Munkásszálló, olcsó kiadó ágyak, lakás és hotel Budapest

Munkásszálló Budapesten hol van?

2020-ban még olcsóbb lett Budapesten éjszakázni, ami a hihetetlen az egészben, hogy munkásszálló áron is ki lehetett bérelni 70 nm-es luxus lakást márciustól. Kattints a munkásszállás és olcsó de igényes turista szálló árakért a következő piros linkre, és keress egy konkrét dátumra, utána ár szerint rendezhető a lista: Minden budapesti szállás, a legolcsóbbak lista itt. Fotók és vendég értékelések gyorsan a piros linkre kattintva, azt megnyitva kereshetőek. Gyakran sok főre, nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online kereső kínál szobákat jó feltételekkel egész évben. Biztonságos, védett, recepció és bejárat bekamerázott szinte minden helyen.

Térképen keresve:

Booking.com

Ma az igényeseknek a legtöbb kerületben az Airbnb stílus kiadó privát szoba/lakás a legjobb, vagy az olcsó hostel ágy kiváló helyen.

Szálláslehetőségek áttekintése alább részletesen a legolcsóbbtól a jó minőségig. Szállás leírások, és több konkrét hely azonnal, díjmentesen foglalható ajánlatai: Olcsó és tiszta 1-2 csillagos belvárosi apartman, hotel, szálló keresés/foglalás gyorsan ITT. Korábban konkrétan a Gerand Hotel Touring mellett sok más ilyen olcsó helyeket szintén találunk a kereséshez Budapestet beírva és utána dátumokat választva.

Keress rá itt gyorsan, és ár szerint állítsd növekvő sorrendbe a lehetőségeket. Ne telefonálj előre! Felesleges. Budapest, a fővárosunk halad az idővel, automatikus online foglalási rendszerek működnek. Bécs után Budapesten is van már olyan szállás, ahol nincs recepciós/portás, a telefonoddal tudod az ajtókat nyitni, miután elküldted a foglalást (fizettél).

Érdemes a tömeges szállókat, kollégiumokat, ágyakat és az alacsony kategóriás szállodákat gyorsan áttekinteni, összehasonlítani, közben az étvágyunk és ízlésünk javul. Most van sok jól fizető munka, bőség zavara egész évben, értünk versenyeznek a cégek és a munkaközvetítők. Ha a szálláson spórolunk, akkor szarul fogjuk érezni magunkat. Tanuljunk meg a vállalkozónál jó órabért kialkudni. Már vidéken se mozdul meg senki napi 12500 Ft alatt, bizony, a távoli határszélen sem, ha egy kőművesnek 25 ezer forint alatti ajánlatot tesz a fővállalkozó, akkor még egy elköszönést se kap. Budapesten elképzelni se tudom, hogy valaki 14000 Ft-ot ne tudna kialkudni, ha képes tényleg figyelmesen és/vagy folyamatosan dolgozni. Aki kételkedik, annak említsük meg, hogy Ausztriában a kezdő segédmunkás órabér 11,41 euró körül van 2018-tól (3000 Ft környéke, az adókat is a szállást levonva is marad 40-50 euró naponta zsebben). Vedd észre! Ez nem Borsod megye mélye vagy Bulgária!

A foglalás után kapod meg a telefonszámot.

A koszos fekhelyek hirdetését, népszerűsítését átugrom, mivel láttam, hogy Barcelonában milyen helyen szállnak meg az építkezések segéd- és szakmunkás csapatai, az ár a 2000-2800 Ft-os akciós Hostel (turista, diákszállás) ágyakat foglalják a belvárosban, ez lett a legnépszerűbb szálláshely típus 2010-től kezdve, szépen lefürödve, 2-3 órát este a városi zsongásban körülnézve a következő napon a munka jól megy. Vagy másnaposan szenvedjük végig a melót, de legalább előtte ott voltunk a legnépszerűbb teltházas romkocsmákban. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11 és 12 ágyas budapesti lehetőségek keresése, maximum 18 ágyas, annak is megvan a maga ‘feeling‘-ja, ahogy szokták mondani. Régen az volt a trend, hogy a rövid időre érkezők az 1100-1600 Ft-os igénytelen munkás-szálló szellemtanyán a IX. kerületben illetve a Déli pályaudvar környéki konténerekben éltek túl 2007-ben.

Az árra kell kattintani, és utána a dátumot is beállítva egyből foglalhatóak is a legolcsóbb helyek. A Caterina Hostel-nél még főszezonban, Húsvétkor is 2-3-4 ezer/fő/éj árak (közös fürdős kollégiumi, diákszállás típus), jó belvárosi elhelyezkedés, kis és nagy csoportoknak (kedvezmények), céges brigádoknak jó választás, ingyenes Wi-Fi-internet kapcsolat is van. Belvárosban az V., VI., VII., VIII., IX., XIII., I., II. kerületekben, illetve a többi kerületben: III., IV., X., XI., XII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII. és XIII kerületi szállások. Látványosságok, nevezetességek és nagy intézmények közelébe is külön szűkíthető tovább a lista. Terézváros Budapest VI. kerülete. Erzsébetváros Budapest VII. kerülete, Józsefváros Budapest VIII. kerülete, Angyalföld és Újlipótváros Budapest XIII. kerülete, Ferencváros Budapest IX. kerületének része. Budavár Budapest I. kerülete Budapest II. kerületében van Rózsadomb. Zugló, Kiszugló, Herminamező Budapest XIV. kerülete. Óbuda Budapest III. kerülete, a Hegyvidék Budapest XII. és második kerülete elsősorban.
Pesterzsébet Budapest XX. kerülete, Kőbánya Budapest X. kerülete. Rákospalota Budapest XV. kerülete, és Árpádföld – Mátyásföld Budapest XVI. kerülete.

Romkocsmák közelében, diszkók vagy szórakozóhelyek mellett közvetlenül is találunk olcsó ágyakat.

Hotel Luna Budapest 11. kerület, igényes panzió

3-4-5-6-8-10-12-20 fő esetén érdemes a munkás mellett kis szállodákat, apartmanok is figyelembe venni (kiadó lakások, magánszállás), július és augusztusban szintén nagyon olcsóak több éjszakás tartózkodás esetén.

Egyszerű szálló helyett egy szálloda a filmekből ismert luxus szinten? Egyik esetben a fekvőhely szolgáltatás és mosdási lehetőség, a másiknál privát wc/zuhanyzó is lehet, és még a biztonság, tisztaság sokkal jobb. Szezonon kívül vagy könyvtár olvasóterem-üres periódusban a hotelek árai sokszor leesnek kb. 19 eurora, ami kb. 5000 Ft/éjszaka egy egyágyas szobára. A kétágyas szoba ára ~6750 Ft ilyenkor. Egy hostel emeletes-ágyas elhelyezés ára egészen 2200 Ft-ig esett 2011-ben, és azóta egészen 2018-ig sok ilyet találtunk.

olcsó munkásszálló budapest

Híresen olcsó még a Dominik Panzió, a Hotel Chesscom, az Attila, a Carmen, a Büro, Korda Villa és Timon stb. Node télen last minute ajánlatban olyan szép belvárosi hotelek adnak 6-7ezer Ft-os reggelis árat, ahol szebb időkről álmodó munkás szája biztosan tátva marad. Ilyet láttam, amikor a vidéki festő-mázolóinkat elszállásoltuk, alig mertek a bútorokhoz vagy a fürdőszobában bármihez hozzáérni. Néhány panzióban 8ezer Ft körül kaphatunk egy szép szobát reggeli nélkül (pl. Zuglóban is), ami nagyon jónak számít a fővárosban.

Így meg kell említeni a Hotel Papillon, a Thomas és a Romantik hotel/panzió nevét is a Judit Apartman Ház és a budai Fabius panzió, vagy a Szőnyi hotel 4 fős családi szobája mellett.

