Bélai-cseppkőbarlang: kirándulás szállás Szlovákia

A Tátrai Nemzeti Park (Tatransky národnypark) egyetlen barlangja, amelyet a nagyközönség előtt megnyitottak. A Bélai-Tátra (Belianske Tatry) keleti részében fekszik, és nevét minden bizonnyal a hegységről kapta. Kincskeresők és aranyásók fedezték fel még a 18. században, erről tanúskodnak a barlang falán olvasható feliratok. A Bélai-cseppkőbarlangot (Belianská jaskyňa) 1882-ben nyitották meg a nagyközönség előtt, és egyike a világ azon barlangjainak, amelybe az elsők között vezették be a villanyvilágítást, 1896-ban.

A barlang bejárata 890 méteres magasságban fekszik, Barlangliget (Tatranská Kotlina) falu mellett, a Kopa-hágó (Kopské sedlo) északi lejtőjénél. A föld alatt rejtőző gyönyörű természeti képződményt a hó és az olvadó jég mosta ki középtriász mészkövekben. A barlangséta tavacskák, cseppkőzuhatagok és pagodaszerű sztalagmitok mentén vezet.

Szállás jól kereshető itt. A felkapott települések, kirándulóhelyek a térségben:

Nyaraláshoz vagy túra, népszerű szálláshelyei magyar leírással, teljes hotel ajánlat lista: Alsóerdőfalva és környéke, kattints ide az aktuális szállás árakért lista ITT. Nová Lesná. Továbbá Vysoké Tatry ITT!, Štrba ITT! – Veľký Slavkov 1.9 km 2, Dolný Smokovec 2.6 km 2, Stará Lesná 3.1 km 5, Vysoké Tatry 5.2 km 38, Nový Smokovec 5.2 km 1, Starý Smokovec 5.2 km 1, Tatranská Lomnica 5.6 km 16, Gerlachov 6.0 km 1, Veľká Lomnica 6.1 km 6, Batizovce 7.1 km 1, Tatranská Polianka 7.3 km 1, Poprád 7.5 km 20 db szálláshely. Magyarul és továbbá: Magastátra, Tátralomnic, Zár, Kakaslomnic, Csorbató, Felsőerdőfalva, Szentiván, Tale, Káposztafalva, Nagyszalók, Csorba, Lőcse, Ótátrafüred, Gerlachfalva, Alsótátrafüred és Újtátrafüred. A környéke kínálatában még a következő városok-falvak/távolság/szállások.

Kezdjük a szállások áttekintését most itt! 1-2-3-4 csillagos hotelek, apartman és panzió kategóriák mindegyike, minden szállás kategória ajánlata összerendezve. Szép szállás képek és a turista vendégek visszajelzései segítik a döntésünket. A szép lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső (fenti piros link, vagy jobb oldali kereső doboz) kínál szobákat jó feltételekkel.

Illetve a kisebb falusi panziók és vendégházak kiadó szoba és apartman kínálata a kevéssé telített időszakokban várja a kedves magyar vendégeket.

A barlang hosszú járatai kötik össze a látványos termeket, amelyek a cseppkődíszek alakja alapján kapták nevüket, mint például a Pálmaterem és a Zeneterem, a Magas csarnok és a Nagy zuhatagok csarnoka.

Bélai cseppkőbarlang

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük