Muravidék nevezetességei és szállások keresése

Muravidék

Szlovénia északkeleti része régóta vegyes lakosságú terület. Zala megye részeként sokáig Magyarországhoz tartozott. Szlovénül Prekmurje, éghajlatilag, élővilágilag nagyon hasonlít a dél-dunántúli területekre. A Mura folyó, az országhatár. A vendek is laktak itt a szlovének és a magyarok mellett mint kis nemzetiség. A vendek nyelve hasonlít a szlovénhoz, ma leginkább sajátos nyelvjárást beszélő csoportnak tekintik őket, a szívük mélyén ők ennél többet éreznek. Vegyes házasságok is köttetnek itt, szlovénül és magyarul folyékonyan beszélő lelkeket ajándékozva a gyéren lakott határ melletti falvaknak az Őrség erdős részeitől Lendva városáig.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Muravidék (Prekmurje) szállások, minden ajánlat ITT. A város és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni.

Folyamatosan formálódik, egészen biztos, hogy van lehetőség a kultúrák, az élet fejlesztésére a határon innen és túl. A nagyobb városok fesztivál programjait érdemes áprilistól figyelni. Ötletes programokkal és finom helyi ízekkel kényeztetnek, ez egészen bizonyos.

Települések szállás ajánlóval: Moravske Toplice (Alsómarác + Noršinci), Ljutomer, Muraszombat, Radenci, Banovci, Veržej, Lendva, Sal, Nagypalina, Križevci pri Ljutomeru, Moravci v Slovenskih Goricah és Szarvaslak. Videó, képek a fő turisztikai központról, fürdő, hotel, wellness és kirándulóhely:
Fotó ízelítő:

A lendvai dombvidék, borvidék különleges hely a mai napig, Lendva terülerén az ősi időkben is állt már egy vár. Kelta nevén Halicanum egy fontos kereskedelmi útvonal része volt, a híres borostyánút (vagy borostyánkőút), jóval az időszámítás kezdete előtt, nemrég egy három országra rátekintő kilátóval bővült szolgáltatás kínálata. Egy-egy kisebb falu kiadó szobáit szinte csak személyesen érhetjük el, annyira nem hirdetik magukat.

A területet többször feldúlták, sok híres hadvezér megfordult itt, nem feltétlen a helyiek nagy örömére. Az Árpád-házi királyok idején fontos végvár volt itt, illetve több kis erődítmény.

Alsólendva újabb turisztikai nevezetessége a közeli gyógyfürdő. Itt is a kőolaj után kutatva bukkantak rá, ahogy ahogy Zala megyében is. A strand, élményfürdő és uszoda egyben egy komoly komplexum. A szállodákkal együtt üdülőparadicsomnak is nevezhető a maga méreteiben, gyógyászati programjait sokan igénylik. Egyedi paraffinos termálvize van. Télen-nyáron 1649 m² vagy azóta még nagyobb vízfelület várja a felfrissülni és gyógyulni vágyókat.

Muraszombattól (Murska Sobota) 6 km-re találjuk Mártonhely települését, északi irányban. Freskóval ékesített, eredetileg gótikus stílusban épített temploma szívmelengető hely. Mártonhely mellett található Moravci vagy Moravske Toplice, mely gyógyfürdőjéről híres. Kevés a magyar, pedig akadnak jó, akciós üdülési ajánlataik online: www.sava-hotels-resorts.com/en/moravske-toplice/.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók egyre jobb minőségben érhetőek el az interneten.

Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése másodpercek alatt: Muravidék, Prekmurje szállások minden ajánlata itt. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból.

Gólyák, tökkel tele ültetett földek, kis erdők, apró kápolnák. Kerékpáros túrákra, a természet és a kisváros élet felfedezésére egyaránt jó terület. Lásd pl., fotó ízelítő és angol leírás, szlovénia régióinak ismertetése: slovenia.si/this-is-slovenia/slovenian-regions/.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük