Fiumicino szálláshelyek, jó szálloda és nyaralás

Fiumicino

Az Olaszország központjában található város, egyben Róma Lazio tartományának központja. Fiumicinót a turisták elsősorban híres repteréről, a Leonardo da Vinci-Fiumicino Repülőtérről ismerhetik, mely Olaszország legforgalmasabb, Európa ötödik legforgalmasabb reptere.

1-2-3-4-5 csillagos szállodák, sok szállás lehetőség vár itt és a környék tengerpartjain is minket: Népszerű szálláshelyek magyarul: Fiumicino és közvetlen környéke hotel szállás ajánlatai ITT.  Vendég fórum vélemények, élménybeszámolók alapján könnyek tudunk dönteni, amit a piros linkre kattintva találunk a képek mellett.

A Hotel Tiber 4**** – Fiumicino, Domus Lina vendégház wifi-vel, a Vegan Inn Airport a repülőtérnél vagy a B&B Insula Portus egyaránt kedvelt, jó választás. Zuhanyzós és fürdőkádas szobák is választhatóak, ha előre tudjuk ezt kérni időben.

Hotel Tiber 4 csillagos luxus szoba

B&B Insula Portus szoba

Domus Lina olcsó szállás

A Fiumicinohoz közeli kínálatban városok / szállások távolsága: Lido di Ostia 4.6 km 7, Ostia Antica 5.8 km 3, Fregene 9.7 km 1, Casal Palocco 11.2 km 7, Castel di Guido 15.4 km 1, Aranova 18.4 km 1, Tragliata 22.3 km 1, Boccea 23.3 km 1, Ladispoli 24.7 km 6, Pomezia 24.7 km 12, Róma 25.5 km 1227 és Cerveteri 28.2 km 11. Panziók, apartmanok (kiadó konyhás lakás, villa és ház olcsó B&B magánszállás szobától a Marriott szállodai luxusig) és szállodák minden igényre. Olcsó, wellness és üzleti elegáns szállás csoportnak, rendezvényre. A Comfort Hotel Roma FCO – Choice Hotels kedvelt szálloda, nem csak az ingyen wifi, hanem a gyakran foglalható kedvezményes szobaár miatt is.

1992 előtt a város Róma részét képezte, ekkor vált tartományszékhellyé. Neve szó szerinti fordításban nem tesz egyebet, mint kis folyó, ettől függetlenül nem szabad összetévesztenünk névadójával, a Rimini közelében található kis folyóval, melyet szintén erre a névre kereszteltek.

A város híres repterén túl az Alitalia és a Blue Panorama Légitársaság központi irodáinak is otthont ad. Fiumicino rendelkezik továbbá egy hatalmas halászati központtal is a Tirrén-tenger partján, és egy kiépített tengeri üdülőhellyel, mely a helyi turizmus bölcsője.

Óceánjáró római kirándulás közben a kikötőbenA városba látogató turisták szerint Fiumicino fantasztikus hely, mindent megtalálhatunk itt, ami a nyugodt kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez szükséges, pálmafák, hatalmas bárok, ahonnét persze a Grappa, az olaszok nemzeti itala sem hiányozhat. És persze az itt kapható ínycsiklandó olasz jégkrémek és maga a tenger is a város húzóerejét képezik. Lenyűgöző a város kikötője is az itt horgonyzó hatalmas hajókkal, csónakokkal és jachtokkal. Új nemzetközi kikötő projekt weboldal: www.portodellaconcordia.it/?lid=2 – Port of Concordia – Porto Turistico di Fiumicino. A nagy óceánjárók római kikötője is itt van.

Mások, a helyi internetkávézókkal szemben fogalmaznak meg ellenérzéseket a www.virtualtourist.com weboldalán. A 2008-ban írt városkritika Fiumicinót azért marasztalja el, mert ezekben a szórakoztató-, ellátóegységekben állítólag útlevéllel vagy személyivel kell igazolnunk magunkat, ha internetezni szeretnénk.

Az oldalon a városban található szállásegységeket is rangsorolják, kiváló helyezésnek örvend például a Seccy szálloda, mely a reptér tőszomszédságában kapott helyett, rendkívül jól felszerelt, mégis csendes, a személyzet kedvességéről pedig csak legekben lehet beszélni.

Persze Fiumicinóban nemcsak szállodákban lehet megszállni, apartmant is bérelhetünk, mely bár szintén igen közel fekszik a reptérhez, ahol percenként emelkednek a magasba a repülőgépek, meglepő módon a zajokból semmi nem szűrődik át „lakosztályunkba”, nem is zavarja tehát pihenésünk nyugalmát.

Aki vásárolni szeretne, felkeresheti a városban található, 2008-ban átadott Leonardo da Vinci Parkot, mely vásárlóközpontban nincs olyan portéka, melyet ne lelhetnénk meg. A bevásárlópark két emeletén 230 üzlet kapott helyett, nagy sétáló övezetek szelik keresztül, úgyhogy egy kis városi túrára nem árt felkészülniük azoknak, akik belevetik maguk vásárlási szenvedélyükbe. Ennyi áldozatot persze megér, hogy cserébe azt vihetjük haza, amiről legmerészebb álmainkban is csak feltételezni mertük, hogy egyszer valóban a miénk lesz.

Vízi és szárazföldi sport lehetőségek is várnak itt ránk. A Parco de’ Medici GC golfpálya híres errefelé a Sheraton Golf Parco De’ Medici Hotel & Resort **** kapcsán, 27-lyukú golfpálya, 8 étterem / bár szolgál fel nemzetközi ételeket és koktélokat, a drága luxust kedvelők megtalálják itt a számításukat. A szálláshely szobáinak száma: 839, ami mutatja, hogy tényleg a nagy rendezvényekre és a csoportokra szakosodtak.

Aki szívesen nézegetne fényképeket Fiumicinó kikötőjéről, a tengerről, vagy további szállodakritikákat olvasgatna, a www.virtualtourist.com/travel/Europe/Italy/Fiumicino oldalon megteheti.

Saját repülőtere távolsága légvonalban a központtól: Aeropuerto de Fiumicino (FCO) 5.4 km és egy másik Rómához közeli a Aeropuerto de Ciampino (CIA) 30.2 km.

Budapest és Fiumicino távolsága kb. 1263 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az út nagy részét fizetős autópályán érdemes megtenni. Buszos utat, körutazást ritkán szerveznek ide Magyarországról, jellemzően tavasz végén és ősz elején indulnak olcsóbb turista csoportok ide.

A helyi turisztikai, utazásszervező irodák ajánlatait érdemes megtekinteni, kirándulások, programok, egyéb szálláshelyek mint apartmanok foglalása vagy vendéglátó családok közvetítése terén is segíthetnek.

Egyéni vagy társas utazás? A fórumok segítenek az eligazodásban, az árak és a lehetőségek összehasonlításában.

Időjárása és meteorológia, hőmérséklet és csapadék előrejelzések: news.bbc.co.uk/weather/forecast – jól érthető angol hír rendszeren.

Zoomolható térképe, a várostérkép, műholdkép a környékről a GoogleMapstól:
[geo_mashup_map]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.