Vallauris szállás és nevezetesség

Vallauris

26 ezer fő körüli lakosságával egy kisebb jelentőségű város a térségben, a közeli iparilag vagy turisztikailag fejlettebb tengerparti városok elvonják a figyelmet róla. Természeti adottságai, szépségei miatt mégis érdemes foglalkozni vele. Inkább egy kirándulóhely, mint tipikus nyaralóhely, nyáron persze nagy népszerűségnek örvend.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Vallauris szállások, ajánlatok ITT. A város és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni.

Vallauris és Golfe-Juan neve gyakran szerepel együtt, a tengerpart felőli rész éttermekkel telített. Igazán híres és szép hely, pl. Napóleon száznapos visszatérésekor itt szállt partra. Kicsit lenézően azt is írták róla, hogy Picasso nélkül jellegtelen lenne, Jacqueline Roque-nal itt kötött házasságot a világhírű festő. 1961-ben 72 évesen találkozott ‘szerelmével’, akit első felesége (Olga Khokhlova: 1955) halála után vett el 80 évesen. A város kerámiaipara, az agyagozás, fazekas mesterség felpezsdítette ez energiáit. A mai napig találunk itt edényekkel teli souvenir üzleteket, az óvárosa többnyire csendes, kihalt. Pablo Ruiz y Picasso, a spanyol festő és szobrász a közeli Mougins-ben halt meg 91 évesen. Jacqueline Picasso 59-esen öngyilkos lett.

Picasso és második felesége Jacqueline

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Cannes, Antibes, Juan-les-Pins, Mougins, Valbonne, Le Cannet, Golfe-Juan, Biot, Mouans-Sartoux, Cannes La Bocca, La Roquette-sur-Siagne és Plascassier.

Összes ár, szálláshelyek listájával: Vallauris hotel, szállások: apartmanok ITT kereshetően – az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, ténylegesen foglalható kis szálloda lista.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Côte d’Azur repülőtér (NCE) 15,1 km – Nizza és ToulonHyères repülőtér (TLN) 90,8 km.

Jellemzően busszal és autóval közelítik meg. Budapest és Vallauris távolsága kb. 1288 km az online útvonaltervező ajánlásával. Az utazási idő kb. 12 és fél óra autópályákon haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva két napon belül elérhető (22 óra vezetés).

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

A múzeum, Musée National Picasso, lélegzetelállító képekkel vár. Kerámiákat is találhatunk itt a hőskorból, és van egy bronzszobor is, amit a lakhelyének adományozott. Kézműves vásárokat tartanak itt időnként.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.