Aosta szállások: utazás síelni, túrázni és kikapcsolódni

Aosta

Állandó lakossága jelenleg kb. 35 ezer fő (2015), neve franciául Aoste. Ez a kétnyelvű város 110 km-re található Torinotól. Érdekes hely, ahol a városnézést és a síelés helyben és időben is közel lehet egymáshoz.

Itt érdemes a szállás árakat és a lehetséges helyeket először gyorsan átböngészni. Az összes szálláshely ajánlatait egy helyre összegyűjti a rendszer szűrhetően: Aosta ajánlatai ITT, a város és környéke, egyre több lehetőség részben magyar foglalási lehetőséggel.

Itt jó a hotel kínálat, gyorsan foglalhatunk szobát online jó árakon: Szálláshelyek ajánlatai minden kategóriából ITT. Hotel Miage*** az egyik legnépszerűbb, a Hotel Turin*** a mérete miatt is sokakat tud fogadni. Kisebb családias szálláshely a Hotel Le Pageot*** közel (2 km-re) egy síelési lehetőséghez. A négy csillagos kategóriában van a Hostellerie Du Cheval Blanc ****, néha kicsit drága, de máskor éppen olcsó, ha kifogjuk egy akciós időszakukat. Kérjük, hogy a foglalást a fenti piros linken keresztül kezdje, ha sikerült választaniuk!

Szállás a környéken, városok és falvak (távolságuk): Charvensod 2.2 km 1, Pollein 2.8 km 5, Saint-Christophe 3.2 km 2, Gressan 3.3 km 6, Sarre 4.7 km 17, Gignod 5.1 km 5, Roisan 5.3 km 1, Pila 5.7 km 6, Saint-Pierre 7.3 km 9, Aymavilles 7.5 km 3, Quart 7.9 km 2 és Allein 8.6 km 2.

A Torinói nemzetközi repülőtér távolsága légvonalban a velváros központjától (TRN) 65.7 km.

Élménybeszámoló, szálloda, szoba és városi látnivaló képek:

Látnivalók, nevezetességei:
Régi történelmi emlékeiről  híres, sokan ismerik, akik szeretik felfedezni a különleges kisvárosokat. Augusta Praetoria (régi római kori városfalak), Tour de Lépreux (torony) stb. Képeket és angol leírást itt is találunk: http://en.wikipedia.org/wiki/Augusta_Praetoria

Budapest és Aosta távolsága 1138 km, ami nagy nagyon soknak tűnhet, ebből 1109 km-t autópályán tehetünk meg, így egy nap alatt eljuthatunk oda egy kényelmes autós utazás keretében. A kisebb forgalom és a jó sofőr persze legyen velünk ilyenkor!

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Kereshetünk idegenvezetőt páldául egy helyi utazási irodában. Ajánlataikat  kirándulásokra, programokra és egyéb szálláshelyekre, mint például privát szobák (magánszállás) és apartmanok, érdemes lehet egy tekintést vetni. Étterem és síelés ajánlók, itt sok a lehetőség: www.lovevda.it, turisztikai régiós portál.

Aosta hőmérsékletek, időjárás és előrejelzések: weather.weatherbug.com/Italy/Aosta-weather.html.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.