Parádsasvár nevezetességei, látnivaló és szállás

Parádsasvár

Kastélyhotel légifotó

Kastélyhotel légifotó

Számomra és sokak számára a luxus kastélyszállodájáról vált ismertté a település a Mátrában, a térség maga mint kirándulóhely régóta híres a Kékestető és a Mátrai Tájvédelmi Körzet közelében. Egy éjszakát magam is eltöltöttem a a különös hotelben. Akkor, 2007-ban a hotel, a Kastélyhotel Sasvár Resort kicsit az ország tükörképe volt 2000 környékén, jólét, bűn, boldogság és hozzá nemértés egyvelege, az éttermük kiváló volt. 1996 májusában liciten megvásárolta a Baumag az APEH-tól a kastély romjait és a 2,8 hektáros szép parkot. A Műemlékvédelmi Felügyelettel szemben elkezdeni, majd befejezni egy építkezést nem volt könnyű akkor Magyarországon. Most, 2017-ben a szállodaigazgató: Szélessy András a khs.hu weboldala szerint. A friss vendég vélemények pozitívak, egyedül a magas ár változatlan a kiemelt napokra, jó árak, ajánlataik félpanzióval kb. 20 m²-es szoba 25 675 Ft/éj + idegenforgalmi adó, egy 60 m²-es lakosztály pezsgőfürdővel és szaunával, félpanzióval 75 735 Ft, + idegenforgalmi adó.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Parádsasvári szállások, ajánlatok ITT. A település és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. Kiemelt helyek, látnivalók a közelben, ahol egyszerűen tudunk keresni. A legutóbbi vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen olvashatóak.

Szállások név szerint:
– Au Naturel Vendégházak Parádsasvár (2015. óta foglalható szép 16 db szép szoba)
– Anna Apartman Parádsasvár (2 egység, minőségi szolgáltatás jó személyzettel)
– Kastélyhotel Sasvár Resort 5 ***** (57 szoba két szárnyban, egy időben teljesen külön kategóriaként kezelték őket, Renaissance szárny és Romantique szárnyban 32 szoba)
– St. Hubertus Étterem és Panzió (egyszerő panzió-vendégház, két-, három- és négyágyas szoba)
– Fenyő Vendégház (szoba és apartman egységek 2-3-4 főre)
– Sasvár Vendégház (80 m²-es alapterületű két hálószobás kiadó ház)

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Mátraszentimre, Mátrafüred, Parád, Mátraderecske, Galyatető, Mátraháza, Mátraszentlászló, Gyöngyössolymos, Bátonyterenye, Bodony, Mátraalmás és Mátrakeresztes.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér (BUD) 76,0 km.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Budapest központja és Parádsasvár távolsága mindössze 103 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. másfél 2 óra az M3-as autópályán haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva végig 140-150 perc (111 km).

Útleírás, látnivalók, története és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni? Hivatalos weboldal: www.paradsasvar.hu. Teljes területe 16.94 km², állandó lakossága alig 370 fő, gyógyvízfeldolgozó üzeme (ÉLPAK Zrt. – Élelmiszeripari és Palackozástechnikai cég) fontos. Ősjuhar (Acer acuminatilobum), a világon egyedül a Mátrában megtalálható, jelenleg nem szaporíthatónak tartott juharfaj. A 2005-ben bezárt Parádsasvári Üveggyár hazánk egyik legrégebbi, közel 300 évével szinte már történelmi jelentőséggel bíró gyára volt. Ma is működik az üvegmanufaktúra www.artglassparad.hu/cegtortenet/.A belépődíj felnőtteknek 1300 Ft, 18 év feletti diákoknak, nyugdíjasoknak, fogyatékkal élőknek 1000 Ft, 18 és 4 év közötti diákoknak, gyerekeknek 900 Ft, 4 év alatt pedig ingyenes. Diák- és nyugdíjas csoportoknak 15 fős létszámtól a belépő 700 Ft/fő, felnőtt csoportok esetén 15 fős létszámtól 1000 Ft/fő. Diákcsoportoknál két kísérő számára a belépés ingyenes. A belépőben minden esetben benne foglaltatik az üvegfújás kipróbálásának a lehetősége – üveglufi fújása.
uvegmanufaktura

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.