Aarau szálláshelyek, látnivalók és utazás Svájcban

Aarau

A svájci város Aarau kanton székhelye. A Jura déli lábánál, az Aare folyó jobb partján fekszik, Zürichtől nyugatra található. Gazdaságilag jelentős a nyomdászat, az óraipar és a cipőgyártás. Egykor harang és ágyúöntéséről szintén híres volt. Teljes lakossága 21 ezer fő körüli, sűrűn lakott, mindössze 12,33 km² a teljes területe.

Hotelek, panzió és apartman kínálat a városban: Aarau Svájc szállások ITT. Korrekt, visszafogott árak (persze svájci árszinten). Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg. Árak szobatípusok szerint, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Összes napi és csomag ár, szálláshelyek szobáinak teljes listájával: Aarau szállás ajánlatok: hotel és apartmanok ITT kereshetően – az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, ténylegesen foglalható szálloda lista.

Városok, további szállás lehetőséggel rendelkező települések távolsága: Rombach 2.1 km 1, Rohr – 2.9 km 1 db (jó szállás a 3 csillagos Sternen***, modern hotel), Suhr 3.1 km 1, Schönenwerd 4.2 km 2, Niedererlinsbach 4.2 km 1, Teufenthal 7.9 km 1, Lenzburg 10.0 km 3, Schinznach Bad 10.4 km 1, Olten 10.7 km 5, Trimbach 11.4 km 1, Kilchberg 12.3 km 1 és Zofingen 14.2 km 2. Kiadó lakások, szálloda, turista vendégház a kínálatban. Továbbá: Küttigen, Hunzenschwil, Unterentfelden, Gränichen, Kölliken, Lostorf és Rupperswil.

Repülőterek távolsága légvonalban a központtól: Kloten (ZRH) 38.6 km, BaselMulhouse (BSL) 44.8 kmm, Bern – Belp (BRN) 66.8 km, Interlaken (ZTJ) 79.7 km.

A város története

Első írásos említése 1248-ből való, Arowe néven hivatkoznak rá, mely valószínűleg a közeli Aare folyóra utal. A várost 1240 körül Kyburg grófjai alapították, majd 1264-ben a Habsburgok kezére került, végül 1415-től Bern birtokolta. 1798-ban itt tartották a Helvét Köztársaság katonai tanácsának utolsó gyűlését, mely eredményeként Aarau 1798. március 22-én a Helvét Köztársaság fővárosa lett. A parlament a mai városházán székelt, a Direktórium (kormány) pedig a mai Haus zum Schlossgarten-ben. A Jura déli lábánál fekvő Aarau mindezt kitűnő földrajzi fekvésének köszönhette. 1803. Szeptember 20-án a kormány Luzernbe költözött.

Aarau Látnivalók, nevezetességei:
Legcsábítóbb turistacélpontja, óvárosa, a fennmaradt középkori városfalakkal és a kaputoronnyal. Az óváros dicsekedhet Svájc legszebb tetőcserepeivel és ereszeivel is, ezeket mennybéli háztetőknek nevezik.  A festett cserepek, melyek mára az óváros legfőbb jellegzetességei lettek, a 16. századból származnak, amikor a város jelentős fejlődésen ment keresztül. Ez az oka, hogy Arau úgy fest, akárha csodálatos oromzatok városa volna. Ha többet szeretnék megtudni a város történelméről, és fejlődéséről feltétlen látogassunk el a Városi Múzeumba.

Aarau mind a mai napig kifejezi megbecsülését a művészetek felé, számos múzeum várja tárt kapukkal az érdeklődőket. Az intézmények sorából kiemelkedik a természeti múzeum, ahol többek közt izgalmas videofilmekből ismerhetjük meg azokat a konfliktusokat és egymásra hatásokat, melyek a természet és az ember közt játszódnak le Aargauban.

A Roggenhausi Vadaspark a vadállatokat természetes közegükben mutatja be, festői a környezet az Aare folyó partján, jókat kirándulni és kerékpározni lehet. Ha az aargaui emberekre vagyunk kíváncsiak, érdemes látogatásunkat az egyik régi tradíciókon alapuló népünnepély idejére időzetni, melyekből a júliusban tartandó májusi felvonuláson túl akad bőven. Utóbbi közel 400 éves múltra tekinthet vissza, tanárok és diákok együtt vonulnak az erdőbe, hogy friss vesszőket metszenek.

Aargau kanton számos várral dicsekedhet, beleértve Svájc talán leglenyűgözőbbjét, a Lenzburgot, mely nemcsak Aargau kanton Történeti Múzeumának ad otthont, nem mellesleg a várból kitűnő kilátás nyílik a környező vidékre. De a Habsburgok kastélyát érdemes megtekinteni, mely a 10. századtól fő tartózkodási helye volt a híres dinasztiának. Brügge, Baden és Zürich nagyon rövid útra, szinte karnyújtásra fekszenek Aargautól, egytől-egyig megérik a kirándulást. Míg a Vindonissa Múzeumban római leleteket találhatunk, Windish a legnagyobb és legmegfelelőbben karbantartott amfiteátrumnak ad otthont Svájcban.

A Bad Schinznach-i aquapark sincs messze, három medencéjében, melyek 35°C-osak, kedvünkre termálfürdőzhetünk. A fürdő jótékony hatását 1658-ban élvezhették először a strandolók. A közeli Schönenwerdben található Cipőmúzeumban, a lábbeli gyártás mikéntjét ismerhetjük meg. A két szigetre épült, Hallwyl vízivár önmagáért beszél, a legszebb Aargau kantonban.

Júniustól novemberig számos fesztivál csalogatja ide a turistákat, az amatőr színházfesztiválon a város fiatal és egészen idős polgárai részt vesznek. A Night Shopping, amikor Aarau karácsonyi pompában tündököl és az üzletek este 10 óráig nyitva tartanak, már egy kicsit modernebb keletű dolog, de aki hangulatos ajándékvásárlásra vágyik, egyszer muszáj lesz részt vennie benne.

A síelés szerelmesei gyakran látogatnak ide és erre a környékre, jó sípályákat találunk, és szép kirándulóhelyek várják itt az utazókat.

Aarau belváros, Svájc

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Aarau szálláshelyek kis és közepes hotelek népszerűsége, leírása és árai – Foglaljon a piros linken keresztül magyarul!

Időjárás, hőmérsékletek és előrejelzés: www.worldtimeserver.com/weather_in_CH.aspx?forecastid=SZXX0001.

Sí információ, hójelentések a környékről online: www.local.ch/en/Aarau/ski.html. Sípályák, pályaszállás és programok.

Aarau szálláshelyek, hotel ajánlatok keresése Svájcban. szállásfoglalás online. Utazási ajánlatok a kiváló sípályák országában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.