Tábor látnivalói és szálláshelyek útikalauz tipp

Tábor

A husziták városa, Tábor a legszebb cseh kisvárosok között szerepel, szinte egy mesés időutazás, ha ott ébrednénk fel az óvárosban. Rendezett belváros, szép történelmi épületek, múzeumok és különleges nevezetességek teszik emlékezetessé az itteni sétákat. Tökéletes hely azoknak, akik szeretik séták keretében felfedezni a várost.

Szálláshelyet online a egyszerűen kereshet/ találhatunk. 2019-ben 45 hely volt non-stop foglalható. Szállás ajánlatok összegyűjtése percek alatt, díjtalan szálloda előfoglalás, egyénileg foglalhatóak: Tábor szállások, minden ajánlat itt. Tabor hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza.

Kiemelünk pár jó lehetőséget:
Pension Betty *** itt – Szállás reggelivel, panzió-vendégház 5 perc sétára a belvárostól, 4-fős-családi és 6-fős-3-hálószobás kiadó apartman egységek. Van kiskert, gyerekágy, különágyas szoba is.
– A Penzion Z&Z *** itt régóta keresett, kényelmes és tágas szobák reggelivel.
– Az olcsó vendégház kategóriából kiemelkedik a Red Point itt 2017-től online foglalható. Jó belvárosi helyen szobák és egy tágas turista apartman 9 főre.
Apartmany Lípa itt, egy 2 és egy 5 fős kényelmes apartman. Jól felszerelt hely parkolóval és internettel.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

A várost a 15. században alapították, nevét a bibliai Tábor hegyéről kapta. A huszita mozgalom fontos állomása volt, miután tanai miatt megégették Husz Jánost, és követői Jan Zizka vezetésével várost építettek. Az óvárosban mindenképp érdemes sétálni, ma is a középkort idézi a város elrendezése. A szűk, kanyargós utcák, a feltűnő főtér mind nagyon hangulatosak.

A legszebb téren áll a huszita templom, amely késő gótikus stílusban épült, még a 15. században. A toronyból remek kilátás nyílik a városra. Ha vonattal érkezünk, az állomás épületétől egy darabig egyenesen előre sétálunk, majd jobbra rátérünk egy széles főutcára. Innen már csak egyenesen kell az óvárosig haladni. Könnyedén megtaláljuk a szép és látványos főteret. A plébániatemplom előtt, a téren Jan Zizka szobra látható. A tér hangulatát a környező reneszánsz épületek határozzák meg.

Igazi kuriózum, különlegesség az egész világon a téren álló kőkádak és asztalok sokasága. A félévezredes kádak és asztalok a katonák számára lettek kialakítva, itt ettek akkoriban. Jó érzés megsimogatni ezeket az asztalokat, és arra gondolni, hogy ötszáz éve ezt az egyetlen luxust engedhették meg maguknak a meggyőződésükért üldöztetést szenvedő emberek. Ugyanúgy a főtéren sorakoznak a kőkádak – ebbe kellett dobniuk minden vagyontárgyukat, mert teljes anyagi és emberi egyenlőséget igyekeztek a harcosoknak biztosítani.

A Városháza szintén nagyon szép épület, és az órája igen különleges, ugyanis 24 órát mutat a 12 helyett. Az 1440-es években épült, tornya gótikus stílusú. Belsejében megtekinthető a huszita kiállítás. A múzeumban kisfilmet láthatunk, amely a huszita háborúkat mutatja be. A múzeum boltjában bőrcsíkra fűzött medálokat vásárolhatunk igen jutányosan a huszita fegyverek (számszeríj, kard és buzogány) miniatűr hasonmásaként. A gyerekek (nemcsak a kisfiúk!) imádják! Sőt, innen le lehet jutni a város különlegességéhez, a híres kazamatákhoz…

Valószínűleg a város legérdekesebb nevezetessége a föld alatti labirintusrendszer. A Főtér alatt húzódó kazamatákba a város lakossága rejtőzött el a háború elől. Ezeknek egy része szervezett, vezetett túra keretében megtekinthető. A túra nagyon érdekes, a történeti adatokon kívül láthatunk huszita fegyvereket, és az egyetlen épen megmaradt harci szekeret. Pulóvert azonban mindenképp vigyenek magukkal, a hőmérséklet elég alacsony a kazamatákban, de az itt megtett séta nagyon izgalmas, mindenki élvezni fogja.

Múzeum működik az egykori Kotnov várának romjai közt. A 18. században épült várból csak maga a henger alakú vártorony és egy bástya maradt meg.

Gyönyörű tóparton sétálhatunk (játszóterek vannak), és felmehetünk a víztoronyba, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a városra és környékére. A víztorony a Főtértől kicsit északabbra található, reneszánsz építmény. A szerkezete különleges megoldást igényelt, a tervezők egy 18 méter magas mesterséges vízesés energiáját használták fel arra, hogy az ivóvizet a város magasabban fekvő részeibe és a toronyba felnyomják. Ez Csehország első mesterséges víztározója, érdemes megnézni.

Aki pedig elég merész, akár beléphet a Rémségek Múzeumába…

Az út igazán pénztárcakímélő, annak ellenére, hogy a Főtér a legnagyobb turisztikai célpont a városban, az ezt övező utcákon találni jutányos árú vendéglőket, boltokat.

Képgaléria ízelítő, élménybeszámoló utazás előtt:

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Třeboň, České Budějovice, Jindřichŭv Hradec, Hluboká nad Vltavou, Planá nad Lužnicí, Sezimovo Ústí, Malšice, Chotoviny, Dudov, Opařany, Ústrašice, Dobřejice és Jistebnice.

Útleírás, útikalauz, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Hivatalos turisztikai weboldal: www.visittabor.euInfocentrum Město Tábor – Žižkovo nám. 2, 390 01 Tábor T: +420 381 486 230 email: infocentrum@mutabor.cz.

Budapest központja és Tabor távolsága kb. 460-484 km autóval autópályákon keresztül, kb. 5 órás út. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: Google, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a gyorsabb utak feltérképezésére. Több órás dugók lehetségesek, ezért érdemes jól átgondolni az útvonalat és az indulási időt.

Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése másodpercek alatt: Tábor szállások minden ajánlata itt. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából. 2019-ben 63 szálláshely lehetőséggel. Luxus, magasabb kategória a LH Hotel Dvořák Tábor Congress & Wellness 4**** vagy a Hotel Nautilus.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.