Nagy-Antillák szigetei, látnivalói

A Nagy-Antillák szigetein mesés helyeket, izgalmas látnivalókat kereshetünk fel.

Nézzük sorban a legjobbak közül néhányat!

kék és zöld

Junkanoo : Karibi karnevál Nassauban, a Bahamákon, New Providence. Kora reggel, nagy hangzavarral indul a gyönyörű jelmezes program.

Havanna óvárosa: Fantasztikus történelmi épületek, sok nosztalgikus érzést felhozó hely, ezzel Kuba mindenképpen hozzájárul a világ sokszínű kultúrájához.

Karnevál Santiago de Cuba: júliusban mindig hatalmas, véget nem érő parti, mulatság veszi kezdetét, nyüzsög a város népe és a sok vendég.

Reef Grill: a Kajmán-szigeteken, vérpezsdítő zene, remek hely találkozókra, elegáns.

Kék-hegység: Jamaica Kék-hegységében terem az ország legjobb kávéja.

Port Royal: halászfalu Jamaicában, amelyet zord erődítmény vesz körül, állítólag korábban, régen a világ legbűnösebb városa volt.

Altos de Chavón
Falu a Dominikai Köztársaságban, amelyet a spanyol gyarmatosítás korának megfelelően építettek újjá, ma művészek és galériák otthona.

Los Haitises: itt csónakokkal kelhetünk át a híres dominikai mongrovemocsarakon.

Zona Colonial: Az Újvilág kapuja: a spanyolok Santo Domingóból hódították meg a középső és a déli részét Amerikának.

Isla Cabritos
A Dominikai Köztársaságban Lago Enriquillo kis szigete egy ritka krokodilfaja hazája.

Ruta Panorámica – Panoráma út
A hegyi út keresztül halad Puerto Ricon, nagy kalandos, kacskaringós utazási lehetőség.

Tibes Indian Ceremonial Park
Feltárul Puerto Rico múltja: egy stadion méretű téren a prekolumbián időkben valószínűleg emberáldozatot mutattak be.

Fekete folyó, hajózás: Jamaica leghosszabb folyója, a nagy mocsáron hajókázhatunk, a világ utolsó szabadon élő aligátorai itt lehetnek, sok természeti érték és különlegesség ugorhat a szemünk elé akár váratlanul is itt.

El Yunkue esőerdő
Puerto Rico utolsó megmaradt ilyen eredje nemzeti park lett, a turista ösvényeken tudjuk felfedezni az itteni sokrétű szépséget.

Hope Town
Rózsaszínű homlokzatok és trópusi kertek, világítótorony, kikötő és strand: ez a Bahamák legszebb városa.
A Nagy-Antillák méltán híresek. Napfény, színpompa, életöröm, mégis sok ellentét jellemzi az itteni szigeteket. Meseszép tájak, strandok, pálmafák, kiegyensúlyozottan meleg éghajlat, néha egy-egy hűsítőbb szél (passzát). A kihunyt tűzhányók (vulkánok) után maradt hegyek oldalán dús trópusi növényzet, egészében egy erőtől duzzadó fürdőzésre csábító csodavilág ez. Néhány elsüllyedt hajóról eszünkbe juthatnak a kalóz idők. Ma inkább búvárok csónakjai, vitorlások és nagy motoros hajók szelik itt a vizeket.

Vannak itt szerényebb vendégházak, és kisebb és nagyobb szállodák is minden igényre a legelőkelőbb szintekig. Külön helyük van a szörfösöknek, a szórakozást kedvelőknek vagy a látnivalókat keresőnek. A hotelek nagy része a tengerparton található.

A legtöbben teljes üdülési csomaggal érkeznek, ami repülőjegyet és szállást együtt jelent. Sőt, egyre inkább terjed az all-inclusive (reggeli, ebéd, vacsora és ‘olcsó italok’ egész nap) irányzat, ami nagy mennyiségű alkoholt és túlzott étel fogyasztást is jelent sokak számára. Ennél jobb persze egy önellátó apartmant keresni, ahová rendelünk finomságokat és alapanyagokat, így a béke és a finom romantika is velünk lehet egy nászúton.

Itt élő népcsoportok afrikai rabszolgák, európai bevándorlók, kínai, indiai és arab munkások utódai. Politikai határok akadnak, de vallási és kulturális tekintetben nagy a változatosság.

Fehér homokos tengerpartok, cukornád és esőerdők. Hol is van ez együtt?

Kuba, mely területe 114 524 km2, mégis oly nagy és csodás terület.

Antillák térképe és a környéke országai:
Antillák térképe, országk és zászlóik kicsiben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.