Piemonte hegyvidéki útikalauz, látnivaló és szállás

Piemonte, Válle d’Aosta és Ligulia

Piemont vagy Piedmont (angolul)

„Ha nem is olyan olasz, mint Olaszország többi rész, mindenesetre olaszabb, mint bármi más Olaszföldön kívül” – Henry James

Piemonti szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt, szálloda előfoglalás, egyénileg foglalhatóak: Piemont szállások, minden ajánlat ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza.

Piemonte

Piemontéról talán ma is ugyan az lehet a kívülálló benyomása, mint Jamesnek azaz hogy nem eléggé olaszos. Az országgal határos idegen nemzetek a franciák és a svájciak jelentősen befolyásolták ennek az észak-nyugati régiónak a jellegét. Tegyük hozzá hogy Piemonte alpesi tájai – főleg Valle d’ Aosta – egészen mások mint az olasz tájak általában. Ugyanakkor semmi rossz nincs abban, amit ez a tájegység hozzád ad az olasz élethez. Az embernek az a benyomása, mintha a hűvös hegyi szellők lehűtenék az itt lakókat is. Nem véletlen, hogy épp Viktor Emanuel piemontéi király és tanácsadója Camillo Cavour gróf volt az olasz függetlenség élharcosa. Torino Piemonte fővárosa még ízig vérig olasz város, Franciaországhoz való közelsége és az országgal ápolt évszázados kapcsolatai mégis erős gall beütést eredményeztek. A középkorban-e terület a lombard hercegséghez, a 16. században azonban Szavoja francia régió fővárosa lett. A Risorgimentót követően 1861 és 1865 között Torino az egyesült Olaszország fővárosának szerepét töltötte be. Ma idetelepült néhány virágzó iparág köztük a Fiat autógyár. Torino a vegyipar édességgyártás fémfeldolgozás és ipari formatervezés központja is. Szerencsére Torino gyárai kellő távolságban vannak a szép városközponttól a széles utcáktól gyönyörű terektől és parkoktól ahol a turista kedvére napfürdőzhet és magába szívhatja a legmodernebb olasz város levegőjét. 2006-ban Torino rendezte meg rendkívül sikeresen a téli olimpiai játékokat, ami tovább növelte a város rangját. Az alpesi versenyeket Sestriere síközpontban tartották kiterjedt francia-olasz Tejútkörzethez tartozik.

Kiemelt, jelentősebb települések szállás ajánlóval a térségben: Torino, Stresa, Verbania, Baveno, Alba, Cannobio, Asti, Orta San Giulio, Novara, Cuneo, Ovada és Oleggio.

Síelési álmok, sípálya:
Síelés lehetőség Limone Piemonte

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük