Über Taxi Budapest – vélemény fórum

Über egy Taxi Budapesten? Elsőre, másodikra mi lett a véleményed róluk?

Egyszerűen le kell tölteni egy alkalmazást a telefonunkra, és gyorsan kipróbálhatjuk a rendszert.

Az Oszkár telekocsi egyből lecsapott 2014. év végén a témára, és közölte, hogy ez nem egy telekocsi rivális cég, hanem egy a taxisok életét megbonyolító új közösségi összefogás. Szerintem az életet bonyolíthatja is. Mi van, ha egy taxis ezt csinálja ‘szabadidejében’?

Kétajtós kocsi nem jelentkezhet. Hmm. Pedig egy utasnak gyakran ez is tökéletesen megfelelne.

Vezetők és utasok találnak egymásra. Bevételi és spórolási csatorna.

Az Uber a legjobb módja annak, hogy Budapest városában perceken belül biztonságos, megbízható és megfizethető fuvart szerezz. Használd az Uber alkalmazást a telefonodon, hogy Budapest városában egy gombnyomással kapcsolatba lépj egy sofőrrel.

Miért nem csaptak le a vidéki nagyvárosokra is egyből? Ez jó kérdés. A taxisoknak szerencse, a munkanélküli autós szerencselovagoknak eggyel kevesebb lehetőség a pénzkeresetre. Győr, Debrecen, Siófok, Balatonfüred, Sopron, Szeged stb. Lehet sorolni, hogy nyáron, egy ünnepkor vagy egy fesztivál idején mekkora pörgést okozhatna.

Fuvardíj becslés után láss egy új világot!

Várjuk az élménybeszámolókat a hozzászólások részben. Kellemes utazásokat mindenkinek! Próbaút, várakozási idő? Milyenek az árak? A taxik nagyon drágák, és az Uber a reális?

Rugalmas, közösségi alapú taxis alkalmazás, ingyenesen letölthető bármely okostelefonra. Az utazás újszerű, jövőbe mutató városi formája – elkerülhetjük a sorban állást és a foglalás körülményes folyamatát. Elég regisztrálni az Uber felületére, máris egy valóban pezsgő közösségbe csöppenünk, ahol az utazási igények és a szolgáltatások gyorsan egymásra találnak. Lehet, hogy az út igénylését követően alig néhány percet kell várnunk a befutó járműre, hiszen valóban a hozzánk legközelebbi fuvart irányítják hozzánk.

Mi az Uber?
Az Uber androidos applikációval időt és kilométereket takaríthatunk meg. A térkép segítségével előre tájékozódhatunk arról, a járművek milyen irányban haladnak majd a városban. Az éjszakai tömegközlekedéshez kapcsolódó hosszú sétákat lecserélhetjük egy sokkal kényelmesebb fuvarra. Elég csak hátradőlnünk, pontosan oda érkezünk meg, ahova szeretnénk. Ha számunkra ismeretlen környékről indulnánk el az Uberrel, nem gond, ha nem tudjuk a pontos címet. A felvételi helyet térképen meg lehet adni, a hozzávetőleges információkból bármelyik ügyes sofőr megtalál bennünket. A térkép nyomon követi a regisztrált Uber-tagokat, így bárki láthatja az összes úton levő jármű irányát, valamint, hogy a megrendelt fuvar milyen távolságra van tőle. Illetve rápillanthat, ki jár épp a közelben, akihez pillanatok alatt csatlakozhat.

Uber használata
A letöltést követően Facebook-felhasználóként vagy Gmail-fiókkal tudunk belépni az Uber felületére. Sajnos, a bankkártyaszám megadása nélkül nem használhatjuk az applikációt. A lokalizációnak köszönhetően a térkép beazonosítja, hol vagyunk. Pontos címet megadhatunk, azonban nem kötelező. Ha térképes tájékozódásban jók vagyunk, nem fontos hogy utcaneveket gépeljünk, elég csupán a pozíció-jelző a megfelelő helyre tenni. A közvetlen közelünkben elhaladó járműveket nyomon követhetjük a térkép segítségével.

2 thoughts on “Über Taxi Budapest – vélemény fórum

 1. Über utazás Szerző

  Engem nem tudtak meggyőzni, hogy komoly energiákat érdemes rájuk szánni. Másoknak, nektek mik a tapasztalataitok?

  ‘Jövő hét elejétől megváltozik a rendszerünk használati díja. Az eddigi 20% helyett 25%-os jutalékot fog levonni az Uber minden Uberes út díjából a jövő héttől csatlakozó partnerek esetében.

  Jó hír, hogyha még ezen a héten eljössz egy prezentációra és minden szükséges dokumentumod elküldöd nekünk vasárnap éjfélig, akkor Tőled csak a 20%-os jutalékot fogjuk levonni.’

 2. Friss hír - nem telekocsi utazás Szerző

  Amikor a valóság találkozik a valósággal. A változás kiköveteli magát, 15-25 éve égető szükség van valami hasonlóra Budapesten. A megoldáson még dolgozni kell, sokat, sokat. VIDÉKEN IS, a vidékért is, ahol sokkal, nagyságrendekkel kevesebb pénzzel gazdálkodunk családonként (ill. fejenként)!

  MAI FELHÍVÁS:

  Kedves Uber felhasználók és támogatók!

  Magyarország kormánya el akarja lehetetleníteni az Ubert, engedve a taxisok zsarolásának.

  Az Uber és a hozzá hasonló applikációk képviselik a jövőt, amely változást hoz. A változástól pedig sokan félnek. Főleg azok, akiknek a monopol helyzetét ez sérti.


  Többször is felhívtuk már a kormány figyelmét azokra az előnyökre, amelyeket az Uber nyújt a budapestiek számára. Új szabályrendszerre van szükség, amely elsősorban a fogyasztó, a Ti érdekeiteket védi. Másodsorban figyelembe veszi az új, modern technológiák biztosította lehetőségeket, és támogatja, nem pedig gátolja a fejlődést. Harmadrészt olyan szabályozás kell, amely erősíti a versenyt. Az Uber kész együttműködni egy ilyen szabályozás megalkotásában.

  Mondjátok el a döntéshozóknak, hogy támogassák a szolgáltatást, amit szerettek és használtok nap mint nap. Mondjatok IGENT a fejlődésre és IGENT az Uberre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.