Brazíliaváros / Brasília szállás: szálloda és olcsó ágy

Brazíliaváros egy dél-amerikai város, 1960. április 21-e óta Brazília fővárosa. Rio de Janeirótól, és a régi fővárostól 930 kilométeres távolságban, a Planalto Central fennsíkon, az ország közepében elterülő szövetségi kerületben fekszik.

Szép belvárosi, üzleti és turista kategóriájú szállodák és apartmanok: Brazíliaváros szállások ajánlatai ITT, minden szálloda és apartman. Az összes online foglalási rendszer közül a jó árakat kikereső rendszer ez. Körülbelül 250 szálláshely azonnal foglalható ajánlatai közül választhatunk.

Brasília kedvelt szálláshelyei magyarul: Brazíliaváros szállásokra, hotel és apartman ajálatok ITT.

Brasília népszerű, ismert szálláshelyei: Mercure Apartments Lider (szíbvonalas kis lakások, apartmanok) ***, Kubitschek Plaza Hotel *****, Sonesta Hotel ****, Tryp Brasil 21 Hotel ****, Bay Park Resort Hotel *****, Comfort Suites **, Melia Brasil 21 Hotel ****, Mercure Eixo Hotel *** vagy a Manhattan Plaza Hotel ****. Szép lakosztályok és hotelszobák várnak ránk 2-3-4-5 csillagos kategóriákban. Általában olcsóbb a Plaza Bittar Hotel.

A fővároshoz közeli brazil városok továbbá online szállás ajánlóval: Taguatinga 13, Núcleo Bandeirante 12, Águas Claras 4, Candangolandia 3, Sobradinho 3, Gama 3, Paranoá 2 és Ceilândia 2.

Diák, a legolcsóbb hostel helyek: www.brasiliahostel.com.br – diák szállások, szobák, házak és vendéglátó család lehetőségek.

A szálláshely kiválasztását segíti a foglalási oldalon található térkép, leírás és néhány kép, a szép fotók és a korábbi vendégek véleménye mérvadó lehet.

Lúcio Costa tervezte a várost, a főépítész pedig Oscar Niemeyer volt. A levegőből nézve repülőgép vagy pillangó alakja van. 1987 óta az UNESCO Világörökségeinek listáján is szerepel.

Brazíliaváros fő nevezetességek, látnivalók:
• a város legmagasabb épülete, a 218 méter magas tévétorony
• parlament épülete
• Kubitschek-emlékmű
• Praça dos Três Poderes tér
• nemzeti színház
• Catedral Metropolitana Nossa Senhora Aparecida székesegyház
• minisztériumok utcája, az Esplanada dos Ministérios
• parlament (Congresso Nacional)
• a Tancredo Neves emlékére épült pantheon
• Igreja Dom Bosco templom

Egyéb nevezetességeiről, az aktuális programokról portugálul és angolul tájékozódhatunk. Turisztikai intézet weboldala:www.embratur.gov.br – a hivatalos turisztikai portálon.

Brazília hivatalos pénzneme a BRL. Átváltás, árfolyamok :  www.xe.com/currency/brl-brazilian-real.

Budapest és Brasília távolsága 9675 km légvonalban az online távolság számítóval.

Repülőjegy, repülőjáratok
Olcsóbban, körülbelül 463 ezer forintért a Lufthansa járataival utazhattunk Brazíliaváros-ba, frankfurti átszállással. Akciós repülőjegyek 350 ezer forint körül is elérhetőek az év több időszakában, máskor 1 millió forintba is kerülhet egy oda-vissza utazás. Több hónapra előre foglalva olcsóbban juthatunk el repülővel Brazília fővárosába. A hosszú útért a sok élmény kárpótolhat minket. A magas ár viszonylagos, egy üzletember gyakran elsiklik ilyen apró tételek felett.

Brazíliaváros, Brasília (a főváros) időjárása és meteorológiai előrejelzés: news.bbc.co.uk/weather/forecast/3849.

Egyetem oldalai: www.unb.br , képzések a legfelső oktatási szintekig.

Zoomolható térkép Brazíliaváros / Brasília GoogleMaps műholdképeken:
[geo_mashup_map]

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés