdő, Privigye, Körmöcbánya, Rásztony, Kékellő, Szklenó, Szebed, Nádasérberzseny, Bajmócapáti, Turócmeggyes és Poruba.

Repülőterek távolsága a központtól nagy: Kassa repülőtere autóval 253 km, Pozsony repülőtere közelebb van, 181 km, ami autóval egy és háromnegyed óra.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Budapest és Nyitrabánya távolsága kb. 202 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 3 óra kis részt autópályákon haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva 3 és fél óra (188 km) jó időjárás esetén. Korábbi három település egyesülésével jött létre, Nová Lehota (Újszabadi) és Morovno beépülésével.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Kiemelt nevezetesség és látványosság lista: Kékellői sípálya, Körmöcbányai bánya, Körmöcbánya óvárosa, Bajmóc vára, Bajmóci fürdő, Stubnyafürdői gyógyfürdő, Szent Iván-templom és Sedacka Skalka Arena

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük