Santa Marinella szállás, látnivaló és nevezetesség tipp

Santa Marinella

Több szempontból kiváló választás, ha nyaralóhelyet keresünk. Ezt bizonyítja hely kiemelkedő népszerűsége. A természeti és a történelmi nevezetességek, látnivalók és a forgalmas strandok mellett van lehetőségünk sportolásra, túrázásra, és az élet éjszaka se áll meg.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Santa Marinella szállás ajánlatok ITT. A város és környéke, hotelek, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. Hotel Villa delle Palme 3***, AdMaiora Apartment (hitelkártya nélkül foglalható apartman, berendezett 4 fős lakás külső medencével, 70 m², jó árak, -hátránya: nincs benne az apartman árában: € 35 euro takarítás díja tartózkodásonként), Hotel L’Isola 2** (tíz szobás ház, jó személyzet, kiváló elhelyezkedés).

Olaszország kedvelt turista úti cél főleg egy Európán belüli autós nyaraláshoz. Földrajzi közelsége mellett természeti adottságai vonzóak, a félsziget bővelkedik kellemes tengerpartokban, továbbá sík részek és hegyek teszik változatosabbá a környék domborzatát.

Gasztronómiai túrára kiváló terület, az itallapokon a helyben, közel termesztett szőlőből készült borok foglalják el a legelőkelőbb helyet. Az itáliai szőlőfajták többségét az igencsak borkedvelő rómaiak telepítették, és szorgosan fogyasztották a belőle készített nedűt.

A mediterrán éghajlatnak köszönhetően Santa Marinella ideális hely a nyári kánikula elől menekülőknek, a hőmérséklet ritkán kúszik harmincöt fok fölé, a nyári hónapokban is inkább a harminchárom fok a jellemző, amit a tenger stabilizál. A homokos part a napozáson és a fürdőzésen túl egyéb programokat is kínál, a sétahajókázás mellett lehet szörfözni, és többféle sportolási lehetőséget találunk, vannak teniszpályát, népszerű errefelé a hobbi foci is, lovagolhatunk a sós víz nyaldosta parton.

Santa Marinellát úgy is emlegetik, mint a „Tirrén-tenger gyöngye”, népszerűségét az éghajlatán és a strandjain túl, vendégszeretete és kulturális látnivalói adják. A környéken több régészeti lelőhely található, helyben két múzeumot létesítettek. A nyári hónapokban a város szabadtéri mozit üzemeltet, népszerű a helyi nyilvános könyvtár, továbbá több sportpályát, és egy amfiteátrumot találunk.

Az üdülőhely tengerpartján áll a látványos Castello di Santa Severa, a kicsi, robosztus, öreg vár, amely meglepően jó állapotban maradt meg. Belsejében ma múzeumot üzemeltetnek, és ajándékboltokat nyitottak. Az építmény környékén gyönyörű kerteket találunk, és két oldalról egy-egy strand veszi körül, ahonnan szédítő látvány nyílik a homokszínű, szögletes monstrumra.

A várban levő múzeum a Museo del Territorio. A helyről nem csak a kilátás gyönyörű, maga a tárlat is tartogat nem mindennapi érdekességeket. Gyönyörű műalkotások várják az érdeklődőket, információkat kaphatunk a vár történetéről is. A hely talán legérdekesebb része az alkimista műhely, ahol Messer Giulio, egykori alkimista folytatott kutatásokat. Többek között róla, és a munkásságáról hallhatunk, ha befizetünk itt egy tárlatvezetésre.

Santa Marinella másik érdekes múzeuma a Museo Civico del Mare e della Navigazione Antica. A helyi tárlat elsősorban a tengerből kihalászott kincsekre specializálódott, amelyek betekintést engednek többek között az ókori római tengeri tevékenységekbe. Az eredeti, és rekonstruált tárgyak, mint például az ókori hajós navigációs eszközök minden korosztály figyelmét lekötik. Ideális családi program lehet, amivel a történelem érdekessé tehető a gyermekek számára. Érdekes videók segítik elképzelni a korabeli hajózást, és a szárazföldi életre is kitérnek. Megismerhetjük a korabeli városi életet, az építészetet, és további információkhoz juthatunk a Castello di Santa Severa-ról.

Több történelmi érdekességgel szolgál az Antiquarium di Pyrgi e Area archeologica. A romok felbecsülhetetlen történelmi jelentőséggel bírnak, kézzel fogható bizonyítékkal szolgálnak az etruszkok egykori jelenlétéről a Lazio régióban.

Santa Marinella egyéb látványossága a Villa Provvy. A villa kisebb-nagyobb ünnepségeknek ad otthont, amelyek közül érdemes elcsípni egyet-egyet. A festői környezetben álló épület távolabb fekszik a falutól, így garantált a csend és nyugalom.

Santa Merinellában szinte kötelező egy kis kitérőt tennünk a Parco Kennedy-be, ami kimondottan gyerekbarát, sok játéklehetőséget biztosít a kicsik számára, ugyanakkor a hűs, fás parkban a felnőttek kedvükre lazíthatnak. Ideális hely lehet egy elmélkedős, pihentető elvonuláshoz, bámulhatjuk a mesterséges tavat, vagy etethetjük a kacsákat.

A virágzó turizmus eredményeként Santa Marinellában lépten-nyomon bárokba, klubokba botlunk, illetve szép számmal találunk éttermeket. Érdemes bekapcsolódni a helyi pezsgő éjszakai életbe, mert életre szóló élményekkel gazdagodhatunk. A legnépszerűbb, legjobbra értékelt helyek a La Strega, az Al Castello Enoteca nevű borozó, továbbá a BAR LUNA BLU, de ezeken felül is sok más helyre beülhetünk egy italra.

Az olasz csizma derekán található a Tirrén-tenger partján húzódó Lazio régió, amely több mint ötmillió lakossal büszkélkedhet, továbbá székhelye a méltán híres Róma, és a területén található a Vatikán. A terület domborzata kellemesen változatos, nagyobb részben hegy- és dombvidék. A sík vidékek a tengerpart közelében jellemzőek, és területének húsz százalékát teszik ki. A régió középső megyéje a Róma központú Róma megye. Itt terül el a finom homokú tengerparton durván ötven négyzetkilométeren Santa Marinella.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online, turisztikailag kiemelt települések a térségben, közelében, környéke: Civitavecchia 7,9 km 59, Tolfa 14,8 km 62, Ladispoli 19,9 km 30, Cerveteri 20,3 km 44, Canale Monterano 23,6 km 17, Manziana 25,1 km 20, Tarquinia 25,7 km 77, Bracciano 27,7 km 64, Vejano 28,6 km 7, Barbarano Romano 29,7 km 10, Blera 30,1 km 8, Aranova 34 km 22, Bassano Romano 34,6 km 18, Trevignano Romano 34,9 km 40, Anguillara Sabazia 35 km 30, Vetralla 35,8 km 16 és Capranica 36,4 km 28. Továbbá: Canale Monterano, Santa Severa, Sambuco, Borgo Pantano, Civitella Cesi, Allumiere, Castel Giuliano és Palo.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Róma Ciampino Airport (CIA) 66,3 km és Fiumicino Airport (FCO) 41,9 km.

Összes ár, szálláshelyek listájával: Santa Marinella hotel szállások: apartmanok ITT kereshetően – olcsó turista kategóriától a luxus szálloda lakosztályig, villákig minden. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen, az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, ténylegesen foglalható kis szálloda lista.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.