Riviéra di Levante tengeri forró fürdő és hotel szállás

Riviéra di Levante

Genova keleti peremkerületei közé tartozik a Quarto dei Mille. Innen indult el Garibaldi 1000 katonája Szicília felszabadítására, majd a nemzet egyesítésére. A közeli Nervi a keleti partvidék legrégibb téli üdülőhelye. Forró tengeri fürdőt vehetnek itt, vagy 3 km-es sétát tehetnek a sziklák között.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, hotelfoglalás egyénileg: Olasz Riviéra szállások, minden ajánlat ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakás, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni.

A patinás, de mára divatossá lett Camogliban, az egykori halászfaluban térjenek le a főútról Portofino felé, ez a Riviéra legelegánsabb fürdőhelye. Az apró, part menti falu telis-tele van váratlan szépségekkel, amelyeket a második világháború után fedeztek fel a tehetős turisták. Ahol valaha halászhajók ringtak az öblök három oldalról sziklákkal körülzárt, mélyzöld vizén, ma luxusvitorlások horgonyoznak. Portofino egyik fő vonzereje, hogy mindmáig kicsiny település. Strandja egyáltalán nincs, és nagy boltja és étterme is alig. Mindezért kárpótolnak a kikötő látványosságai: a tarkára festett házak tükröződése a kristálytiszta vízben, a magasba törő sziklaszirtek az égszínkék ég hátterében.

Rapallo kellemes családi üdülőhely nagy stranddal és mérsékelt árú szállodákkal. A város nevezetességei közé tartozik a 17. századi Collegiata, valamint a 16. századi San Francesco-templom, ahol Bronzino helyi festő több szép képét is megcsodálhatják.

A térség fő települései, utazási célpontok a közelben: Sanremo, Alassio, Diano Marina, Monterosso al Mare, Levanto, Finale Ligure, Varazze, Rapallo, Riomaggiore, Sestri Levante, Santa Margherita Ligure és Pietra Ligure.

Riviéra di LevanteLord Byron földi Paradicsomnak nevezte a Cinque Terrét alkotó öt kis halászfalu együttesét. Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarole és Riomaggiore szinte rátapadni látszanak a meredek, nyaktörő sziklákra La Spezia északi határában. A környék valójában a gyalogos turisták paradicsoma, mivel 45 kilométernyi gyalogút kanyarog a teraszos szőlőskertek között, szebbnél szebb kilátással.

A La Spezia-öblöt oly gyakran dicsérték a költők Dante, Petrarca, Byron és Shelley, hogy csak néhányat említsünk közülük -, hogy Golfo dei Poeti- nek is nevezik. Nyugati végében Portovenere hosszú, sárga és narancssárga házai egészen a fölöttük tornyosuló sziklameredélyre kúsznak fel. Az üdülőhely légköre barátságos és nyugodalmas; a helybeliek pletykákat cserélnek, míg a turisták az átható illatú kikötőt járják, ahol olyan nevű hajók sorakoznak, mint Vergilius és Byron.

Az angol irodalom kedvelői és a romantikus hajlandóságúak keressék fel azt a barlangot, ahol a sportos Byron nekiveselkedett az öböl átúszásának, hogy meglátogassa Shelleyt a Casa Magniban. Aki nem sajnálja a 20 perces hajóutat Lericibe, az becsülni kezdi az angol költő vitálkapacitását. Sajnos Shelley nem volt ilyen szerencsés, vitorláshajója elsüllyedt a partok mentén. A Casa Magni falán olasz felirat ad hírt a tragédiáról: „Törékeny bárkán kelt útra, és a véletlen az elíziumi mezőkre vezérelte.”

Riviéra di Levante

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Angol leírás, Wiki tudnivaló útikalauz: en.wikipedia.org/wiki/Italian_Riviera.

Útikalauz angolul: www.lonelyplanet.com/italy/liguria-piedmont-and-valle-daosta/riviera-di-levante.

Kapcsolódó magyar oldal ajánló: liguria.lap.hu/#b24741366.

Olaszország Riviéra di Levante

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.