Murska Sobota, Muraszombat szállások és nevezetességei

Murska Sobota, magyarul Muraszombat

Ez itt egy központ, a Muravidék legnépesebb települése. Egészen sok magyarul beszélő embert találhatunk, akik most boldog szlovének. A kistérség teljes, 64.4 km²-es területén 2019-ben 18730 fő volt az állandó lakossága, települések: Murska Sobota (14.5 km² – 11113 fő), Rakičan, Bakovci, Černelavci, Krog, Pušča, Veščica, Kupšinci, Satahovci, Nemčavci, Polana és Markišavci.

Szállás ajánlatok keresése és összehasonlítása gyorsan egyénileg: Muraszombat szállások, minden ajánlat ITT. A város és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni.

Fontos megjegyezni, hogy németül Olsnitz, hiszen itt sokféle nép keveredett az elmúlt évszázadokban. A kellemes éghajlat, a változatos időjárás, átmenő hadjáratok és kereskedő utak miatt nem unatkozhattak az itt élők. A trianoni békeszerződésig Vas vármegye Muraszombati járásának székhelye volt. A járáshoz 114 kisközség tartozott 91 606 katasztrális hold területtel, lakosainak teljes száma 44 986 volt.

Muraszombat is kisebb dombok között közelíthető meg, ez a vidék jellegzetessége. A mezőgazdaság aktív, reméljük a talajkímélő (regeneráló) tudás itt is elterjed, és akkor jó minőségű táplálék kerül az asztalokra a kiváló adottságokkal rendelkező területről még sokáig. Madarakban is gazdag az élővilág.

A helyi múzeumban sokat megtudhatunk, néprajzi és történeti tárlat, a sajátos kultúra mindenképpen megéri a látogatást.

Fő látnivalók még a kastély és a plébániatemplom (14. századi gótikus).

Összes ár, szálláshelyek listájával: Muraszombat hotel, szállások: apartmanok ITT kereshetően – az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszerekből, foglalható szálloda lista.

Közeli települések, környéke szállás ajánlóval online: Martjanci 1, Moravske Toplice 34, Veržej 3, Radenci 3, Banovci 2, Križevci pri Ljutomeru 1, Ljutomer 5, Velika Polana 1, Rogašovci 1, Cerkvenjak 1, Benedikt v Slovenskih Goricah 2 és Ivanjkovci 1.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, Szlovéniában kiváló minőségben, Murska Sobota – Muraszombat.

A Graz repülőtér (GRZ – Ausztria) 66,4 km távolságra található a központtól légvonalban.

Budapest és Murska Sobota – Muraszombat távolsága kb. 289 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával. Az utazási idő kb. 2 óra 42 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (autópályán kívül) haladva egy napon belül elérjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.