MSC Cruises óceánjáró hajó

Pár éve az MSC Corciere a földközi-tengeri körutazások piacvezetője. A vállalat védjegyévé a fedélzeten nyújtott legjobb minőségű olasz kiszolgálás vált, a társaság mára 36 irodával büszkélkedhetnek világszerte.

Hála a társaság nagyra törő flottabővítési tervének, ma az MSC Crociere rendelkezik a világ legmodernebb hajóflottájával, a vízi járművek átlagéletkora 5 év. Flottájukat jelenleg 9 hajóval működtetik, további kettő, az MSC Splendida és az MSC Magnifica átépítés alatt van. A társaság megközelítőleg évi 800 ezer utast szállít. 2011-re pedig elindítják 11 hajóból álló flottjukat is, annak reményében, hogy így az 1,2 milliós tervezett vendégsereget is ki tudják szolgálni majd.

Az első két új hajú, mely 2003-ban és 2004-ben került a flottába, a rekord sebességgel épült MSC Lirica és MSC Opera. Mindkét hajó 60 ezer tonnát nyom és 2000 utast szolgál ki fedélzetén. 2004-ben a fejlesztések tovább folytatódtak, hamarosan az azonos paraméterekkel bíró MSC Sinfonia és az MSC Armonia is csatlakozhatott a flottához. A simavonalú hajókat további 6 újgenerációs modell követte. Megszülettek a társaság „Musica Class” fantázianévre hallgató tengerjárói is, 2006-ban az MSC Musica, 2007-ben az MSC Orchestra, 2008-ban pedig az MSC Poesia. A 90 ezer tonnás, 1275 kabinnal rendelkező MSC Magnifica előreláthatólag 2010-ben érkezik majd, a tenger ékszere 3000 utasnak nyújt szálláslehetőséget. A fantázia hajók csoportjába sorolt MSC Fantasia 2008-ben érkezett, a Splendida még idén várható, közös jellemzőjük, hogy a legnagyobbak, amit valaha európai hajótulajdonos rendelt. Mindkettő 133 ezer tonnás, 333 méter hosszú és 38 méter széles, 1637 kabinnal bírnak, közel 4000 utasnak és 1300 fős legénységnek biztosítanak helyt fedélzetükön. A hajózás történetében újdonságként mindkét hajón luxusszolgáltatások várnak az utasokra. A 6 csillagos MSC Jacht Club 99 tágas lakosztályt kínál majd luxus belsővel, és egy külön VIP területet, 24 órás komornyik szolgálattal. A csúcsvitorlánál kialakított ebédlőben az utasok a csillagos ég alatt költhetik el vacsorájukat. Az MSC Aurea Spa pedig a legmodernebb szépségápolási kezelésekkel várja majd a luxusosztály utasait a balinéz masszázstól, a hagyományos római vízterápiás kezeléseken, a szaunán, török fürdőn, szoláriumon, pezsgőfürdőn át, a relaxációs szobákig és masszázs termekig bezárólag.

A társaság a természetvédelem mellett is elkötelezte magát, számos nemzetközi díjat és tanúsítványt is szerezetek már, melyek mind ezt a tényt erősítik. Az MSC Corciere az egyetlen olyan társaság, melyet az Igazságügyi Hivatal a „6 Arany Gyöngy” díjjal is kitüntetett.

Míg az MSC Melody azt hangsúlyozza, hogy a klasszikus egyszerűség a legjobb és kellemesen modern környezetében teremt alkalmi, de barátságos légkört, az MSC Armonia különleges berendezésével igyekszik valóra váltani utasai álmát, hogy igazán élvezhessék nyaralásukat. Az MSC Sinfoniát a klasszikus szimfóniák ihlették, melyet tervezői a kortárs zenével ötvöztek, hogy egyedülálló élménnyel gazdagítsák a hajó utasait.  Az MSC Liricát a minőségi építészeti anyagok, és a józanul elegáns berendezése jellemzi, mely lehetővé teszi, hogy vendégei egy tipikusan olasz, ám mégis igazán különleges környezetbe ugorjanak fejest. Az MSC Opera szintén az elegáns hajók táborát erősíti, minden elképzelhető kényelmet felülmúl. Az MSC Musica igazi álomhajó, fedélzetén szinte a levegőben érezhetjük a zenét.  A hajó az ízléses design, az elegáns környezet és a ragyogó szórakozóhelyek tökéletes keveréke. Az a MSC Orchestra a tenger ékszere, az olasz stílus mesterműve. Tökéletes és egyedülálló tervezésének köszönhetően, kényelmet és biztonságot nyújt. Az MSC Poesia, ahogy neve is jelzi, olyan, mint egy költemény, akár maga a tenger. Az MSC Fantasia a valaha épített legnagyobb hajó, melyet európai hajótulajdonos készítetett. A Fantasiát 2008-ban bocsátották vízre és a „világ legszebb hajójának” nevezték, de már készül is húgocskája, az MSC Splendida, melynek keresztelőjére 2009-ben kerül sor, Barcelonában.

A Splendida esetében a legmodernebb technológiát ötvözték a luxus kényelemmel. Egyszerre futurisztikus, ugyanakkor klasszikusan elegáns és egyszerű. Egyszóval utasai úgy érezhetik maguk fedélzetén, akár a mennyországban. Azokat, akik a sportos tevékenységekhez vonzódnak a hajó fedélzetén edző terem is várja, melyet a víz fölé függesztettek fel. A Splendida fedélzetén a szabadidős lehetőségek is végtelenek, négy uszoda, faltenisz pálya, és Forma 1-es szimulátor áll az utasok rendelkezésére. A társaság büszke rá, hogy a Splendida tervezése közben az ökológiai tudatosságot is sikerült szem előtt tartaniuk, a leginnovatívabb technológiai rendszerrel szerelték fel, mely garantálja az energia megtakarítást, miközben a természetet is védi, például víz-feldolgozó rendszerének köszönhetően. Mindezek tekintetében a Splendida tényleg megérdemli az ÖKO hajó címet.

 A társaság hajóutjai a Mediterráneumba, Észak-Európába, a Karib-szigetekre, Dél-Amerikába, a szuezi-csatornán keresztül Dél-Afrikába indulnak, ezenkívül vannak óceán felfedező útjaik is. Szerveznek továbbá karácsonyi és újévi körutazásokat is, de 15 napos körutat Mauritiusra úgyszintén, a Seychelle-szigetek és Madagaszkár érintésével. A körutakat szárazföldi túrákkal teszik valóban felejthetetlenné, a Dél-Afrikaihoz például 3 napos szafari túra tartozik, a Dél-Amerikai utat a tavaszi Riói karnevál megtekintése fűszerezi. Indítanak továbbá különleges tematikus hajóutakat is, melyek során főzni, vagy épp salsázni, bridgezni tanulhatunk meg.

Linkek:
Ugrás az oldalra

Egy hozzászólás a(z) “MSC Cruises óceánjáró hajó” bejegyzéshez

  1. Aranka

    Az MSC Orchestra hajó utasa voltam 2010. novemberében és ez életem legnagyobb és legszebb élménye volt. Nem túlzás, amikor azt írom most, hogy féltem attól, hogy a 17 napos utazás során honvágyam lesz. Hát nem így történt. Most újra itthon nekem van honvágyam. Honvágyam van, hogy a hajón újra érezzem a tenger illatát, hogy várjam a delfinkéket, a bálnákat, a cápákat, de lehet hogy csak repülő halak csapatát látom majd az atlanti óceán kellős közepén, de a lelkem boldog lesz így is. Várom ismét, hogy az egyenlítőt átléphessem, mert én erre nagyon büszke vagyok.Várom, amikor a kapitány kezet fog majd velem. És még két ezer utassal, és amikor minden alkalommal öt nyelven beszél hozzánk és külön a kedvünkért letér a hajózási útvonalról és saját elhatározásából meghív bennünket a Zöld-foki szigetek körbehajózására, és a hajóról látom, hogy oldalt a vulkán még füstölög és integet, majd utána a naplementét együtt nézzük végig a Kapitánnyal. Fent fregatt madarak lebegnek majd és halakra vadásznak. A brazil partok előtt pedig kicsi brazil halászhajókon integetnek a halászok, tisztelettel a nagy óceánjáró utasainak. Múlt, jelen és jövő időben Brazília egy mondatban így fogalmazható meg: aki a riói Cukorsüveghegy tetejéről nem látta Riót, az az életben semmit sem látott. És ezt ennek a gyönyörű hajónak, minden munkatársának köszönöm. És köszönöm a hajón megismert külföldi barátaimnak is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük