Shanklin, Whight-sziget (Isle of Wight) nevezetességei

Shanklin – Whight-sziget (Isle of Wight)

Szállás ajánlatok összehasonlítása, hotelfoglalás egyénileg gyorsan: Shanklin szállások, minden ajánlata ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében szintén egyszerűen tudunk keresni.

Nevezetességei, látnivalók és útikalauz:
Isle of Wight Anglia 2. legnépesebb szigete, területe bővelkedik a turistalátványosságokban, a nyaralóhelyekben, melyek többsége még a viktoriánus korból való. A kőből épült nádfedeles házak a magyar szíveket is meg tudják dobogtani. A La-manche Csatorna egy fénypontja ez a település. A teljes sziget vonzerejét az egyedülálló városok és falvak adják, melyek páratlan természeti és kulturális örökségekkel rendelkeznek. Ilyen a sziget déli részén lévő Shanklin is mindenképpen.

Shanklin „Old Village” nevű része a legkedveltebb a turisták között, hiszen a városka e részén szinte érintetlen régi házak és épületek vannak, megőrizve a régi idők Angliáját. Az idelátogatókat számtalan ajándékbolt, étterem és igazi, hamisítatlan angol pub várja. Shanklin déli part menti részén található a városi sétány, ami éjjel-nappal gyönyörű környezetet nyújt tengerre néző részével. Itt a sétányon található Shanklin legjobb szállodája, étterme. Éttermei között szinte mindegyik kínál helyi specialitásokat.

Ha kultúrára vágyunk, és kíváncsiak vagyunk a helyi kulturális életre, akkor érdemes ellátogatnunk a Shanklin-i színházba (Shanklin Theatre). A színház a High Street végén található.

Ha bevásárlást szeretnénk, akkor a város „Regent Street” utcájában két nagyobb bevásárlóközpont várja a turistákat. A tömegközlekedés jól megoldott, menetrendszerinti buszjáratok kötik össze a sziget több városával, valamint a szigetet körbeölelő vasútvonalnak Shanklin a végállomása. Nyáron, az úgynevezett „The Sandown Bay Tour” keretében, nyitott tetős buszjáratokkal járhatjuk be Shanklin és a sziget főbb nevezetességeit.

Repülőterek, távolság a központtól légvonalban: Southampton repülőtér (SOU) 37,9 km, Bournemouth repülőtér (BOH) 49,6 km és London Gatwick repülőtér (LGW) 92,6 km.

Shanklin környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Sandown, Cowes, Ventnor, Freshwater, Ryde, Newport, Bembridge, Yarmouth, East Cowes, Rookley és Chale.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum: Shanklin szállások, hotel és apartman árak összegyűjtve az internetről leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping, panzió és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálloda, szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok.

Élménybeszámoló fotók, látnivaló képek:

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók:

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni? Shanklin részletesen, a hivatalos weboldal, város portál képek: www.visitshanklin.co.uk/shanklin-gallery és a turisztikai weboldal leírása angolul: www.visitisleofwight.co.uk/explore/towns/shanklin.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük