Allevard szállás, látnivalók, fürdő és síelés

Allevard

A Rhône-Alpok gyöngyszeme, télen-nyáron kiváló sportos kirándulóhely, asztalitenisz, síelés, túrázás, sokmindent profi szinten űznek itt.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Allevard szállások, ajánlatok ITT. Appart’Hotel le Splendid – Terres de France 3*** csillagos ház, 121 db szoba és apartman egységével jó választás lehet egy wellness üdülésre.

Allevard, a település és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen.

Franciaországban található más néven ismert: Allevard-les-Bains. Allevard a hatalmas Belledonne és a Chambery hegy között található. Párizstól 6 óra autózással érünk oda. Egy hegyi patak fut keresztül a városon.

1813-ban fedezték fel a kénes gyógyvizet, ami mostanra már csodálatos üdülőközponttá fejlődött. A termálfürdő a reumatikus és mozgásszervi megbetegedésben szenvedők mellett a légúti megbetegedésben szenvedők kedvenc üdülőhelyévé vált. Évről-évre jönnek a turisták és a gyógyulni vágyók. Nem csak a fürdő ad itt kikapcsolódási lehetőséget, hanem a fantasztikusan kialakított sípálya. A Collet d’Allevard 10 km-re található a várostól. Az 1450 méter magasságon található sípálya csaknem 2100 méter hosszú. 1955-ben még legeltetésre használták ezt a területet, de minden síelni vágyók örömére ezt megváltoztatták.

Akik erre a térségre látogatnak, megcsodálhatják a 360 fokos panorámát, beleértve a Mont Blancot és a Mont Aiguille hegyeket. Akik a hegyekbe vágynak, segítségükre lesznek a felvonók, ülőliftek.

Kaszinók és játéktermek találhatók itt, mint például a Ball, Rulett, Baccarat és a kis színház. Jet medence, gőzfürdő, szauna hagyományos sütők, a gyógynövény tea, a relaxációs szoba, ionizációs szoba és fényterápia, mind mind a kényelmünket szolgálják. Csodálatos, kényelmes szállodákban tölthetjük pihenésünket és a város gondoskodik szórakoztatásunkról.

A siklóernyőzés szerelmesei ismét kipróbálhatják bátorságukat. A hegymászás és a túrázás – ami több mint 300 kilométer jelzett ösvényen keresztül tarthat – nagyon kellemes fáradtságát kipihenhetjük később a sörözőkben, bárokban és a különböző vendéglátóipari egységekben.

Párizstól indulva autóval nyugat felé haladva a Rue de Rivoli irányába. Hajtsunk az A3-as, A6-os felhajtóra. Az A6-os úton haladjunk tovább. Innen már táblák mutatják a helyes útirányt.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Budapestről közvetlenül repülőgéppel juthatunk el, autóval Torinó (Turin) felől az A43-es úton kb. 13-14 óra alatt, kb. 1286 km a távolsága. Fizetős autópályákon kívül haladva több nap, 1552 km, 21 és fél óra vezetés.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: La Ferrière, Montmélian, Pontcharra, Morêtel-de-Mailles, La Rochette, Sainte-Marie-dʼAlloix, Sainte-Hélène-du-Lac, Theys, Chignin, Cruet, Myans és Coise-Saint-Jean-Pied-Gauthier.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Grenoble Isère repülőtér (GNB) 58,1 km, Lyon Saint Exupery repülőtér (LYS) 85,8 km és Genf nemzetközi repülőtér (GVA) 93,3 km.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni? Angolul Wiki: en.wikipedia.org/wiki/Allevard. Korábban vasipari tevékenységéről ismerték sokan Európában, változnak az idők.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.