Strasbourg környéke látnivalói, helyek / települések

Az elzászi régió egyesíti a német és a francia kultúrát. Itt található Strasbourg, amely az Európai Unió több intézményének ad otthont. Fedezzük fel a környékét a határon innen és túl!

A Rajna felett átívelő Mimram híd összeköti a két országot. A német Kehl kisvárost gyakran keresik fel a zöldbe vágyó strasbourgiak, ugyanis itt található Európa egyik legszebb kempingje. Rendezett parkok hívogatnak a szabadidő aktív eltöltésére, a gyermekek pedig élvezettel tombolják ki fölös energiájukat a víziparkban.

Colmar azon ritka német városok közé tartozik, amelyet megkíméltek a történelem viharai. Ennek köszönhetően szinte eredeti formájában csodálhatjuk meg a hagyományos, faszerkezetes építészetet. A színes házak olyanok, mintha egy mesekönyvből léptek volna elő: mosolyt csalnak az ideutazók arcára. Eredetileg nem dekorációs céllal festették a falakat, a színek ugyanis a mesterségeket jelölték. Egy kék ház előtt elsétálva például tudni lehetett, hogy itt halászcsalád lakik, sárgát pedig a sajtkészítők használtak. A turisták elsősorban a Launch folyó partján fekvő Petite Venise negyedet keresik, népszerű célpont továbbá a gótikus Szent Márton templom és a település legrégebbi lakóháza: a 14. században épült Maison Adolph. A New York-i szabadságszobor tervezője Colmarban született: emlékét a világhírű alkotás replikája és múzeumként működő szülőháza őrzi. Flixbusszal Strasbourgból egy órán belül elérhető, normál autóbuszos járattal kicsit hosszabb utazásra számíthatsz.

Szintén érintetlen óvárossal büszkélkedhet Riquewihr. Nyugati kapujához egykor függőhíd tartozott, a csapórács mindmáig megtekinthető. A hasonló műemlékek között igazi veteránnak számít, idősebb például a londoni Tower csapórácsánál.

Ha igényes állatkertet szeretnél látni, Kintzheim ideális választás. A kastélyhoz tartozó Volerie des Aiglesben testközelből figyelhetők meg a világ legnagyobb ragadozó madarai. Itt nincsenek betanított trükkök: a repülési bemutatón a sasok, keselyűk, baglyok és más szárnyasok természetes gyorsaságát és kecsességét csodálhatod meg. A közeli Montagne des Singes egy hatalmas erdő, ahol több mint 200 berber makákó él szabadon. Számos kiegészítő programból választhatsz. Hallgathatsz előadásokat a majmok szokásairól, részt vehetsz az etetésükön, egy speciális falon keresztül meglesheted a madarakat vagy felfedezheted az erdei tó élővilágát. Tedd próbára ügyességedet a háló- és kötélpályán!

Ha szeretsz kísérletezni az igényes borokkal, a 73 települést érintő elzászi borút feledhetetlen kaland lesz. Az 1953-ban létrehozott útvonalon a helyi pincék kincsei mellett megismerheted a régió népi hagyományait és bebarangolhatod a festői falvakat. Érdemes úgy foglalni időpontot, hogy belekóstolj legalább egy néptáncbemutatóba, gasztroeseménybe vagy virágkarneválba.

Colmartól 7 kilométerre fekszik Eguisheim. Ez az aprócska, alig pár utcás település Franciaország egyik legszebb faluja. Különösen adventi időszakban varázslatos, amikor a főteret ünnepi díszbe öltöztetik. Nyaranta az ezernyi virág bűvöli el a turistákat. A gólyaparkban fészkelő vagy beteg madarak lelnek menedéket, a látogatók pedig sok érdekes információt tudhatnak meg róluk.Eguisheim

Neuf-Brisach erődítménye tökéletes nyolcszöget formáz. A bástyákkal gazdagon ellátott citadella a Napkirály idejében épült és a korszak legmodernebb színvonalát képviselte. Ma része a Világörökségnek. Tedd teljessé az élményt: járd be a Vauban Múzeumot (ő volt az építész), a Place d’Armes-t és a királyi templomot.

Obernait legalább annyian keresik fel, mint Strasbourgot. A fesztiválok sokszínű palettáján nem nehéz találni kedvünkre valót. Koncertek a csillagos ég alatt, a néptáncnak vagy a Világörökségnek szentelt napok, kézművesvásár és többféle gasztro-rendezvény: a kínálat szinte végtelen.


4k drón videó a szimbolikusan is fontos, országokat összekötő hídról:

Kapcsolódó linkek, források, további információk:
– Történelmi város: sites-vauban.org/en/sites-majeurs/neuf-brisach.
– Borút: www.wineroute.alsace
– Óváros túrák, fotók: i-love-riquewihr.com/riquewihr-prettiest-village-france-alsace/.
– Kemping és park: campingpark-kehl.de/eng/index.htm.
– Passerelle des Deux Rives, németül Wikipedia útikalauz részletek a hídról: de.wikipedia.org/wiki/Passerelle_des_Deux_Rives Passerelle des Deux Rives.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük