Rosolina Mare nyaralás szállás / nevezetesség ajánló

Rosolina Mare

Rosolina / Mare Szállás, nyaralás ajánlatok összegyűjtése gyorsan, üdülés foglalás egyénileg: Rosolina Mare és környéke szállások, minden ajánlat ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, luxus villa, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Az új szálláshelyek között mindig feltűnik egy jó, ami a nyitási akciós árakkal együtt jó lehetőség. A régiek között is akad jó, de a zsúfoltság és a magas árak elsőre riasztónak tűnhetnek. A friss vendég vélemények, értékelések fórum szerűen segítenek a döntésben, ingyenes lemondás van általában két héttel az érkezés előttig.

Olaszország a legtöbb ember utazólistájának egyik fontos része élet során. Az olyan városok, mint Velence (72 távolságra) vagy Róma történelmileg és kulturálisan kiemelkedően nagy jelentőséggel bírnak, és az életben egyszer látni kell őket. Olaszországot azonban nem csak emiatt a két város miatt érdemes meglátogatni.

Szállás, nyaralás élménybeszámoló fotók:

Olaszország földrajzilag viszonylag közel található Magyarországhoz, ráadásul ugyanabba az időzónába esik. Ebből kifolyólag kisgyermekes családok számára szóba jöhet, az út repülővel időben rövid Velencéig, ahol busszal utazhatunk tovább a nyaralóhelyig.

A térség időjárása jó nyáron. A félsziget déli részén igazi mediterrán éghajlat vár minket enyhe telekkel és forró, száraz nyarakkal, vagyis nem kell attól tartanunk, hogy a nyaralásunkat elmossa egy több napos eső. Északabbra a kontinentális éghajlat a jellemző, kiváló úticél itt a Pó folyó tengeri torkolata.

Rosolina Mare a Pó deltájánál található kellemes hangulatú üdülőváros. A hely több szempontból a környék egyik legideálisabb helye egy kellemes nyaralásra. A strandolni vágyók paradicsoma, itt terül el Olaszoprszág adriai partszakaszának legszélesebb finomhomokú strandja, amely tizenhárom kilométer hosszan, helyenként százméteres sávban várja a turistákat. A szabad strand kisgyermekes családok számára biztonságosnak mondható, mivel nagy kiterjedéséből adódóan zsúfoltságmentes, és a vize a part közelében sekély, és a tenger felé lassan mélyül. Ha meguntuk a napozást, izgalmasabb tengerparti élményben részünk lehet, ha kipróbáljuk a parton található óriási vízi csúszdát.

A települést a strandtól egy széles mediterrán fenyőliget sáv választja el, amely természet közelibbé teszi a nyaralás hangulatát. Az élmény továbbfokozható, ha az ember ráveszi magát egy kis biciklizésre. A területet keresztül-kasul szelik a kerékpárútvonalak, amelyek segítségével felfedezhetjük a környék festői szépségű erdős tájait. A helyi élővilágot közelebbről megcsodálhatjuk, ha eltöltünk egy délutánt a közelben található Pó-delta nemzeti parkban, amely egy kellemes, nyugodt hangulatú és tanulságos családi program lehet.

Rosolina Mare kulturális szempontból ideális választás, mivel az egyik legjobb kiindulópont a környékbeli ismertebb városok felfedezéséhez. A településtől északra, alig hetven kilométerre található Velence legendás városa, ahová mindenképpen el kell látogatnunk, hogy körbenézhessünk a Szent Márk téren, majd gondolába szállva végighajózzunk a Piazettán, amelyet két oldalról kulturálisan kiemelkedő fontosságú épületek szegélyeznek.

Rosolina Mare közelében található még Bologna, amely belvárosában két ferde tornyot rejteget, illetve számtalan palota, templom és néhány múzeum várja az idelátogatókat. Autóval könnyen megközelíthető város még Ferrara (82 km, alig másfél óra), amelyet az előző évezred közepén kilenc kilométer hosszú fallal vettek körül. A monumentális építmény a mai napig áll, és turisták ezreit vonzza magához. Ókeresztény műemlékekkel várja az odalátogatókat Ravenna (távolsága 91 km, másfél óra autóval), amely Itália egyik legöregebb városa. Alapítását a néhai etruszkokhoz kötik, a hely később a gallok, majd időszámításunk előtt 88-ban a rómaiak kezébe került.

Ha kiéltük a kultúra iránti szenvedélyünket, az olasz konyha műremekeit a szálláshelyünkhöz jóval közelebb, Rosolina Mare kiváló éttermeiben megkóstolhatjuk. Olaszországban járva a két legendás ételt, a valódi olasz pizzát és a spagettit mindenképpen ki kell próbálnunk, amelyeket nem érdemes az itthon kapható utánzatokhoz hasonlítani. Olaszország a tésztaételek hazája, amiknek a variációs lehetőségei végtelenek, és a félszigeten égtájanként különböznek. Délen a száraztészta a jellemzőbb, amíg északon igazi, friss házi tésztát kóstolhatunk. Itt járva a nyári szezon slágerét különleges formában fogyaszthatjuk, az igazi olasz fagylaltok ugyanis világhírűek.

A borkedvelő rómaiaknak hála az olasz itallapok jó részét finomabbnál finomabb borok alkotják, és kóstolhatunk egyéb különleges italokat, mint a helyi vermutok egyikét, a Cinzanot, Camparit, vagy a jó minőségű törkölypálinkát, a Grappát.

A bőséges ebéd után Rosolina Mare festői, tipikusan olaszos hangulatú utcáin tehetünk egy kellemes sétát. Az utakat jobbról-balról kedves, színes, szögletes házak szegélyezik, amelyek azonnal romantikus hangulatba hozzák az arra járókat.
Az üdülővárosra leginkább a csend és a nyugalom jellemző, a tengerpart tágas, zsúfoltnak egyáltalán nem mondható. Ezen a helyen igazán közel érezhetjük magunkat a természethez. Aki pezsgőbb városi életre vágyik, bármikor átruccanhat egy kis időre valamelyik közeli nagyvárosba.

Rosolina Mare tehát ideális úti cél az Olaszországba utazni vágyó emberek számára, mert mindent megtalálnak itt, ami a térséget igazán vonzóvá, olaszossá teszi. A nyugalmas környezet és a kulturálisan sokszínű városok karnyújtásnyira találhatóak, de ha csak henyélni szeretnénk, bőven akad lehetőségünk arra.

Környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Rosapineta, Sottomarina, Chioggia, Isola Albarella, Rosolina, Porto Viro, Loreo, Ca Lino, Taglio di Po, Casa Bullo, Ca Zennare és Cavanella Po.

Velence Marco Polo repülőtér (VCE) 43,0 km és Treviso repülőtér (TSF) 60,2 km.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.