Sankt Goar – Rajna-vidék látnivalói, utazás és szállás

Sankt Goar

Romantika és remény, így jellemezhetnénk a helyet a mai világban, Németországban.

Németország nyugati felén, a festői szépségű Rajna-vidék, amelynek középső részén, a Rajna bal partján terül el Sankt Goar, röviden St. Goar városa. A helyet egy kellemes sétahajókázás keretében érdemes megközelíteni, hogy a folyóról megtekinthessük az útba eső városkákat, Bingent, Ehrenfelst, Heimbachot, Bacharachot és Oberweselt. Németországban szinte minden település fölött egy-egy régi vár vagy kastély őrködik, és mindhez tartozik valamiféle legenda.

Szállás ajánlatok összegyűjtése gyorsan, hotelfoglalás egyénileg: Sankt Goar szállások, minden ajánlat ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosshttps://szallashelyek-utazas.info/wp-admin/edit.phpágok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni.

A Rajna egy apró szigetén áll a Mäuse-turm, vagyis az Egér torony miniatűr mesebeli vártoronyra emlékeztető kőépülete. A közhiedelem szerint itt lelte halálát Mainz városának fösvény püspöke, aki gonosz tetteiért a tömlöcben bűnhődött, és az egerek falták fel. Az Ehrenfels városának közelében található vár egykori ura a kizárólag rizling-termő vidékre vörösbort adó fajtákat telepített, ezzel meghonosítva a környéken a vörösbortermelést. Útba esik még a hányattatott sorsú Sooneck vára, amely frissen épült újjá. Az épület 1010-ben épült, hogy azután egyetlen évezred alatt különböző okokból többször lerombolják és újjáépítsék. A folyón kilométerenként régi vámszedő helyeket láthatunk, némelyik egy apró kastélyra emlékeztet.

Közvetlenül Sant Goar alatt a folyóparton emelkedik a Loreley-szikla, amely Németország legismertebb helyeinek egyike. Ehhez a sziklához kötődik egy legenda, ami szerint itt ült a névadó nimfa, Loreley, aki aranyszínű haját fésülgette éppen, amikor egy arra járó rajnai hajós meglátta. A férfi nem tudta levenni a szemét a gyönyörű teremtményről, és emiatt a hajójával zátonyra futott, és vízbe fúlt.

A Rajna partján áll Sant Goar, vele szemben pedig testvérvárosa, San Goarshausen, amit még érdemes a kikötőből szemügyre venni. A testvérváros fölött őrködik egy vár, a Burg Katz (Macskavár, Macskák vára), amely az egykori gazdája által felhalmozott macskákról kapta a nevét.

Sant Goar környéke gyönyörű, mindenfelé zöld erdők és sziklás dombok láthatóak. A Rajnán a hajóforgalom nagy, a folyó két oldalán autóút és vasútvonal halad, amelytől a táj egy életnagyságú terepasztalhoz hasonlatossá válik. Nyugaton a nap a Burg Rheinfels mögött bukik le, amely a Rajna-völgy legnagyobb kiterjedésű várromja.

A Rheinfels kastélyt és egykori várat III. Diether von Katzenellnbogen gróf építtette 1245-ben. A helyet a franciák 1843-ban feldúlták, köveit a helyiek széthordták, hogy építőanyagként használják a környező épületekhez. A romokat később I. Vilmos császár vásárolta meg, aki megállította a vár további pusztítását. A hely 1925-ben épült újjá, ma egy szállodát és egy éttermet találunk benne. Az építmény száztizenöt méternyire áll a Rajna fölött, így a tetejéről fantasztikus rálátás nyílik az élénken zöldellő folyóvölgyre.

Sant Goar városában két különböző egyházi épületet tekinthetünk meg. Az egyik a város központjában található Evangelische Stiftskirche nevű felszentelt református templom, ami a város legrégibb ilyen jellegű épülete. A templom románkori és gótikus jellemzőket visel magán: románkori, háromhajós altemploma a XI. században épült, amíg a benne található gótikus freskók a XV. század második felében készültek. A XIX. század végén Sant Goar egy katolikus plébániatemplommal gazdagodott, a Katholische Pfarrkirche St. Goar und St. Elisabeth-tel, ami neogótikus stílusban épült. A templomban késő gótikus sírköveket találunk, amik 1480 környékéről származnak.

Ebben a városban található a Deutsches Puppen- und Bärenmuseum, amely 1985-ben nyitotta meg kapuit, és azóta hatszáz négyzetméteren, huszonhárom szobával hivatott bemutatni a különböző korok játékait. A több mint háromezer baba, játékmedve, babaház és miniatúra tematikusan visszavezet minket a letűnt korok gyermekszobáiba. Pontosabb képet kaphatunk a baba- és a babaruha készítés folyamatairól, és megtekinthetjük a helyi baba- és mackó klinikát.

A rajnai hajózás történetét mutatja be a Wahrschauer- und Lotsenmuseum in Sankt Goar. Ide tartozik egy szabadtéri terület, ahol a rajnai hajósok mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. A múzeumot sajnos csak a turistaszezonban, májustól szeptemberig látogathatjuk meg, így csak ebben az időszakban érdemes felkeresni.

Egy városnéző gyalogtúra keretében útba ejtendő a helyi városháza, a Rathaus, amely 1880-ban épült vegyes formájú, neogótikus és reneszánsz stílusban. Érdekességképpen a téglaépület alaprajza kereszt alakú. A helyi pályaudvar, a Bahnhof megér egy kitérőt, amelynek expresszionista terméskő épületét 1860-ban emelték. 1724-ben épült, és eredetileg zárdaként működött az a stukkós épület, ami ma a helyi adóhivatal szerepét tölti be. A XVIII. század óta áll a városban a közeli Loreley-sziklához kötődő szirénről elnevezett Loreleyhaus, egy Tudor stílusú sárga ház. Sankt Goar-ban lépten-nyomon történelmi, a XVII-XIX. századból megmaradt lakóépületekbe botolhatunk, a leglátványosabbak ezek közül az ezernyolcszázas években épült favázas, nyeregtetős Tudor villák.

Sankt Goar egy darabka történelem az előző évezred végéről. A szezonálisan nyitva tartó hajózási múzeum miatt főleg a turistaszezonban érdemes felkeresni, és a környék ezenfelül rengeteg érdekességgel és jó hangulattal szolgál, így az év többi rézében sem maradunk látnivaló nélkül.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum: Sankt Goar és környéke szállások, hotel és apartman árak leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping, panzió és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló.

Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálloda, szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok. Hotel Rheinfels 3*** (25 szobás kis ház, lehetne kényelmesebb, de a romantika a környezetében megvan).

Utazás, hotel szállás, látványosság képek, fotók:

.

Környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Bacharach, Oberwesel, Kamp-Bornhofen, Kaub, Sankt Goarshausen, Kestert, Hirzenach, Emmelshausen, Urbar, Reichenberg, Eschbach és Buchenau. A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Repülőterek, távolság a központtól légvonalban: Frankfurt Hahn repülőtér (HHN) 39,0 km, Frankfurt am Main repülőtér (FRA) 61,9 km és KölnBonn repülőtér (CGN) 91,4 km.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.