Tamaimo szállás, program és nevezetesség tipp

Tamaimo

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke
Farmok, banán és egyéb ültetvények, kisvárosi hangulat. Közigazgatásilag Santiago del Teide része.

Nekem kifejezetten tetszett, pedig nem igazán fénylő csillaga a tenerifei turizmusnak, sőt, szinte nincs is rajta. A történet olyan egyszerű, mint egy könnyű nyári szerelmi sláger, annyi a különbség, hogy Tamaimo különleges mikroklímája miatt az év bármelyik napjára eshet ez a nyári nap. Egy olyan kedves, bályos, szép mosolyú lánnyal találkoztam ott a buszon, hogy képes lettem volna tizenkét perc alatt szerelembe esni. Maga a kisváros nem tökéletesen tervezett, rengeteg változáson esett át, de látok benne fantáziát, hiszen jó a földje, és körülötte bőven megtermelhető lenne az élelmiszer a lakosság részére, és öntöző víz a hegyekből még van. Értem ez alatt az alap élelmiszereket, gyümölcsöket, kecsketejet és a szükséges tojást (amennyiben tényleg szükséges). A lakosságára mondhatnánk, hogy nem nőtt jelentősen, de nekem ott járva az volt az érzésem, hogy minden ellenkező tenerifei trend ellenére jók a jövőképek. Lassú léptekben, de bevonzhatják a külföldi és a spanyol szárazföldi fiatalokat az elöregedő helyiek mellett. A digitális nomád munkahelyek, a földművelés mellett itt még a turizmus a közelben van, Santiago del Teide, Los Gigantes vagy a közeli déli térség még inkább (Costa Adeje, Playa de las Americas, Los Cristianos stb.).

Aki azt hinné, hogy unalomba fullad ez az írás itt, annak itt egy mobil, mozgó szállás, igen egy szép motoros hajó 2018.-tól számomra is meglepetésre felkerült a foglalható helyek körébe a Princess 440 ITT, sokan éveken át hajón élnek, kikötőről kikötőre költöznek, békés vizeken akár mindentől és mindenkitől távol. Ezt a hajót, a jachtot összesen 80 m²-esnek hirdetik, itt biztosan minden peremet is belemértek, de szép, és Wifi is van rajta, 4 főre két hálószobával jó lehetőség, és nem is drága, 630 euró. Hajós jártasság és vizsga kell hozzá persze. Akik egykoron óriási pénzeket öltek ilyen hajókba, azok is megunják, és mint látható, nem az óriási profit reményében kibérelhetővé teszik. Drága mulatság biztosan a tankolása, de aki kibérli, az jó időben sok szép élményt szerezhet, La Gomera szigete elérhető könnyen.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Tamaimo, Santiago del Teide szállások ITT. Kiadó egységek külön-külön. Részletes leírások/árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás, panzió, lakások, konyhás apartman, üdülő-villa, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta B&B vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek, belváros (központ) közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírás mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

– 2018.-tól foglalható tipikus üdülő apartman 2 főre az Apartment of the sea ITT, 48 m²-es és jól felszerelt lakás terasszal.

– 2018. júniustól foglalható ház egy farmon, a farmok között: Live Tamaimo Finca La Caldera ITT, 80 m²-es 8 fős, 4 hálószobás apartman. Az, hogy a vendégek nem elégedettek az elhelyezkedéssel, az a helyismeret hiányát jelzi, a tisztasági és egyéb kritikák után a szolgáltatást talán javítják idővel. Nyolc főre nem kifejezetten drága, akik ilyen független szállást keresnek, 1251 euró hét éjre 2019. júliusában például.

Aparthotel Globales Tamaimo Tropical ITT – Puerto de Santiago. Látványosan a legnagyobb szálláshely volt itt a térségben. Az internetes egyéni és kis csoportos utazási iroda szállás csomag/napi árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, foglalható szálloda lista, luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive ajánlatok. Gyakran nagy baráti társaságok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel.

– Csoportoknak, céges tréningre vagy jutalomútra ajánlható továbbá a WOLFHOUSE: wolfhouse.co/quotation/, ajánlat online kérhető, merem ajánlani őket. A digitális nomád, a távmunka elterjedésének időszakában egy érdekes kezdeményezés, nemzetközi hálózat része.

További utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek még lesznek a jövőben.

Városok, érdekes települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Északra Los Silos vagy Icod de Los Vinos.

Repülőterek távolsága a központtól autóval: TFS (Tenerife-Dél) 42 km, 31 perc, TFN (Tenerife Észak) 105 illetve 72 km, az autópályát vagy az északi hegyi útvonalat választva (időben mindkettő egy és negyed óra körülbelül).

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

A környék fő ünnepeiből, eseményeiből egy lista a februári karneváltól az év búcsúztató utcai táncig: www.santiagodelteide.org/index.php

Népességi adatok hivatalos: www.citypopulation.de/php/spain-localities-santacruzdetenerife.php?cityid=38040000701.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.