Luxemburg városnéző séták, utak

Látnivalók idegenvezetéssel vagy egyéni városnézés. A Luxemburgi Idegenforgalmi Iroda (Syndicat d’lnitiative et de Tourisme) a Place d’Armes-on (Tel.: 22 28 09) segít, például városnéző sétákat szervez felkészült idegenvezetők irányításával. A séták egy-egy meghatározott témakör köré csoportosulnak. Program lehetőségek:

■             City-Promenade. Ez a körséta mintegy két óra hosszat tart a Place d’Armes-tól a kormányzati negyeden át a Corniche-ra és a Nagyhercegi palotához, az Óvároson keresztül a Place Guillaume II-höz. Vezetést nemcsak csoportok vehetnek igénybe, hanem egyes személyek is.

■             1000 év 100 percben. Ez a körséta a luxembourgi történelem egyes állomásait mutatja be a város alapításától (Bak-szikla) a várfalon át az Alzette völgyben levő erődrendszerig, egészen a Felsővárosig, ahová felvonóval juthatunk fel. Az idegenforgalmi irodában egyes személyek számára is be lehet fizetni a vezetésre.

■             Goethe-séta. Ez a séta nyomon követi a költőt, aki 1792-ben a weimar-szászországi fejedelem visszavonuló csapataival állomásozott Luxembourgban. A séta átvezet az óvároson és az Alsóvároson, el a halpiac, a Goethe-emlékmű mellett, át a Corniche-on. Csak csoportok számára. Az útvonal pontos leírása az idegenforgalmi irodában kapható.

■             Pétrusse expressz. Akinek minden túlságosan fárasztó, az felülhet a kis motoros vasútra, mely végighalad az Alsóvárosban, majd felkapaszkodik a Rham-plateau-ra.

Belvárosi szállás keresés ITT. Luxembourg város belváros, és az egész miniállam szállás kínálata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük