Kutas Hertelendy Kastély Hotel, kertek, szálloda

Kutas a városok vagy a munka zaját hátrahagyni vágyó látogatókat gyönyörű zöldövezetben, hatalmas kiterjedésű erdőterületeivel, sík lankás pusztáival várja. Érdemes ellátogatni ide mindazoknak, akik csendes, nyugodt környezetben szeretik kipihenni a mindennapok fáradalmait lovagolással, horgászattal, vadászattal. Erre remek lehetőséget biztosít számukra a Hertelendy-kastély, amely kastélyszálló (hotel) lett .

Hertelendy Kastély Kutas szállásfoglalása működött egy ideig – 5 csillagos hotel volt Somogyban azon a vidéken, ahol a szegénység égetően nagy.

Egyre több négy és öt csillagos hotel épül Magyarországon és Európában, erről olvashat a blogon bővebben.

Kutas környéke, közeli települések szállás ajánlóval, panzió, vendégház és hotel: Nagybajom, Kaposújlak, Kaposfő, Kaszó és Nagyatád.

Repülés Hertelendy

Van 3-4-szor drágább szobatípus és lakosztály is, de ide nem csalódni megy az ember, így aki teheti az költse a különbözetet extra szolgáltatásokra (lovaglás, vadászat, finom borok, masszázs stb.). Közvetlenül a hotelben érdeklődhetünk az aktuális árakról és lehetőségekről. Vannak más  mesés kastélyok itthon, de ez más és frissebb, álomszép wellness napok, nászutak, üzleti vezetői képzések ideális helyszíne ez: www.hotel-hertelendy.hu.

Belső-Somogyban, Kutas-Kozmapusztán terül el ez a mindössze 1.619 lelket számláló község. A falu halom vidéken található a Balaton és a Dráva közt, Kaposvártól 30 km-re. Egyszerű megközelíthetőségét a Dombóvár-Gyékényes-vasútvonal biztosítja. Kozmapuszta mesés kastélykertjét mindenkinek látnia kell.

Jellemzően mezőgazdasági tevékenységre alkalmas, homokkal fedett hullámos síkság. Részei például Kerék- és Cili-puszta, amely összeköti egymással a falu északi és nyugati részét. Az átlagosan egy méteres talajvízszint miatt mocsaras vidékét főleg égererdők övezik. A magasabb lejtőkön, mint a Cipó-domb tölgyes erdőkben sétálhatunk. A déli részét homokos talaj jellemzi, amely alkalmassá tette szőlőtermesztésre. Keleten az úgynevezett Kálista pusztáig sűrű erdősáv húzódik. Érdemes minden kirándulást szerető embernek végigjárni.

Területe már a bronzkorban is lakott volt, erről a feltárt leletek is tanúskodnak. A később felszínre kerülő pénzérmék és törmelékek bizonyítják, hogy a rómaiak katonai táborként használták a Rinya-patak melletti területet. A falu egykori úrnője a település egy részét a pannonhalmi Szent Benedek rendnek adományozta, ennek állít emléket a Pannonhalmán őrzött adománylevél, amely 1146-ban íródott, és elsőként említi írásos formában a falut Cutus néven. Ezen írás alapján a község napjainkban 863 éves múltra tekint vissza.

A magas talajvízszint, lehetővé tette bővizű kutak létrehozását, amely jó minőségű ivóvizet szolgáltatott a falu lakosainak. Ez a természeti adottság magával hozta a település mostani nevét.

A Hertelendy- kastélyt 1920-as években építette a nagybirtokos Hertelendy Andor és családja. Hatalmas erdőterületek övezik, így vadászati szempontból az ország legfontosabb területe. A kastély állandó látogatója volt egykor gróf Széchényi Zsigmond, aki előszeretettel hódolt itt vadászat iránti szenvedélyének. 2000 óta kastélyszállóként üzemel. Termál tava 28-32 °C-os vizével egész évben várja a fürdőzőket. Szolgáltatásuk között kínai masszázs, pisztolypálya, skeet koronglőtér, szauna, lovaglás, repülés, tenisz, horgászat, golf szerepel az aktív pihenést előnyben részeszesítő látogatóknak. Minden természetet, nyugalmat kedvelőnek érdemes legalább egyszer ellátogatnia a településre, a hely varázsa biztosan visszacsábítja majd.

Gondolhatnák sokan, hogy bátorság volt egy ilyen beruházás, 5 csillagos hotelt építeni messze a fővárostól. Jobban belegondolva egy ilyen hely azokat a rétegeket célozza meg, akik szeretnének messze lenni a zajtól, és ezért olyan sokat tudnak fizetni, ami magasabb árakat jelent mint sok más 5 csillagos hotel a zsúfolt nyaralóhelyek közelében. Parádsasvár, Bikal, Lillafüred , Röjtökmuzsaj és Hőgyész után ez a hely könnyen lehet a gazdagság egy ismert szimbóluma. Sokan képesek kibérelni egy ilyen hotelt teljes szolgáltatással egy esküvői hétvégére, aminek az árát nem is illik leírni, de nem titok, hogy X*10 milliós Ft-os tételről van szó alaphangon.

Egyre népszerűbbek a belföldi wellness nászutak, ahol minden vágyunk teljesülhet. Belevaló pártól hallottam, hogy 1-2-3-4-5 csillagos hoteleket jártak végig Magyarország szép tájain az esküvőjük után 3 hét alatt, ahogy az életben is egyszer fenn, máskor lenn. Életük legszebb hetei voltak. Én talán itt töltöttem volna az utolsó két éjszakát, és örömkönnyekkel búcsúztam volna.

A népszerű 5 csillagos luxus kastély – legjobb online hotelszoba árak Kutason és a környékén. – Kattintson a linkre, és válasszon a listából a jobb oldalon!

Zoomolható térkép, Kutas -Kozmapuszta a Hertelendy kastély megközelítése:

Időjárás előrejelzés 1-5 napra , ill. aktuális jelentések: http://www.meteoprog.hu/hu/weather/Kaposvar/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.