Platis Gialos – utazás és nyaralás

Platis Gialos (vagy Platys Gialos) Mykonos népszerű üdülőhelye. A sziget déli oldalán található, Chorától mindösze 4 kilométerre.

202 szálláshely, köztük sok-sok olcsó apartman és pici hotel online árai: Mykonos szállás árak és foglalás magyarul is. – Foglalását kezdje itt a piros linken keresztül miután sikerült választania. A népszerű helyeket az Ön egyedi igényihez így tudja utazási iroda nélkül is foglalni hotelek, szép szállodák közül.

Platis Gialos rendkívül jól karbantartott, aranyhomokos strandja, a kristálytiszta tengervíz nem véletlenül avatja a fürdőzők kedvenc helyévé a turistacélpontot. Ugyancsak Platis Gialosból indulnak azok a hajójáratok, melyekkel a híres Paradise és Super Paradise, valamint a csodálatos Aghia Anna strandokra is eljuthatunk. Érdemes korán kelni, mielőtt még a tömeg megérkezik Mykonos városból, máskülönben nem biztos, hogy lesz helyünk a hajón. Ha egy kicsit távolabbi kirándulásra is kaphatóak vágyunk, látogassunk el Litóba is, ahol a hellénizmus korabeli tornyok romjait tekinthetjük meg. A helyi buszok igénybevételével Mykonos város sincs messze. A legcsodálatosabb mégis a helyi strand, mely szépségével minden látogatót elbűvöl, akár 10 méteres mélységig is beúszhatunk, mégis tisztán és világosan látni fogjuk a tenger alján fekvő homokot. A falu egyszerű, de a maga nemében abszolút ragyogó. Aki a nyugalmat és békét keresi, biztos, hogy nem egyszer, többször is visszalátogat ide.

Ami a szálláslehetőségeket illeti Platis Gialosban 19 szálloda közül válogathatunk, melyek 2, 4, illetve 5 csillagosak.

Egyéb szállás linkek:

Apartmanok leírással: www.united-hellas.com/greece-hotels/islands-cyclades/mykonos-hotels/platis-gialos/index.html, sifnos.e-sifnos.com/Sifnos_Platis_Gialos_rooms-hotels_EN.htm.

Olcsó szállás itt van bőven, mivel ez nem egy kizárólag előkelőeknek szóló sziget.

Nyaralás élménybeszámoló angolul: www.mykonos-beaches-guide.com/beaches/aboutbchplatysgialos.html.

Zoomolható térkép:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük