Pécs szállás és látnivaló ajánló vélemény fórum tippek

Pécs látnivalói, nevezetesség és szállás ajánló

Minden gazdasági és szociális probléma ellenére egyik kedvenc magyar városom, ami a környékbeli kertészek, gyümölcsészek és borászok érdeme is. A mediterrán vidámság itt a génekben él. Mivel végül nem költöztem ide 2015-ben, így maradt az egyik kedvenc kirándulóhelyem, ahová 1-2 éjre, vagy egy hosszú hétvégére barátokkal, családdal, párban vagy egyedül egyaránt bátran elindulhatunk.

Út a mediterrán hangulatok magyar városába. Egyre több szálláshely az egészen olcsó 2500-3000 Ft/fő/éj (diákszálló, kollégium) az előkelő 4 csillagos prémium hotelekig (új szobák, kiváló szolgáltatások): Pécs hotel, panzió és turista hostel árak, akciók ITT. Kis csoportoknak és egyéni utazóknak kedvező napi és csomag ajánlat árak összegyűjtve. Pécsi szállodák, vendég értékelések, fórum vélemények a leírások és képek mellett.

Csodás volt 2016. augusztus 13.-án újra itt lenni, és itt pont nem esett az eső, Pécs látnivalói lenyűgözőek, a III. Pécs-Pogány Repülőtéri Éjszakai Félmaraton jól sikerült, utólag is köszönet a szervezőknek érte. A résztvevők száma és az eredmények is magukért beszélnek. Sokan több száz kilométert utaztak az élményért, mások az éremért (I.-II.-III. helyezettek). 2017-es verseny weboldala: ITT.

A pécsi szálláshely árak kategóriánként – 1-2-3-4 csillagos, egyetemi kollégium, szállodák, panziók és apartmanok: Pécs összes foglalható szállás, ajánlatok ITT, díjmentes azonnali visszaigazolás minden tudnivalóval és elérhetőségekkel. Hotel, panzió, kis wellness szálloda, konyhás apartmanok ajánlata együtt. Díjmentes foglalás azonnali visszaigazolással, a közvetlen elérhetőségekkel és minden tudnivalóval. Keress konkrét dátumra!

Olcsó turista, Egyetemi kollégium téli és nyári vendégszoba

Pécsi Tudoányegyetem – Laterum kollégium
Címe: 7624, Pécs Hajnóczy u. 37-39. (bejárat hátulról, a hotellel ellentétes oldalon, recepció az első emeleten) Telefon: 72/252-882, nyáron kiváló volt, saját fürdővel és wc-vel, nagy hűtővel kaptunk szobát, 25000 Ft/fő/éj, a helyi idegenforgalmi adó 400 Ft/éjszaka/vendég.

Joker Hostel ITT (jól felszerelt közös konyha, párszáz méterre vasútállomás, élelmiszer üzlet, kétágyas, háromágyas, négyágyas családi és turista-szálló kiadó szoba/ágyak, 2014.-től)

Nap Hostel (turista-, diákszálló)

RIZO VENDÉGSZOBÁK
Összes férőhely:  6

Anett Magánszállás
Összes férőhely:  6

Marci villa
Összes férőhely: 12 fő.

Komplett lista – Hotelek –  Panziók – Apartmanok (kiadó szoba és privát lakás konyha használattal) – Vendégházak – Diákszállások / Hostelek – Magánszállások minden ágya:
Pótágyakkal együtt értendő maximális férőhelyek általában. Az árajánlatokat tájékoztató jelleggel megtaláljuk az interneten. 3000-15000 Ft között voltak ezek jellemzően (per szoba/éj), olykor még olcsóbban a nagy verseny miatt.

König Hotel***
Összes férőhely fő:  59

Diána Hotel  ***
Összes férőhely:  42

Hotel*** Laterum Pécs
Összes férőhely:  96

Hotel Aranyhajó Fogadó ***
Összes férőhely:  40

Főnix Hotel **
Összes férőhely:  35

Hotel Makár Sport & Wellness****
Összes férőhely:  150

Hotel Arkadia ***
Összes férőhely:  53

Hotel Millennium****
Összes férőhely:  75

Barbakán Hotel***
Összes férőhely:  40

Art & Fit Hotel Kikelet Pécs****

Ágoston Hotel***
Összes férőhely:  40

Hotel Central***

Angelica Apartman  Panzió Pécs
Összes férőhely:  8

Familia Apartman Panzió
Összes férőhely:  14

Fórum Szálló Panzió Pécs
Összes férőhely:  31

Szamárkút Panzió
Összes férőhely:  26

Bagolyvár Fogadó
Összes férőhely:  50

Valcsics Villa Panzió
Összes férőhely:  25

Szinbád Panzió és Étterem
Összes férőhely:  72

Tortyogó Étterem és Panzió
Összes férőhely:  46

Hársfa Fogadó***
Összes férőhely:  50

Éva Panzió

Napraforgó Wellness Ház és Panzió
Összes férőhely:  20

Bánusz Tanya – G&G Panzió és Étterem

A Mecsek Gyöngye Apartmanház
Összes férőhely:  8

Gyimesi Apartman
Összes férőhely:  4

Kamilla Apartman

Batvölgyi vendégház
Összes férőhely:  14

Donátus Vendégház
Összes férőhely:  10

Kolping Vendégház
Összes férőhely:  50

Sárvári Vendégház
Összes férőhely:  19

Marton Melinda Vendégház
Összes férőhely:  10

Andrea-Mónika Vendégház – Harkány
Összes férőhely:  21

Pécs 3. posta vendégszoba
Összes férőhely:  13

ANK Középiskolai Kollégium

Környéke, közeli települések szállás ajánlóval, falvak és városok: Orfű 8.5 km 1, Harkány 26.2 km 16, Villánykövesd 26.8 km 2, Villány 29.3 km 4, Bonyhád 33.4 km 1, Szigetvár 33.6 km 1, Dombóvár 34.6 km 2, Mohács 36.1 km 1, Szálka 38.0 km 1, Zomba 43.6 km 1, Kaposvár 45.9 km 3 és Karanac 50.0 km 1. Továbbá: Magyarhertelend, Kővágószőlős, Cserkút, Sikonda, Abaliget, Kővágótöttös, Kozármisleny, Pellérd, Pogány, Hosszúhétény-Szőlőhegy és Áta.

Közeli nemzetközi repülőtér távolsága légvonalban a központtól: Osijek (OSI) 81.8 km (Horvátország) – Eszék.

Pécs méltán rászolgált elnevezésére, nem klímája, sokkal inkább nyüzsgő társasági élete miatt. Mivel egyetemi város, a Pécsi Tudomány Egyetemen tanuló harmincötezer fiatalnak köszönhetően pezsgő élet várja a látogatókat éjjel-nappal. Nyáron egymást érik a fesztiválok, de a hidegebb időszakokban sem lehet üresen álló utcákat, szórakozóhelyeket találni a városban. Itt alkotott Weöres Sándor, Janus Pannonius, Csorba Győző. Amerigo Tot, Csontváry, Vasarely műveit állandó kiállításokon csodálhatják meg a kultúra kedvelői. Ezen kiállítások mellett műemlékei, a világörökség részévé nyilvánított török kori épületei számos érdekességgel szolgálnak.

2010-ben Pécs Európa egyik kulturális fővárosa volt (Essen és Isztambul mellett). Evés, étkezés magas fokon és jó török kapcsolatok, itt mindkettő megvan :).

Pécs a Délnyugat -Dunántúlon, a Dunántúli-dombság részét képező Mecsek hegység déli részénél, a horvát határ közelében elhelyezkedő, 170 ezer főt számláló település. Baranya megye központja.

Megközelíthető Budapest irányából a 6-os, Kaposvárról a 66-os, Mohács irányából az 57-es, Drávaszabolcs felől az 58-as számú főútvonalakon. Vasúthálózatát igénybe véve a szomszédos megyeszékhelyek (Kaposvár és Szekszárd) kivételével az ország minden pontjáról elérhető.

Régészek által feltárt leletekből kiderült, hogy a mecseki mélyvölgyi barlang és környéke már 60-80 ezer évvel ezelőtt lakott volt. Pécset Sopianae néven alapították a rómaiak a Kr. u. I. században. Ekkor a Dunántúl a Római Birodalom Pannónia provinciája volt. Neve a kelta sop: mocsár szóból ered, amely a feltételezések szerint Pécs helyén álló római kori város mocsaras vidéken való elhelyezkedése miatt kapta ezt az elnevezést. A középkorban fontos egyházi központ volt. Pécs nevét Pechyut (pécsi út) néven először 1235-ben említették írásos formában. A török hódoltság idején többször elpusztult, majd újjáépült a város. Igazi török jellegét elvesztette, de számtalan megmaradt, felújított épület ma hűen tükrözi egykori Isztambulhoz hasonlított felépítését.

Pécsett napjainkban 250-nél több műemlék látható, szinte lehetetlen lenne mindet felsorolni, illetve végigjárni, így a teljesség igénye nélkül kiemelünk közülük néhány nagyobb jelentőséggel bíró épületet, amit mindenképp érdemes megnézni a városba látogatóknak.
Ferhád pasa dzsámija, Gázi Kászim pasa dzsámija, Pécsi zsinagóga, Székesegyház, püspöki nyári palota romjai, Barbakán, Ókeresztény mauzóleum, Korsós sírkamra, Zsolnay-múzeum, Pécsi Tudományegyetem

Ókeresztény mauzóleum:
Sírkamra, amely felett magasba hajdan emelkedő keskeny sírépítményt emeltek. Erről a ma látható maradványok tanúskodnak. Freskókkal díszített sírkamrák, festményekkel tarkított falak, amelyek Ádámot és Évát, és az oroszlánverembe vetett Dánielt a két oroszlánnal ábrázolják.

Zsinagóga:
1865- 69 között épült romantikus stílusban Kauser Lipót és Gerster Károly tervei alapján. 1905-ben bővítették ki Baumhorn Lipót tervei alapján. Díszes belsőtere rengeteg látnivalót rejt magában .Különleges kidolgozású óra, mózesi kettős kőtábla, orgona, fából készült padsor, mely 448 férfi számára készítettek, faragott karzat melyen 476 nő számára biztosít férőhelyet. Ezek csak kis töredékei annak a látványnak, amely az épületbe lépve várja a látogatókat.

Pécsi Tudományegyetem:
1367-ben I. Lajos király alapította. Ez volt az ország első egyeteme. A századfordulón már több mint 800 diák tanult az intézményben. A történelmi viszontagságok miatt sokáig nem működött, az egyetemi képzés 1923-ban indult újra a pozsonyi egyetem Pécsre helyezésekor. Mára harmincötezer tanulója lett, 4%-uk külföldi. Az ország egyik legnagyobb egyeteme10 karával. Akik felsőoktatásban terveznek tovább tanulni, minden területen megtalálják itt az érdeklődésüknek megfelelő szakot.

Gázi Kászim pasa dzsámija:
A XVI. század második felében épült a középkori Szt. Bertalan templom falaira, és annak tégláinak felhasználásával. Hazánk legnagyobb máig álló, és templomként használt török kori épülete. Ma Belvárosi plébániatemplomnak ad otthont. A XVIII -XX -ik században jelentős átalakításon esett át, mikor hozzátoldottak és lebontották mináréját. Jellegzetességei, mint a szószék, az imafülke és a nők karzata sajnos mára elpusztultak, de mai felújított képük, és a megmaradt belső díszítés, a török kutak még bepillantást engednek a török időkbe.

Barbakán:
Ez az építmény valójában egy kaputorony, amely az egykori városfal egyetlen ma álló kőbástyája. Kinizsi Pál javaslatára emeltetett a XV. században, az egyre komolyabban fenyegető török veszély kivédése érdekében. Tetejére felsétálva gyönyörű, és teljes kilátást nyújt a belvárosra.

Székesegyház:
IV. század végén kezdték építeni az altemplomot, melyet a VIII-IX. században kibővítettek. Mai öthajós külsejét 1891-ben alakították ki. Gyönyörű freskók, fafaragások díszítik. Itt került kialakításra a kincstár. Hazánk egyik legnagyobb jelentőséggel bíró reneszánsz emléke, a vörös-márvány pasztfórium itt a Corpus Christi- kápolnában található.
Pasztfórium: a szentély belső falához épített szentségházat nevezik így.

Zsolnay-múzeum:
A Zsolnay család munkái, valamint életükből berendezett emlékszoba látható itt kiegészülve az egykor a gyárban dolgozó külföldi és magyar mesterek munkáival, porcelánkülönlegességeivel.

Pécs és környéke a könnyed ugyanakkor mégis aktív és természetközeli kikapcsolódásra vágyóknak tartogat programot. A várostól alig 2 kilométerre található a Mecsextrém ökoturisztikai élménypark, mely aktív kikapcsolódást kínál. Kipróbálható itt többek közt erdei bob, mászófal, kétnyomú kötélpiramis, gokart, lovaglás és tiroli csúszópálya.

Akik friss levegőre, túrázásra, kirándulásra vágynak, azok számára csupán egy hátizsák szükséges, és már indulhatnak felfedezni a Mecsek hegység szépségeit. Felsétálhatnak például a tévétoronyba, megcsodálhatják csodálatos látványt nyújtó panorámáját, de ha már arra járnak, ne hagyják ki a szintén a közelben lévő állatkertet sem.

Tehát Pécs mindenkinek élménnyel szolgál, legyen fiatal, idős, könnyed kikapcsolódást kereső, vagy komolyabb, kulturális programokat előnyben részesítő.

A szállásfoglalás idén még könnyebb volt, de jövőre sok teltházas nap várható, amikor jó előre érdemes foglalni. Kis panziók még fognak nyitni a közeljövőben, és a kiadó vendégszobák száma szaporodik várhatóan.

Szállás-, szállodakereső: Pécs szálláshelyek, garantáltan napi árak összegyűjtve egy helyen ITT. Panzió, apartman és szálloda kínálat.

Termékeny és boldog férfi emberek hada várt az ünnepnapon. A nők itt stresszesebbek a világ átlagánál, úgy láttam, állják a sarat, ilyen az élet. Fotó, kirándulás élménybeszámoló itt alul:

Pécsett

Pécs zoomolható térképe + műholdképek a GoogleMaps-tól:
[geo_mashup_map]

Időjárási adatok, hőmérséklet, szél stb. előrejelzés: www.met.hu/omsz.php?almenu_id=weather&pid=elorejelzes&mpx=0&pri=0&stt=Pecs.

Pécs

Ez volt a szálláshely ajánló blog fórum bejegyzés, és látnivalók Pécs: szálloda és kis hotel. Pécsi utazási célok mindenkinek. Kellemes éghajlat (időjárás), térkép és programok, intézmények.

2 thoughts on “Pécs szállás és látnivaló ajánló vélemény fórum tippek

  1. Műszaki Szív Szerelem Szerző

    Korábbi, minőségben előrébb járó Pécs környéke image film, troll kommentek nélkül. A lényeg ugyanaz, Magyarország csodálatos, érdemes benne, rajta dolgozni: https://youtu.be/9TtWj6250vI . Együtt alakítani a teret csapatban, összetartó családban, jó közösségekben.

    Fürdő, termálfürdő, uszoda, természetes és mesterséges tó standdal is van elég. Mondjam még?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.