Poreč látnivalói, nevezetesség és esemény ajánló

Poreč

Poreč (ejtsd: [porecs], [p o r e tʃ]), az Isztriai-félsziget egyik legősibb települése méltán híres. A római korban Parentium, utána Parenzo az olasz/velencei uralom alatt. Kb. kétezer éves az ismert története, de biztosra vehetjük, hogy itt hosszabb ideje emberek által lakott területre léphetünk. Avarok, gótok, ős-magyarok, bizánciak és a horvátok sokat tudnának mesélni a vidékről. Szerencsére már van itt is jó barátom, aki itt töltötte szintén az egész életét a vendéglátás és a gasztronómia vizein szárnyalva.

Az építészeti örökség is gazdag szerencsére, annak ellenére, hogy 1944-ben sok-sok értékes műemlék a bombázók áldozata lett. A zsúfolt turista célponttá válása a Jugoszláv időkben alapozódott meg, Tito nem véletlenül egy-egy országrész kiemelt fejlesztéséhez nagy mértékben hozzájárult. Minden rosszban van valami jó, szól a mondás, és itt és például Szlovéniában ez igaz.

Az adriai tölgyek és fenyők látványa sokaknak kedves. A dombok szép szőlői, kivi lugasai, gyümölcsfái szintén szemet-gyönyörködtetőek.

A kultúra és a múlt felfedezésében a városi múzeum egy jó program lehetőség. A város templomai mindenképpen a fő nevezetességei közé tartoznak, a római kori romok kevesebb embert érdekelnek. A környékbeli séták és hajókirándulások ezernyi pozitív élményt adtak a helyieknek és a turistáknak egyaránt. A különböző korok építészetét összevetve biztosan lesznek saját kedvenceink a városban.

A gazdálkodóknak van külön irodája, sokan kínálnak közülük kiadó szobákat és apartmanokat közel a szőlőkhöz vagy olíva ligetekhez.

Útikalauz 1. rész: szálláshelyek blog-fórum ITT.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Közeli, kisebb települések például szállás ajánlóval: Kukci, Mugeba, Kadumi, Musalez és Mušalež.

A környék zoomolható térképen, GoogleMaps műholdkép egyre jobb minőségben elérhető az interneten.

A hivatalos turisztikai oldal, a helyi portál sokat segíthet a nyaralásban, üdülésünkben: www.myporec.com. Sport, kultúra, piacok, éttermek és bevásárlóközpontok, mindenről kaphatunk hasznos információkat. A kempingek közvetlen elérhetőségeit, a nyitvatartási időket, a fontos közintézmények címet egyaránt itt gyűjtötték össze, a taxi és autóbérlés lehetőségeken át az extrém és drága luxus szolgáltatásokig, például személyesre szabott privát idegenvezetés, idegenvezetők kapcsolatfelvételi adatai.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük