Annaberg szállások és síelés élmények

Annaberg bei Mariazell

Az egyik legnépszerűbb Magyarországhoz közeli ausztriai síterep. A középosztálybeli vendégkör jól érzi magát egymás társaságában. A másik Annaberg im Lammertal Salzburg közelében található.

Nézz körül az ajánlatok között egy konkrét dátumra! Annaberg és környéke szállások online ITT: hotel, vendégház, a teljes árlisták kereshetően. Garantáltan jó árak, az összes szállásfoglalási rendszer árát kigyűjti másodpercek alatt. Kiadó lakás (apartman), vendégház és pályaszállás, szép fotók, képek, térkép és leírás segít a döntésben. Kutakodjon egy vagy több dátumra bátran! Diák, turista és csoportos szállások illetve elit szálloda kategória együtt. Pályaszállás, diák és olcsó apartman egyaránt van itt. Sporthotel Annaberg, Junges Hotel Annaberg (ifjúsági szállás), Gasthof Schachinger (2-3-4 ágyas vendégszobák).

A piros linken keresztül vagy az oldalsó szálláskeresővel megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját magyarul. Garantáltan kedvező egyéni árak a felsorolt szállásokra: 1. Annaberg bei Mariazell szállások, ajánlatok ITT.
ill. 2. Annaberg im Lammertal szállások, hotel szoba és apartm árak leírással ITT – Vendég élménybeszámolók egy piros linkre kattintva érhetőek el: hotel, üdülő és magánszállás-apartman (kiadó ház, lakás vagy nyaraló villa).

Türnitz Panzió-Turistaház szintén közel található. Városok és közeli települések szálloda, panzió, hotel vagy apartman kínálattal: Loich 1, Warth 1, Texing 1, Mitterbach 1, Sankt Anton an der Jessnitz 1, Mariazell km 7, Lackenhof km 2, Mürz.steg 1, Gaming 1, Kaiserbrunn 1, Sankt Pölten 5 és Kasten bei Böheimkirchen. Közeli szállodák luxus minőségben. Látnivalók és kisebb és nagyobb nevezetességek így akadnak errefelé bőven. Települések Annaberg im Lammertal mellett: Filzmoos, Radstadt, Altenmarkt im Pongau, Gosau, Abtenau, Eben im Pongau, Werfenweng, Sankt Martin am Tennengebirge, Rußbach am Paß Gschütt, Lungötz, Hüttau, Neuberg.

Tormäuer Nemzeti Park mellett, népszerű turisztikai látványosságok közelében jó az olcsó hotel kínálatát, kényelmes, saját fürdőszobával rendelkező szobákkal várnak, barátságos a kiszolgálás. Feltölt és ellazít szabadidős tevékenység itt, túrák, beltéri vagy kültéri medence (nyáron), finn szauna, gőzfürdő, pezsgőfürdő (jacuzzi), infrakabin és edzőterem van itt.

Annaberg Ausztiában található, rendkívül ismert síparadicsom,amely a 166-os autópályán közelíthető meg.

A Türnitzből tovább haladó, szépen kiépített 20-as autóút megkerüli az Eiblt és a Tirolerkokelt (1388m), egyre magasabbra jut, elhagyja a Traisen völgyét s egy vízválasztóra ér. A hágó tetején, 973 méter magasságban épült a marizelli táj legismertebb téli-nyári üdülőhelye, a téli sportélet központja, Annaberg.

A lilienfeldi ciszterciták alapították s építették fel itt a Johnsbach-nál új völgy tárul fel előttünk, szépsége, sziklapompája semmivel sem marad el a Gesause vadregényessége mögött. Maga Johnsbach falu 6 kilométere déli irányban terül el, a keskeny völgy végében, 800 méter magasan a Grosser Ödstein (2355m) és az Admonter Reichenstein (2247m) között.

Az utasember egy pillanatra elcsodálkozik, mi okból kellett ide, szinte a „világ végére” építeni egy kis hegyi falucskát. Az önkéntelenül felvetődött kérdésre azonban rögtön meg tudunk felelni azzal, hogy a hegyekben gazdag vas-, ólom-, réz-,ezüstteléreket találtak a középkorban és ezért Johnsbach a XVII. század elején jelentős bányavároska volt.

Ma csak 300 lakosa van, és ők főként a turistákból élnek. Johnsbachnak van egy szomorú nevezetessége, ez a turistatemető. A környéken sok a hegymászókat csábító hegycsúcs, a merész sípálya (a sífelvonó óránként 400 személyt tud felszállítani), erős a lavinaveszély, a vad vízesések környéke sem mindig biztonságos, ennélfogva nem csoda, hogy a hegymászó szenvedélynek télen-nyáron sok az áldozata.

Az Ödstein oldalában érdekes cseppkőbarlang van, megtekintése csak vezetővel lehetséges. A barlang bejárása 5-6 órába beletelik. A legveszélyesebb – és ennélfogva a legtöbb hegymászót csábító – hegyi túraterep a Reichenstein meredek oldala, éles csúcsa. Az Enns folyó, amely rövid távolságon kiszélesül, ismét hegyek közé szorul: 1218 méteres Himberstein és 1438 méteres Haindlmauer fogja közre.

Annabergi (bei Mariazell) sípályák adatai:
Magasság: 800 – 1400 m
Szintkülönbség: 600 m
Sípályák hossza: 20 km
Könnyű 9 km, nehéz: 7 km, fekete: 4 km
Liftek száma: kilenc 3 ülő 6 álló

Annaberg és Budapest távolsága autóval kb. 360 km, 3 óra 45 perces út ez autópályákon haladva nagyobb részt.

Repülőterek, távolság a központtól légvonalban: 1. bei Mariazell: Bécs nemzetközi repülőtér (VIE) 93,4 km, Graz repülőtér (GRZ) 97,1 km és Linz – Blue Danube repülőtér (LNZ) 97,2 km.
2. im Lammertal: Salzburg W. A. Mozart repülőtér (SZG) 44,9 km és Linz – Blue Danube repülőtér (LNZ) 97,6 km.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók: [geo_mashup_map]

Annaberg városába Magyarországról repülővel juthatunk el, de utazhatunk autóval Budapestről az E60-as úton 5 óra alatt. Sífelvonó : www.annabergerlifte.at. A sielok.hu oldalon nagy számban található élménybeszámoló cikkek. Webkamera, fórum és fotóalbumok, képek segítenek a tájékozódásban. Hójelentés és hótörténet egészíti ki az időjárás előrejelzést (hőmérsékletek). Csoportos síutak és sítáborok, oktatás, szállás kedvezmények és last minute akciók reklám anyagai megjelennek itt. GoogleMaps térképe, útvonaltervek és műholdkép a hasznunkra van szintén.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.