Valódi olcsó, normál, vagy éppen kőkeményen leélt munkás szállók még Budapesten:
– Maglódi Úti Munkás és Ifjúsági szálló
– Vasvári munkásszálősló (1112 Budapest, XI. ker. Repülőtéri út 6. 7-épület)
– Vándor, Munkavállalói motel (1222, Gyár utca 15.)
– Gyálon, Soroksáron és még távolabb is találunk ilyen jellegű olcsó szálláshelyeket, az emberek leleményesek, és üres ingatlanokat egy-egy helyen így tettek önfenntartóvá, vagy 1-2 embernek így lett megélhetése is a vendéglátásnak ezen módjából.
A hotelekben kell idegenforgalmi adót fizetni általában, céges/számlás vendégek esetén ezt nem kellett korábban megfizetni, áfa visszaigényelhető, költség elszámolható stb. stb.

Sőt a hőskorban a nettó+áfa+idegenforgalmi adó kiírást is megengedték maguknak az ügyes panziósok.

Munkásszálló: Kulturált, komfortos a XXII.-ker.-ben: www.munkashotel.com – Nagytétény. Címe: 1225 Budapest, Nagytétényi út 311., telefonszáma: . Nyitvatartás egész évben, non-stop.

A Lágymányosi híd lábánál munkások, melósok részére a másik ingatlan elkelt.

Így hirdeti magát egy hely, egy igazi munkásszállás. Hát ismerve a helyet, teljesen igaz a történet, de valójában nem nagyon érdemes ilyen hirdetéseket feladni. Olyan olcsó a szállás, hogy 200 Ft-t ér maximum egy így szerzett vendég, amit valószínűleg más humán terjesztési csatornákon is elérne a tulajdonos. Na jó, bevallom én keltettem fel az érdeklődésüket, így szerencsés esetben olyan webmarketingesbe akadtak, aki olcsón és jól dolgozik. Itt nem a sebesség a lényeg, egy hosszútávú üzlet a munkás szállás, mert ritkán van felújítás, és rengeteg a visszatérő vendég.

A 8. (VIII.) kerületben sok akciós internetes ajánlattal több szálloda vár, korábban a Glória Hotel, ingyenes parkolási lehetőséggel az utcán, csendes utca, közelben étterem és metró állomás. Manapság már ide is sok külföldi turista érkezik, így a távolabbi kis panziókba kerülnek a legkevesebbet fizető dolgozó emberek.

A 11. kerületben még Hotel Luna a minőségi kategóriában volt figyelemre méltó. Újbuda területén közben a Shantee House olcsósága lett figyelemreméltó, és a Hotel Berlin 3***, ami a modern munkásszállós érzést adja.

Állás, munka ajánlatok keresése Budapesten: allas.jofogas.hu/budapest/allasajanlatok-allaskereses.

23 thoughts on “Munkásszálló, olcsó kiadó ágyak, lakás és hotel Budapest

 1. Lőrinc Incest Kft.

  Kedves Mindenki aki minőségi szállást hosszú távra keres!
  Budapesten 18. kerületében Kispest és Lőrinc határán jó tömegközlekedéssel, korszerű kialakítású (mennyezet fűtés-hűtés korszerű főző konyha, vizes blokkok, korlátlan WIFI) 2, 3 fős szobák, illetve korlátolt számban 1 személyes szállás lehetőség lesz.
  Érdeklődni lehet: 295-1352 telefonszámon munkaidőben 9-15 óra között, illetve emailen lorincszallo@gmail.com

 2. Papp Edit

  A VII,kerületben van kiadó nagy szobás étkezős lakás, a Damjanich utcában központi helyen. 140 ezer/ rezsi. Le kell alkudni a tulajdonossal, jobb mint üresen állni hagyni.
  Nem mellesleg több tízezer budapesti lakás üresen áll 20-40 éve, a lakosság csökkenési adatokból, a rengeteg újépítésű lakás adataiból ez kiolvasható, mégse történt előrelépés a szociális bérlakások terén. Most a vidék felé indultak meg sokan, de még nem érezhető a leszakadó régiókban a tömeges szétvándorlás. Munkahely nincs, de legalább az időben kapcsolók tudnak kertészkedni és kisállat tartást gyakorolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.